Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ultrahangos radar
 
Témaindító: novarobot, idő: Máj 25, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) novarobot hozzászólása Máj 25, 2007 /
 
sziasztok

én a linktárban látam egy ultrahangos radart és ezt akarom megcsinálni de a leírás angol és én nem tudok angolul meg árdekelne hogyan lehet a jeleket "felfogni" és számitógépre vini meg mijen a hatótávja stb...

link

ha tudtok segicsetek már az oldal lefordítása is segitene.

novarobot
(#) Frankye válasza novarobot hozzászólására (») Máj 26, 2007 /
 
Íme, egy nagyon-nagyon nyers fordítás.
(#) Gory válasza novarobot hozzászólására (») Máj 26, 2007 /
 
Szerintem hogyha neked nem kell ez ilyen külön modulként, akkor építsd a fő kontrollerel egybe az egészet. A kis 12F szériás PIC helyére a fő processzort tedd, és így nem kell még külön azzal mérni az időt meg onnan gépre küldeni, hanem egyben meg tudod oldani.

Persze ha ez periféria lesz és még csomó dolog jön hozzá, akkro nem szóltam.
(#) novarobot hozzászólása Máj 26, 2007 /
 
köszi a fordítást Frankye.

Gory ötlete tecik hogy nem kéne két egycséget csinálni hanem egybe az egészet de nemigazán értem hogyan gondolta, nekem kűlönben csak ara kéne hogy a számítógépemen fojamatosan valós idöben megjelenjen a radarkép. meg az smd kivitel sem kéne és a lego motor helyet léptető motort akarok használni.

eről mi a véleményetek?

vagy akkor már érdemesebb egy ultrahangos távolságmérőt ráteni egy léptetőmotora és a jeleket száítógépre vini, majd programból megoldani minden mást?

novarobot
(#) komarl hozzászólása Dec 15, 2007 /
 
Szevasztok.
Van valakinek ötlete,hogyan lehetne a talajszerkezetet ultrahanggal megvizsgálni,és PC-n vagy oszcilloszkópon megjeleniteni? Nem kincskeresésre kellene(arra ott vannak a fémkeresők,és kapcsolási rajzaik)Bármi ezzel kapcsolatos ötlet,hanggenerátor,és vevő kapcsolási rajza érdekelne.
(#) huba válasza komarl hozzászólására (») Dec 15, 2007 /
 
Van néhány érzékelöm, gázasok hasznáják. Van benne egy mágnes és körülötte tegercs, ha rázod áramot indukál. A mágnesnek nincs nagy tere mozogni és két kivezetése van a tekercsnek. Ugytudom hogy ebböl többet beásnak a földbe, különböző hejeken, akkor valahol robbantanak egyet és figyelik meik érzékelő mekkorát mozdult... így azonosítják a földgázt, kőolajat rejtő területeket.
(#) komarl válasza huba hozzászólására (») Dec 16, 2007 /
 
Köszi a hozzászólást,de olyasmire gondoltam mint a fémkereső detektor,tehát mozgatva kell vinni a talaj felett,fontos hogy mobil lenne,tehát nem jó az ha előtte be kell ásni a földbe.Hasonlóra gondoltam mintaz orvosi ultrahang.Ott vizsgálódnák ahol éppen akarok.Esetleg az ultrahangos távolságmérőt átalakitani,hogy vizuálisan meg tudja jeleniteni a frekvenciákat.
(#) a1356 hozzászólása Márc 21, 2008 /
 
Sziasztok! Engem az érdekelne,hogy meglehet-e oldani,hogy a mozgást érzékeljünk ultrahanggal, vagy esetleg a mozgást is tudjuk követni?
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem