Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » VIDEOTON RT (RA) 6380S

Témaindító: tatabike, idő: Jún 22, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   24 / 45
(#) Pytzoure válasza bekeipeter hozzászólására (») Márc 16, 2014 /

Köszönöm, Péter! Nagyjából értem is, amit leírtál, de van egy bökkenő... Nincs szkópom . Ezért maradt a "négykézláb módszer", a táphoz képest a kicsatolókondin a féltáp beállítása a trimmerrel...
(#) Pytzoure válasza reloop hozzászólására (») Márc 16, 2014 /

Tudtam, hogy valaki már leírta! Köszönöm reloop!
(#) bekeipeter válasza Pytzoure hozzászólására (») Márc 17, 2014 /

Tapasztalatom szerint, kell ennek a végfoknak a 100mA körüli nyugalmi áram. Már 60mA körül "tisztán szól", de szkóppal nézve a 100mA feletti nyugalmi áram kell neki.
(#) Pytzoure válasza bekeipeter hozzászólására (») Márc 17, 2014 /

Ha jól számolom, akkor ez a kollektorellenálláson eső feszültségre átszámolva 10-15mV-ra jön ki, az annyi, mint amit már korábban is megadtál. 80mA esetében 13.2mV (0.165ohm ellenállással számolva, mert nálam 2x0.33ohm van párhuzamosan).
Köszi az infót!

Üdv:
Pytzoure
(#) Pytzoure válasza Pytzoure hozzászólására (») Márc 17, 2014 /

Sziasztok! Na, sikerült belőni a nyugalmi áramokat mindkét végfokmodulon. A jobbosnak kellett párhozamosan 720 ohm, a balosnak sorosan 22 ohm. Így mindkét modulon a VR14 ellenálláson pontosan 11.8V esik. Köszönöm mindenki segítségét! Gyanítom azonban, hogy a hangerőpoti kakás, mert alacsony hangerőn még mindig féloldalas, bár már kicsit mintha lejjebb tolódott volna.

Üdv:
Pytzoure
(#) Pytzoure válasza Pytzoure hozzászólására (») Márc 17, 2014 /

Na, sikerült megcsinálni a hangerőpotit is... Az volt a ludas.
(#) scooby_ hozzászólása Ápr 2, 2014 /

Sziasztok!
Na, végül is a suliban lévő AIDA rádiót még sem sikerült teljesen megjavítani, mert egy idő után elhangolódott, ami szintén a hőnek volt köszönhető. Végül betelt a pohár, sehol nem találtam bele való zöld ferritet, így fogtam magamat és valami VIDEOTON panelből kiaplikáltam egy egész jó csévetestet egy kék színű ferrittel (ami vastagabb), erre feltekercseltem hasra ütés szerűen 1mm-es selyemlitzéből X menetet, majd üzem közben bekapcsolt zajzár mellett elkezdtem róla letekerni addig, amíg végre megszólalt a rádió. Végül szépen finoman behangoltam a ferritmaggal. A vivőjel szép szinuszos, stabilan tartja az értékét. A hangolásjelző is kileng végre olyan 6-7-es értékre. Remélem most már nem lesz vele gond. VIDEÓ
A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2014
(#) elektrorudi válasza scooby_ hozzászólására (») Ápr 3, 2014 /

Idézet:
„Ez a tartalom jelenleg nem érhető el.”
(#) bekeipeter válasza scooby_ hozzászólására (») Ápr 4, 2014 /

Ha elolvastad volna a korábbi hozzászólásaimat, miszerint a fázistoló kör elégtelen jósága is okozhat ilyen hibát (én is benyeltem egy "0" szériás Cleopatra-nál), az RCA cég adatlapja !!!apróbetűben!!! említi ezt a problémát. Szerintem mivel jön a lomtalanítás, keress egy Philips vagy valami német "fakávás" TV-ből egy színmodult és abban találsz pontosan beforrasztható sűrűmenetes maggal ellátott tekercstestet, aminek a vasmagja is passzolni fog. A Philipsek-nél a tekercssel párhuzamosan lévő 180pF-os kondit i tedd át, csak a menetszámmal kell játszani. 6-8 menet körül lesz az igazság 0,15mm-es zománcozott rézhuzal alkalmazása mellett. Ha jót akarsz, dobozold össze a modult, és hosszabbítsd ki a lábait! Kb. fél óra utás ess neki a wobblerral. Az MP1-en adsz neki sweep jelet és az "S" görbét próbálod szimmetrikussá tenni, ami "Z" görbe lészen majd
(#) scooby_ válasza bekeipeter hozzászólására (») Ápr 9, 2014 /

Szia!
Na majd akkor kukázok valami régi philips TV-t, ja egyáltalán lehet még itt Budapesten olyat kidobva találni.
(#) sityu válasza scooby_ hozzászólására (») Ápr 9, 2014 /

Sziasztok.A lomizásnál,jó esélyed van a nulla találatra,ezt csak az égiek tudják!Amennyiben mégis,akkor okosan a kukázással,mert valami törvény született arra vonatkozólag,hogy a kirakott holmit elvinni vagy abban kotorászni,szabálysértés vagy bűncselekmény - már nem emlékszem pontosan!Sajnos más forrás után kellene nézni!
(#) Pytzoure hozzászólása Máj 17, 2014 /

Sziasztok!

Elvégeztem a Péter által javasolt végfok mod-ot az egyik Aidán. VR38 390 ohm-ról 470-re, VR38 8.2k-ról 10k-ra, VR20 22k-ról 33k-ra cserélve, valamint VC31 eltávolít és VT32 bázisa felőli fólia és test közé beforraszt. Az eredmény: az egyik panelen VR30 4.7 ohm-os ellenállat füstöl, majd egyszercsak pápá végfoktranyók és bizti. A meghajtótranyók nem szálltak el.Igaz, azokat nem cseréltem BD911-912-re, hanem maradtak a gyáriak (1819-1820). A másik panelen is fűtenek a tranyók, de azok nem döglöttek el. Végfokok és VR30 kicserélve, volt még egy párom a fent említettekből, de ugyanúgy fűtenek. Van valakinek ötlete, hogy mi maradt ki?
(#) airwalker hozzászólása Jún 2, 2014 /

Üdvözletem!
Hozzám került egy ilyen kis cuki darab felújításra, javításra. A gyári BD243/244 végtranyók helyett alkalmazhatóak-e a BD537/538 pár? Amit én észrevettem, hogy a bázisárama csak 1 amper lehet, nem tudom, akad-e más eltérés, és hogy biztonságosan (értsd nem házibulikhoz, stb) használva mennyire boldogulna? Fogok beleépíteni hangszóróvédelmet és koppgátlót. További kérdéseimmel remélem fordulhatok hozzátok! Előre is köszönet
(#) djhans hozzászólása Jún 2, 2014 /

Sziasztok!

Van egy Aidám és azt vettem észre hogy terheletlenül is eléggé felmelegszenek hátul a bordák. Megnéztem a nyugalmi áramokat és 83-95mA voltak. Ez elég magas ugye?
(#) reloop válasza djhans hozzászólására (») Jún 2, 2014 /

Szia! Ha zavar a melegedés nyugodtan vegyél el belőle. Ez korábban nem volt jellemző?
(#) gyuszo válasza djhans hozzászólására (») Jún 2, 2014 /

A nyugalmi áram értéke a gyári adat alapján 40mA. Ellenőrizd az Ut/2-t a kimeneten a VC 17 elko ( 2200µF ) + pontján.
(#) Pytzoure hozzászólása Jún 2, 2014 /

Sziasztok!

Reloop, van valami öleted a május 17.-én feltett kérdésemre? Próbáltam Pétert emilben is elérni, de nem válaszolt. Esetleg valaki már megvalósította a Péter által javasolt végfok modot?

Üdv:
Pytzoure
(#) reloop válasza Pytzoure hozzászólására (») Jún 2, 2014 /

Szia! Ilyen átalakítással még nem foglalkoztam, csak nosztalgiából figyelem a témát.
A VR30 egyértelmű gerjedéstől melegszik, ez magyarázat a végtransztorok melegedésére is.
A VC31 maradjon az eredeti helyén inkább. Péter előbb-utóbb majd csak jelentkezik.
(#) Pytzoure válasza reloop hozzászólására (») Jún 3, 2014 /

Rendben, reloop, VC31 vissza az eredeti pozícióba. Köszönöm a gyors választ!
(#) djhans válasza gyuszo hozzászólására (») Jún 4, 2014 /

Féltáp az jó. Én állítottam be. Csak 22V volt gyárilag a 25 helyett. 50V a tápfesz.
(#) gyuszo válasza djhans hozzászólására (») Jún 5, 2014 /

A VC17 elkó rendben van ? Ha cseréled, akkor tegyél be 25V helyett 40V-osat. A VT 27-es tranzisztort pedig a 2 db végtranzisztor közé a hűtőbordára helyezd el. Elég egy gombostűfejnyi szilikon ragasztó.
(#) bekeipeter válasza djhans hozzászólására (») Jún 5, 2014 /

Ez a nyugalmi áram érték nem biztos, hogy sok. Ha van szkópod, aklkor nyugodtan csökkentheted a keresztezési torzítás felbukkanásáig+10%. Ha nincsenek kellőképpen válogatva a tranyók, akkor elkél akár a 100mA is. De 40-50mA alá ne menj!
(#) scooby_ hozzászólása Jún 22, 2014 /

Sziasztok!
Elég rég írtam ide. Nos, barátnőm az édesapját látogatja, a bátyám meg a barátnőjét így hoppon maradtam ezen a szép Vasárnapi délutánon, el kell valamivel ütni az időt. Be is volt tervezve a kapcsolóüzemű táp vezérlőjének gyártása, de végül is az nem válna túlzottan hasznomra egyenlőre, így hát elkezdtem az asztalomon kutatni és megtaláltam a pár hónapja megvett alkatrészeket a Videoton RIAA korrektorának módosításához. Ki is gyulladt a kis villanykörte a fejem fölött, hogy na! Meg is van mit csinálok... Módosítottam a korrektort, nekem sokkal jobban tetszik így! Sokkal zeneibb, sokkal részletezőbb. Nem érzem hűvösnek, se hidegnek, inkább határozottnak, olyan igazi bakelitlemeznek, erőteljesnek! Fel se kell vennem a hangszínszabályzón a mélyeket, és még így is teljesen kielégítő! Nagyon tetszik. Olyan hangokat is hallok, amiket máshol nem igazán. Most gondolkozom el azon igazán, hogy félre is teszem a nagy HI-FI-t, és berakom ezt az erősítőt a helyére, mert EZ igazán ott van a toppon így már, gyakorlatilag minden téren! Próbáljátok ki a Dankó Emil-féle módosításokat! Megéri!
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2014
(#) sityu válasza scooby_ hozzászólására (») Jún 22, 2014 /

Szia!Még jó,hogy nem ,, kallódtak "el ezek az alkatrészek!Akkor így már tuti a gép?
(#) Pytzoure válasza scooby_ hozzászólására (») Jún 22, 2014 /

Szia, scooby!

Örülök a sikerednek! Én a bekeipeter által javasolt végfok modot csináltam meg, de sajna megakadtam. Megcsináltam egy aidán meg egy cleón is, az aidán a jobb végfok fűt, a cleón meg a bal... Szólni viszont gyönyörűen szól, érezhető a változás, csak melegszik és nem jutok vele dűlőre... Ha érdekelnek a probléma részletei, szívesen leírom.

Üdv:
Pytzoure
(#) scooby_ válasza Pytzoure hozzászólására (») Jún 23, 2014 /

Szia! Szerintem gerjed valami miatt. Nincs szkópod, hogy rámérj? A munkaponti ellenálláson nem mértél feszültséget?
(#) scooby_ válasza sityu hozzászólására (») Jún 23, 2014 /

Szia! Én is örülök, hogy előkerültek és eszembe jutottak! Szerintem így most egészen jó! Határozottan jobb!
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2014
(#) Pytzoure válasza scooby_ hozzászólására (») Jún 24, 2014 /

Szia, scooby!

Sajna nincs szkópom, pedig sokat segítene. Leírom Neked mailban, hogy mik a tapasztalatok, aztán, ha van kedved hozzá, elmélkedünk rajta egy sort. Az a vicces, hogy mindkettőben csak az egyik végfok melegszik, a másik köszöni, jól van...
(#) scooby_ válasza Pytzoure hozzászólására (») Jún 24, 2014 /

Rendben, várom a mailt, aztán ha van valami, közzétesszük itt.
(#) Pytzoure válasza scooby_ hozzászólására (») Jún 24, 2014 / 1

Legyen így! Mail ment.
Következő: »»   24 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem