Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Okés kiveszem gyorsba és rámérek. 5 perc és válaszolok
Köszönöm Szépen, sortranzisztor olyan zárlatos, mint ide Hawai
Ebből is sokat tanultam!
Most az következik, hogy kivett sortranzisztorral indíts. D előtte egy 230V 60W-os izzót köss a kollektor pontja ás a test közé és így terhelten mérd meg a sortápfeszültséget. Ha 10-20V-al több, mint az előírt, akkor táp gond van és attól megy tönkre a sortranzisztor..
Üdvözletem! Szeretném megérdeklődni a Vestel 2838ST TXE típusú tv hanghibáját. Bekapcsolást követően a hangja rövid ideig teljes mértékben "sustorgós", zajos, majd kitisztulva beáll az adott hangnormára. Van azonban olyan is amikor minden előzetes nélkül teszi ezt a nézett csatorna alatt rendszertelenül, mintha a hang elhangolódna, vagy az AFC kikapcsolna, de képminőség romlást nem tapasztani. Rajzot nem találtam róla és nem tudom, hogy esetleg melyik más típussal egyezik meg az elektronikája. Addig nem akartam belenézni, amíg nem kérdezlek meg benneteket.
A segítségeket előre is köszönöm.
Szia!
Ezt a típusszámot nézd meg még egyszer, mert ilyet nem talál a gugli.
Ez volt a címkéjére írva. Mégis csak bele kellene nézni? A 3040-s távirányítója megegyezik vele:Bővebben: Link
Üdv.ha kattogó hang van,akkor valami fogja,és letilt,(védelem)Vedd ki a sorkimenő lévő melletti tranyót,és nézd meg úgy
De a régivel elindult?
Elsötétedik?Valami gyenge benne.Ugyan megvannak-e a feszültségek,általában rávannak írva a panelra,hány volt.lehet zénerdióda is.föleg a tápban
Diódákat isnézted?
Nézd át a táptrafó utáni kondikat.lehet nincs rendes szűrés.vagy vedd ki a sortranyót,és néz meg úgy
Sziasztok
Adott egy Grundig színes TV CUC5511 Tv Hiba Kivágta a Tranyot és azota hiába rakok belemásikat olyan mintha nem volna benne. tranyo. Készenléti minden van ha rákapcsolok a táv al akkor bekapcsol aztán gyors ki természetesen nagyfesz nem indul. a feszek megvannak a tranyonál rendessen de akkor sem kapcsol nemtudom már mit csináljak vele ha valaki találkozott ilyenel . Akkor Meggkőszőném ha nekem is elárulná mit keresek és hol mit cseréljek Kőszi előre is
Sziasztok! Van egy SAMSUNG LCD TV LE32B530P7W
modell. Sajnos a kijelzője repedt, LTF320HA09 a típusa. Hol lehet szerezni, vagy van e valakinek működőképes eladó ?
A sorkimenő trafó szikrázik. A sorkimenő alá benézve a panel és sorkimenő között. De most már teljesen nincs kép és folyamatosan szikrázik. Zárlatos lett? Csere?
Nagyon úgy néz ki, hogy cserélni kell.
Akkor kicserélem a táp körül az összes elkót meg ellenőrzőm a diódákat is. Ilyenkor érdemes kicserélni az impulus kondikat is? A sortranyót már kivettem és nem volt szakadt vagy zárlatos. Próbáltam indítani lámpás módszerrel de nem indult. Az izzón 148V-ot mértem.
Üdv Ugyan nem teljesen ide vág a téma de végül is egy grundig apollo 42 es tv ről van szó. Az vele a probléma hogy amikor bekapcsolom egy pillanatra megy tökéletesen a kép maj leveszi a fényt egy kisseb szintre és elkezd vibrálni a kép. (Villogni mint a stroboszkóp). Hogyha viszont rákötöm a gépet és az internetexplorert megnyitom mintha semmi baja se lenne. Ha netezek rajta egy ideig akkor már nem villog máshol sem. Ez mitöl lehet. Ja még annyit hogy azért nem nagyon ide váf a téma mert ez egy LCD-tv de remélem tudtok mondani erre valamit.
A segítséget elöre is köszönöm. BY: koga2
Sziasztok segitségre lenne szükségem.Adott egy deltonCTV5571 tipusú tv.A sorkimenő 11425162D, aztszeretném kérdezni,hogy aJF05013254 tipussal lehete cserélni.Bocs ha rosszhelyé irtam.ligyakeli
Szia !
A megfelelő trafó.: HR 80062 . Üdv.. moele
Talán a képek segítenek a beazonosításhoz. Valamelyik elődjének az elektronikája majd csak megegyezik vele.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni töletek! Van egy Panasonic Quintrix TX-25MD3P tv-m ami nem kapcsol be, hiába nyomogatom a tv-n a kapcsologombot, és még a led se világít. A válaszokat elöre is kösszönöm!!
Sziasztok
Van egy Sony TV-m és az a gong adódott hogy az antenna jelet nem veszi. Külön panelon van ez az antena rész kivettem de jónak néz ki a csatlakozóját megnéztem az működik ott átmegy a jel. szerintetek mi lehet vele?
kicseréltem de a sorkimenö nemkap áramot.a sortranzisztortis cseréltem milehet még a baj?
Helló! Ismét csak én. OLyan hiba amivel még eddig nem találkoztam.
Bekapcsoltam a tv-t bejött a kép majd elhalványult teljesen feketére, ez volt tegnap, utána hiába kapcsolgattam nem jött be a kép. Ma bekapcsoltam, aztán azonnyomban elhalványult. Sötét lett. Hiába kapcsolgatom már nem jön be a kép, hang viszont van. Képcsöves a tv, vagy csak valami kiszáradt elkó lenne a hiba?
Hello! Sajnos egy kisebb probléma merült fel a televíziómmal kapcsolatban. A jelenség a következő: Egy bizonyos üzemi idő után csatorna váltás során a TV nem jeleníti meg a képet, csak az adó hangja hallható. Ha kikapcsolom hagyom egy kicsit akkor ismét jó, de ha váltok csatornát megint ugyan az. Illetve csak akkor tapasztalható a jelenség ha olyan programra váltok, ahol van adás. Tehát ha hangya háborúra kell váltania az megy. Csatoltam egy képet a jelenségről. Mellékesen egy elég öreg Tensai készülékről van szó, típust sajnos nem tudok mondani. Válaszotok előre is köszönöm.
Van valakinek valami ötlete miért akar ennyi áram folyni a Vdisp láb irányába? Illetve a derengés a nem aktív szegmenseken mitől lehet? HA nincs -27V elvileg nem tudná mivel meghajtani az anódokat meg a rácsot sem így nem is világíthatna..
De mégis világít ráadásul ellenállás nélkül is, úgy hogy a Vdisp be sincs kötve sehova. (Részletek az előző oldalon) üdv.
A képcső fütése az meg van amikor elsötétül?
Sziasztok. Egyik haveromnak van 1 kicsi kb 32-40 cm képátlójú AKAI TV-je. Az a probléma vele, hogy egyszer csak elkezdett halványodni a kép. Először rózsaszín árnyalatú lett, utána meg mintha folyamatosan levették volna a kontrasztot, a 4. nap után be sem kapcsolt. Szétszedtem megnéztem, 25V/2200µF ki volt pukkanva, kicseréltem és nem indul el. A kondi nem a tápnál volt hanem a vezérlő IC-nél. Kapcsolási rajzot nem találok hozzá. Majd az este folyamán megmondom a pontos típusát is. A képcső felfűt mert lehet látni kb 3 másodpercre, hogy felizzik a fűtőszál. Mi lehet a probléma?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |