Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sziasztok egy kis segitséget szeretnék kéri!
Van egy Nokia 7155vt tv a probléma az hogy bekapcsolsnál a piros led világit de nemkapcsol be a segitsgeteket kérném előre is köszönöm!
Legfőképpen neked köszönöm kadarist :3..Nos a legfontosabb dolgot nem néztem egy régi tv-nél.A kondenzátorokat, gyorsan összedobtam egy ellenőrző áramkört és találtam az eltéritőnél 5 kondit aminél mutatta,hogy nem jó illetve még 1et a táp közelben :3
Érdekes, mert ha teljesen vagy közel teljesen rossz egy elektrolitkondenzátor, akkor áll le teljesen egy fokozat. Mekkora kapacitáseltérés volt a névegeshez képest?
Talán elég lesz a 40V ahhoz, hogy elég áramot hajtson át az ellenállás kiiktatására. Tekerd fel a feszültséget és csatlakozz a megfelelő kivezetésekre.
Azt nem tudom, Bővebben: Link itt a séma amivel mértem.
Ez még saccoláshoz sem jó, de örülök, hogy sikerült megtalálni a hibásat.
Rátettem a labortápot. Volt vagy 10Vona táp. Bekapcsoltam a tápot, átkapcsoltam, hogy a fogyasztást mutassa. 0mA. Rátekertem 40V-ra, akkor is 0mA.....
Leveszem a tápról, mérem az ellenállását már nem zárlatol. Visszakötök mindent, van kép Elég lett volna neki az a 10V, és pillanatok alatt elégette, még mielőtt az áramfelvételt figyeltem volna? Egyébként mi szerint kell beállítani a G2 feszültséget? Amíg még fekete a képernyő? A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2014
Úgy kell beállítani, hogy a fekete képrészek csak egy kicsit világítsanak. Ezt célszerű sötét szobában elvégezni. Ha olyan készüléked van, amely utánszabályozza a katódfeszültséget, akkor a visszafutási csíkok megjelenése előtt meg kell állni a növelésével. Még annyit, hogy a fényerőszabályzó közepes állásban legyen a beállításkor.
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2014
Ja, én is így gondoltam. Kösz a segítséget
Sziasztok
Van egy Nokia 7155vt STEREO PLUS 110 tv a probléma az hogy bekapcsolsnál a piros led világit de nemkapcsol be a segitségeteket kérném,előre is köszönöm!
Szia!
Hogy állnak a tápfeszültségek? A sortápfeszültség eljut a sortranzisztorra?
Igen végig vol mérve és ot miden ok!
Két értelműen írtál .Bekapcsolásnál világít a piros led , de nem kapcsol be .
Szóval én ezt úgy értelmezem , hogy készenlét van viszont nem lehet a tévét bekapcsolni. Jól értelmezem ?
Igen úgyvan se a távirányitóval sem a készülék gombjaira nem reagál csak készenlétiben van!
És máshol is minden oké? Mindegyik tápegységről jövő feszültség meg van?
Igen de a tranzisztort még nemnéztem meg lehetséges hogy ott lesz a baj?
Nevagyok egy tv zseni de reméle segitséget kapok!
Persze , hogy kapsz tessék a tápegységben a megadott feszültségeket le ellenőrizni , ha valami nincs , vagy nem ok , akkor jelezd rendben ? És adjuk a további instrukciókat majd.
Nagyon szépen köszönöm továbi infókat majd irok hogy mire jutottam!
Lehet hogy hülye kérdés, de miből ered a hangyaháború? Miért pont olyan a jelentség ha nincs vétel?
A kozmosz háttérzaja, a tuner és a KF-erősítő felerősített zajai (fehérzaj) láthatóak a képernyőn. Bővebben: Link. Mert ugye amikor nincs vehető adásjel, akkor az automatikusan szabályozható erősítők maximális erősítéssel dolgoznak és így a zajt intenzíven felerősítik.
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2014
Nem az a lényege a dolognak, mert rákapcsolt antenna nélkül és rövidrezárt bemenet mellett is közel ugyanolyan az zaj, mint antennával. Ha nagy erősítés van beállítva, akkor az erősítő zaja is megnő, amit aztán tovább erősít a többi fokozat.
Ez annyira nem off, mert a képernyőn látható zaj milyensége, jellege, erőssége fontos információkat hordoz a szakemberek számára.
A sorvégtrafót egy MD1803DFX tranyó hajtja meg. Az lenne a kérdésem hogy hogy tudnám megállapítani hogy jó e? Az a problémám hogy a tokban a BE között van egy ellenállás ami miatt a nyitófeszültséget nem tudom megmérni. A CE között meg egy dióda. Beletettem a tranyó vizsgálóba és hFE- t mértem de az sem volt korrekt eredmény.
Szia!
Ha a C-E között ott a dióda és a B-E között az ellenállást is ki tudod mérni, akkor a tranzisztor valószínű, hogy jó. Ha teljesen biztos akarsz lenni a jóságában, akkor csinálj egy egyszerű tesztkapcsolást. Bővebben: Link. Az 1 kohm-os ellenállás nem kell.
Sziasztok! Egyik ismerősöm wifi-s tévéje hardverkulcsot kér a wifi használatához. A kézikönyve szerint Veezy200-as kell hozzá.
Mi a csoda ez? Lehet valamivel helyettesíteni? Hack-kelt pendrive-ra gondolok.
Szia!
Ez Veezy maga a wifi-adapter, tehát mással nem helyettesíthető. |
Bejelentkezés
Hirdetés |