Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » USB Hardwarekulcs
 
Témaindító: Szpidi, idő: Feb 13, 2007
Lapozás: OK   3 / 3
(#) Programmer válasza Szpidi hozzászólására (») Feb 16, 2007 /
 
Gondold meg még egyszer mennyire éri meg neked hardwaret építeni. Mert ugye akkor minden felhasználó aki jogosult az adatokhoz, az kell kapjon egy kulcsot. Plusz ha más és más gépen dolgozol kényelmetlen lesz az egész mert nem minden gépnek van előre kivezetve USB csati. Vagy veszel minden géphez hosszabítót hogy ne kelljen a gép mögé bújni. Az megint plusz pénz.
Más.
Ha nem jó adatot ad vissza, letiltja a kulcsot. Akkor ha mindenkinek egy kulcsa van senki nem fog tudni bejelentkezni? Vagy mindenkinek készítesz egyedi hardware kulcsot? Lásd be, a Te esetedben egy hardware kulcs nem igazán lenne jó megoldás.
De ha rám hallgatsz, úgy csinálod ahogy akarod!
(#) tutajos hozzászólása Okt 27, 2007 /
 
Sziasztok!
Enem pont a dolog másik része érdekelne: a
munkában használt progi csak hard kulccsal működik, de én szeretnék otthonról is dolgozni, amihez kellene a kulcs... Egy kulcs, ha a gyártótól kéred, kb 3- 4000 Eur-ba kerűl. Na kérem, nekem ez a sok, amit szeretnék olcsóbban megúszni... Hogy fogjak hozzá?
(#) plokmi válasza Szpidi hozzászólására (») Okt 28, 2007 /
 
szia !

Ha meg elfogasz otleteket,en az FT232 vagy FT245 stb. chipeket tudnam javasolni. Nem kell hozza mc, onalloan kommunikal a pc-vel,van egyedi azonositoja. Kb. 5 db passziv alkatresz kell a mukodtetesehez. Van delphi tamogatasa.
(#) menyus hozzászólása Nov 23, 2012 /
 
Sziasztok!

Talán kicsit OFF a kérdés, de nem akartam csak ezért témát nyitni....

Kaptam javításra egy fura MP3 lejátszót ami a gazdája szerint a saját mellékelt USB "A" / USB mini kábelével kifogástalanul működik de másik kábellel nem! Csak a sajátjával. Mondtam hogy ez hülyeség, de igaza volt, tölteni tölti a lejátszót az idegen kábellel is de a PC nem ismeri fel. ("Az USB eszközt nem lehet felismerni...."stb). A saját kábelével gond nélkül összecsatlakozik. Kiméregettem szálról szálra hátha valamelyik csatlakozóban van valami kütyü (USB/RS232 átalakító..stb, de ez esetben viszont valami driver kellett volna hozzá de nem volt a cucchoz még CD sem gyárilag) Vépgül sikerült kimérnem a kábelt értől érig ohmikusan hibátlanul. És "megoldottam" a problémát, a "varázslat" csupán annyi volt hogy a lejátszóban a tervezéskor véletlenül felcserélhették az USB D+ és D- kivezetését, ezért adnak hozzá egy fordított USB kábelt... Ez tuti olcsóbb volt mint a lejátszókat átmókolni utólag. Mondanom se kell a cucc kínai..

A tulajdonképpeni kérdésem pedig az lenne hogy a ha az USB adatvezetékei fel vannak cserélve és egy szabvány kábellel próbálják össze csatlakoztatni a PC vel, ettől tönkre mehet e az eszköz vagy akár a PC USB?

Jut eszembe nem... is annyira OFF a HSZ. mert ez a kábel fentiek szerint hardware kulcsként működik
(#) zolika60 válasza menyus hozzászólására (») Nov 23, 2012 /
 
Nem biztos, hogy tervezési hiba. Lehet, hogy ez volt a cél.
(#) menyus válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 23, 2012 /
 
Áhh.. egy 5 e forintos Mp3 lejátszóról beszélünk. Mi értelme lett volna?
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2012
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem