Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Nem találtam smmi gyanusat eddig. Hátha egy darabig kibirja, a kép minőség is elég jó, és remélem a legjobbakat.
Tisztelettel Köszönöm a támogatást
Sziasztok! Van egy Daewoo 20A5T Tv-m amibe a PTC szétéget. A sematikus rajzon néztem hogy egy Ecpcc180m290 ír, de nekem egy 3 lábúra lenne szükségem. Mivel tudnám helyettesíteni ami még kapható is boltokba. Néztem még a Ecpcc140m290 ami 3 lábú de nem találok sehol ilyet.
Köszönöm előre is.
Szia!
Rossz monitorod, tv-d nincs amiből tudnál bontani 3 lábút?
Van 3 tv panelom de abba csak 2 lábuak vannak.
Sziasztok!
Éjszakára mindig kihúzom az Orion TV-met a konnektorból. De mostanában olyat csinál, hogy nem kapcsol fel reggelente és néha csak kattogó hangot ad, ha egyszer nyomom meg a bekapcsoló gombot. Csak akkor hajlandó bekapcsolni, ha gyorsan nyomkodom a bekapcsoló gombot, többször egymás után ( mintha be kellene rúgni, mint egy motorkerékpárt. ) . De ha napközben felkapcsolom, tehát nem húzom ki a konnektorból , akkor azonnal bekapcsol egy gombnyomásra. Amit észrevettem, hogy a készenléti piros LED egy kicsit vibrál, nem folyamatosan világít. Eddig szerintem nem vibrált. Kb. 2 éve volt benne cserélve sorvégtranzisztor, lehet hogy most is az lesz a baj?
Elsőként nézd át hogy nincs-e forrasztás valahol elengedve a táp környékén,és a kondikat nem árt átvizsgálni nem-e púposak.
Sziasztok!
A problémám a következő, tudom hogy látatlanban nem egyszerű de hátha. Van egy Orion t22s LCD tv-m. Egyik napról a másikra olyat csinált, hogy a standby ledje villogot, de nem kapcsolt be, akármit csináltam vele.A garancia hadd ne mondjam hogy egy hónapja járt le. Most elvittem egy szerelőhöz akivel épp az imént konzultáltam, azonban sajnos nem jó híreket hallottam róla (megbízhatatlan, hanyag,lehúzós, stb.) közvetlen rokonságomból is.Mivel így áll a helyzet gondoltam előtte utánajárok a dolgoknak. Nah, szóval ő most azt mondja hogy a tv-nek a digit panelje? (laikusként ezt hallottam a telefonba lehet nem jól írom) szállt el. Az sem tetszik hogy az árat elég tágan adta meg kb 6-8 vagy akár 20 ezer forint is lehet. Kérdéseim a következők lennének: - Okozhat ilyen problémát a fent leírt meghibásodás? (vagy megint hozza a formáját) - Valóban ennyi lehet az ára? Félreértés ne essék nem vagyok "skót" és ha valami ennyi akkor elfogadom, de nem bízom az emberben, így nem szeretnék olyanért fizetni ami "mondvacsinált". A segítségeteket előre is köszönöm.
A standby led , hogy villog , és hányszor ?
Igen lehetnek típus hibák , de megnézés nélkül bemondani egy összeget egy olyan hibáról , ami nem biztos , hogy az ez szerintem nem korrekt hozzá állás.A többit dőntsd el te. Viszont , ha ennyire megbízhatatlan az úri ember , akkor biztos van másik szerelő a közelben.
A táp primer oldali elkóit cseréld ki.
Á, én nem szedem szét nem értek a TV-hez csak többet ártanék. Lehet szerelő lesz, ha ekkora a baj. Igaz múltkor is elég sokat kért a javításért.
A standby led az folyamatosan ütemesen villog kb. másodperces megszakításokkal,onnantól kezdve hogy hálózatba dugom a dugvillát és rányomok a bekacsoló gombra.
Az említett úriember egyébként állítólag szétszedte, és úgy állapította meg ezt a hibát, de a bizalom teljes hiánya, meg hát a gyanakvás miatt akartam utánajárni a dolognak, hogy ne mondjon valami olyan hibát amit jó drágán meg lehet javítani, és közben egy pár ezer forintos dologról lenne szó. (ergo: lehúzás)
Sziasztok!
Egy hete beszélgettünk egy beko tv javításáról, azóta egyszer már kicseréltem a bu808 sortranyót a leírás szerinti kitre, de el sem indult. Gyakorlatilag az indítás pillanatában zárlatos lett. Már kicseréltem az összes elkót a környéken, meg néhány ellenállást, végigmértem a diódákat. A tranyó helyére betett izzó szépen világít. Az a kérdésem mit tudnék még könnyen ellenőrizni mielőtt a következő ON4923 beleteszem. Köszi:Csabi
Helosztok.
Opciózni szeretnék egy videoton-waltham ts3350 tévét. VT-02 proci van benne. Megcsináltam a távirányítón az átalakításokat (Bővebben: Link) de p+ ra be se kapcsol a tv távról, csak a saját gombjáról. Ha P+ és VOL+ megnyomásával indítom, bejön a LED kijelzőn szervízmenü, de távra nem realgál. Mint csinálok rosszul? Az lehet a gond, hogy nem gyári a távirányító? SAA3007P van benne, mint a gyáriban. Ilyen.
Ha visszarakod a BU808-at, akkor mi történik?
Szia ! Kiszáradtak a tápban a kondik. Könnyen javítható. A hibajelenség alapja, hogy reggel hidegebb van a szobádban mint napközben. Határértéken van az egyik elkó, ami melegen még éppen működteti a tv tápját.
Javítás : A tápegység összes elektrolit kondenzátorának a cseréje. A Hálózati puffert vélhetőleg nem kell cserélned, de ritkán előfordul, hogy az is hibás. üdv.Kálmán
Már nincs jó bu808-am. Röviden leírom amit eddig csináltam.
kiindulás: zárlatos bu, szűrőkondi lába kiolvadva 1 új bu, szűrőkondi visszaforrasztva, 2 elko csere: eredmény mellékelt kép, melegedés. 2 szűrőkondi csere bontottra: bu808 zárlat. 3 új szűrőkondi, új bu : melegedés, kicsit szélesebb kép, de nem teljes szélességű, 15 másodperc alatt zárlat. 4 ON4923 kit beépítés: tizedmásodpercek alatt zárlatos. 5 összes elko csere, pár ellenállás cseréje, izzós próba, sortápfesz 117 V. Most kellene betenni egy új ON4926-at, de nem akarom ez is pillanatok alatt kivégezni. Ha a táppal sorba kötök egy 60W-os izzót azzal elindul a tv, vagy csak a zárlatot jelzi?
Szia !
Javaslom, hogy minden nf-os kondit cserélj ki a sorvégben. Csodák nincsenek. Egyébként milyen szűrő kondira gondolsz ? 100uf/160V ?
Nem, hanem a 9,1 nf/2000 c518 fóliakondira, az emitter és a kollektor között.
Üdv: csabi A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2014
Ugye az ON-t nem csavaroztad fel a bordára és minden kiegészítőt beépítettél, amit kellett.
Az a booster konbdija. Nézd meg a c515-öt 390nf, de biztos vagyok, hogy a bu808-al lesz a gond. Ezek a helyettesítő kapcsolások sem tökéletesek. Én rendeltem ebay-ről 808-at mind szériahibás volt.
A helyettesítő kapcsolások nagyon jók, én is így helyettesítem a megbízhatatlan eredetű BU808-akat. Az ON-tranzisztoros az eddig legjobb megoldás a sok közül.
Rossz volt a leírás, az anódoknak kell a 9 es lábra menniük. Most azt csinálja, hogy beállítom az opciókat, meg is jegyzi látszólag, de teljesen sötét képpel indul. Ha felveszem a fényerőt és a kontrasztot, akkor van kép, de csatornaváltáskor visszaugrik 0 ra. Kihalt az MDA? A középértékeket is megjegyzi pedig. Még egy furcsaság: scart ról meghülyül a proci, a led kijelző összevissza villog, van hogy ki is kapcsol az egész.
Sziasztok!
Persze betettem a két diódát is, túl is élte mindkettő. Meg a tranyó hátulját is gondosan elhajtogattam a hűtőbordától. Még mindig kérdezem, hogy a 220v-al sorbakötött 60w-os izzóval el indul-e a tv? Nekem nem indult, amikor kivettem, akkor sült meg az ON.
Izzós műterhelésnél a c517 csatolókondi + lábán mért 1,31V egyenfesz normális?
Ne a tápegységhez rakd be az izzót, hanem a sortápfeszültség vonalába.
Eddig a kollektor és az emitter között volt, a tranyó helyett, most a dugvillával kötöttem sorba.
Készenlétben szépen csöndben megvan, indítani nem mertem. Áttegyem valahova a 117 voltos körbe, és úgy indítsam? Ha jó elindul az izzóval? |
Bejelentkezés
Hirdetés |