Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Amikoreltelik 1 kisidő,akkor nemcsinálja?
Üdv.a másik sortrafóval indúlt?
De igen,pár perc elteltével folyamatosan csinálja.
Sötét képnél vékony csíkok jelennek meg?
Nem,nincsenek csíkok,csak 1 pillanatra kékes-fehéres,lesz a kép.
Akkor a sorkimenőn van 2 poti.az alsó a fényé,csavarj egy kicsitt lentebb.lehet sokat kap a képcső
És ha akkor is csinálja,akkor a kék ágyúnak hancsik.
Értem. Gondolom azzal nemigen lehet semmit kezdeni.
Nemhiszem hogy képcső csere lenne,nemér nekem annyit.. Megpróbálok a potin állítani délután,hátha segít neki.
Arra azért figyelek!! Köszi a segítséget.
Helo nem indul ,és a tranzistorok is jok kondit is cseréltem de semmi,már alaposan át néztem.A sor trafot azért cseréltem ki ,mert van rajta 1 hajszál repedés,nagyitoval át vizsgáltam , csak nem tudok rá jönni hogy mi fogja vissza az inditást.
Nincsen benne aksi, hát akkor megprobálok szerezni hozzá cuccot köszi a választ
udv igen hang az nincs es csatorna valtasnal elsotetedik az egesz kepernyo csereltem kondit es par ellenalast de a hejzet valtozatlan
Üdv! Segítséget szeretnék kérni egy sharp 70cs-03s típusú tv-vel kapcsolatban. A hibajelenség, hogy nem kapcsol be, de a standbay led kicsit pulzálva világít. olvasgattam itt a topicban, hogy a tápnál kell kesesni a hibát. Kivettem a sorvégtranyót (BUH515) és leellenőriztem, jó volt. Ezután a collektora és emittere közé tettem egy izzót amin 148 voltot mértem. Ezek szerint a táp része jó, ha jól vettem ki a korábbi tanácsokból. Az lenne a kérdésem, hogy mit nézzek még meg rajta? Esetleg a sorkimenő rossz? Ja, és valaki már próbálkozott a javításával mert a táp része eléggé át van forrasztgatva, meg kondikat is cserélt benne valaki. Még annyit, hogy az izzóval sem tudtam bekapcsolni, de amikor izzó van a tranzisztor helyén akkor nem pulzál a led.
Szia.A sortranyónak a collektor,emiter közt nincs zárlat?
Nincsen, azt is ellenőriztem.
Sziasztok Funai tv-2000Mk2-ez keresnék doksit,ha tudnátok segíteni benne.Előre is köszi.Négy ellenállást kellene beazonosítani:R70,R71,R163,R250.
valaki birna mondani valamit arol h egy trafo adhate ki szagatot sipolo hagot köszi
Igen adhat, ha szaggatott hangfrekvenciás áram folyik keresztül valamelyik tekercsén.
Kiforrasztott sortranyónál a tápfeszek rendben vannak?A sortranyó nem melegszik?A D605,606 ellenőrízted?
Szia!
Töltsd le a rajzot innen: kattints a Get Manualra
Helló!
Van egy Samsung TV-m. A száma: CW29A114N. Hiba a következő: Kattogó hang a tápágból. Elkezdtem vizsgálnia tápágat. Biztosíték, kondenzátorokat kivettem, lemértem (jók voltak de azért kicseréltem őket), a pufferkondin megvan a 300 akárhány volt. Egyenirányítót kiforrasztottam kimértem az is jó. A tv bekapcsolás nagyobb koppanó hangot adott ki. Azon gondolkozom, hogy a táp IC halálozott el, mert a sorkimenő trafóra sem megy feszültség (tranzisztor kollektorán nem mérek semmit, 0V) illetve nem világít elöl a LED sem. A táp IC hibája lenne vagy valami másé?
Ilyenkor a sortranzisztor szokott zárlatos lenni és a zárlati áramtól tilt le a táp, kattogó hang kíséretében.
Szia Köszi szépen,holnap megpróbálom letölteni.Mert most nem tudtam.
A sortanyót vedd ki és ugy indisd el,valószínű,hogy zárlatra dolgozik a táp,és azért nem tud indulni.A szekunder részben keress zárlatot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |