Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Az biztos, hogy messze jobb ár/érték arányú mint a fnirsi játékai. Én meg merném venni. A leírásában (Bővebben: Link) nincs semmilyen hihetetlennek tűnő fícsör, valószínűleg tudja is, amit ott leírnak. Az 1GS/s minden bizonnyal egy csatorna hazsnálata esetén érvényes, kettő használata mellett feleződik, három vagy négy csatornánál negyedelődik. Ezt kb. minden oszcilloszkópra így értik, ez egy szokványos csúsztatás.
Az biztos, ha legközelebb oszcilloszkópot kell vennem, tuti négy csatornás lesz, nagy áldás tud lenni bizonyos helyzetekben.
Egy mai mikrokontroller (ha már procit említettél) 16MHz - 1Ghz közötti frekin megy, ezen egy sima SPI busz is 10MHz nagyságrendű frekvencián dolgozik. Ennek a jelét megnézni sem tudnád, nem hogy kiértékelni, a fnirsi-vel... (ebből is sejthető hogy reklámvideókat láttál)
Amúgy 3 különböző országban is lehet ugyanazt reklámozni ám de attól még senkinek sem ajánlanám nyugodt lelkiismerettel... A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2024
Nem hiszem, mert mind a 3 más országban készült és egy reklám video aligha fogja mutogatni a konkurenciát. A konkurrens szkopok sem voltak csucstermékek. Azaz a kategoria nagyon egyforma volt, csak az ár meg a minöség nem. Az egyik konkurrens ( itt gyakran az egekbe dicsért szkop) az egyik tesztben 1 V alatt majdnem müködésképtelen volt és nagyságrenddel pontatlanabb mint a többi. A gyöztes persze sokkal többet tudott, viszont a kezelése körülményes az ára meg kb háromszoros.. Engem is meglepett, hogy a fnirsi adta legpontosabb mérési eredményeket ( nem a grafikát, hanem amit abbol levont voltokat, frekvenciát stb.)
Nem állok szkopvásárlás elött, csak azért néztem meg mert érdekelt mit mondanak mások. ( nekem már van egy pár éve és semmi bajom nincs vele). A tesztek korrektnek látszottak. Egy pontos jelgenerator jeleit egyszerre mérték mind a 3 gépen. Jo nem 50 meg 100 MHzeket ( csak a nagyon naiv emberke vár el egy 100-200 dollár körüli müszerektöl ilyesmit), de amit ugy egy mai modern mindennapos elektronikában mérni kell ( RISC procik, erösitök stb) mind a 3 nagyon egyforma eredményeket mutatott. De akit érdekel keresse meg, én is véletlenül bukkantam a videokra. A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2024
Gondolom reklámvideó lehetett
Hantek-et még nem használtam, de Owon-t igen, és a fnirsi-től eltérően, az előbbinek van normális bemeneti szűrője, és nem jelenít meg fals hullámformákat. A másik nagy eltérés, hogy az előbbinek az adatlapján megadott műszaki paraméterei nagyjából megfelelnek a valóságnak, míg az utóbbi esetében a közelében sincs. A legdurvább a fnirsi-re megadott - ha jól amlékszem - 1Gs/s és 100MHz, úgy hogy a benne levő A/D konverter, a típusa alapján, kb. a tizedét tudja. De ettől függetlenül biztosan én is könnyen találnék olyan videókat, ahol ezt hozzák ki jobbnak. Persze az Owonnak is vannak nyűgjei, (és valószínűleg a többinek is), ezért érdemes alaposan körülnézni, kérdezősködni, és nem elhamarkodottan vásárolni. Nekem már kialakult, hogy melyikkel tudok jól dogozni, és számomra ár/teljesítmény viszonyra is jó. Ha legközelebb oszcilloszkópot vásárolok, akkor igen nagy az esélye, hogy ugyanannak a gyártónak a termékei közül választok. A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2024
Milyen szempontok szerint hasonlították össze, én szakmailag megkérdőjelezem az összehasonlítókat. Van egy videó a fnirsi-ről, ahol 100Mhz helyett 30Mhz felfutást produkál DC elcsúszás mellett, XY módban pedig 1-2Khz felett problémás, vagy vége. Ezek legsúlyosabb hibák (nálam). Az Owonok azért korrektek ebben a paraméterben, Hanteket nem ismerem.
Van sok videó műszerekről, csak sok esetben éppen a lényeget hagyják ki az adott műszerről.
Valami mást kerestem a youtubon és egészen meglepett hány teszt meg összehasonlitás jelent meg elsösorban a fnirsi 1014D megjelenése után. Az egyikben pl a Hantek meg az Owon volt az asztalon és nem a fnirsi lett a legrosszabb ( csak a legolcsobb). De egy másikban is nagyon jol jött ki hasonlo árkategoriás és tulajdonságu müszerek között. ( 3-t néztem végig).
Mind a 3 tesztben amit dicsértek az a fnirsi egyszerü és logikus kezelése volt. ( a 70-s évek közepén azért döntöttünk a TEK szkopok mellett, mert a leglogikusabb volt a kezelése összehasonlitva a konkurrenciával) Egy kicsit megleptek a mostani tesztek eredményei az itt hallottak meg irtak után.
Nem igazán jó az összehasonlítás. A LeCroy 4 csatornás, a fnirsi meg csak 2, és van köztük több, mint 20év...ennyi idő alatt minden elektronikai termék zsugorodott nem keveset. Persze van köztük minőségi különbség mindenben, de a képek ebben a formában csalókák.
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2024
Egy nem low end LeCroy oszcilloszkóp alaplapja.
Az fnirsi és LeCroy közötti árkülönbség kb 1:25. A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2024
A low end fnirsi 1014D oszcilloszkóp alaplapja a soklábú pókokkal.
Lehet, hogy amire majd használni fogod, arra az esetek többségében a fnirsi is megfelelt volna. Ha jól emlékszem, ezt az újabb 1102-t az owon azért alkotta meg, hogy versenyre tudjon kelni a konkurenciával, mert azok általában jobbak és olcsóbbak lettek. Szóval az owon szkópoknak ez a legalja, de szerintem otthonra meg fog felelni, én a nagyon kevés memória miatt nem venném meg, de ha nálad nem lesz többre szükség akkor nincs gond.
Nem hasonlítottam össze a hardvert, hogy ez most rosszabb-e vagy ugyanaz mint a régi 1102-é, de ebből kivették a memóriát és az akkutáplálás lehetőségét. Nekem a régi változatból a 6062 van, és a zaját leszámítva meg vagyok elégedve vele.
Annak idején én is nézegettem ennek a fnirsi szkópnak az elődjét, afféle "második", vagy "játszós" eszköznek, amit kevésbé kell sajnálni vagy kevésbé kell rá vigyázni. A paraméterei és az ára alapján ugyan eleve kicsit gyanús volt - afféle "túl szép ahhoz, hogy igaz legyen" érzést okozva. De mivel a rávaló pénzt meg is kell keresni, ezért aztán kicsit jobban utána néztem. Mint ahogy esetedben (gondolom) az utánjárás egyik lépése az volt, hogy itt kérdeztél róla.
Csak egy kiragadott példa: Egy 100MHz-esnek hirdetett oszcilloszkóptól elvárnám pl., hogy meg lehessen nézni vele mondjuk egy I2C, SPI, vagy éppen egy sima soros port jeleit is, ha éppen arra vagyok kíváncsi. Sőt nem csak elvárnám, hanem ennek természetesnek kellene lennie, hogy egy ilyen feladat problémamentesen megoldható legyen vele. Csakhogy a valóság kicsit más, és a szétszedős videókból nyilvánvaló, hogy a benne levő hardver, köszönő iszonyban sincs a készülékre megadott paraméterekkel. Ilyen készüléket pedig szerintem nem lehet jószívvel ajánlani sem egy kezdőnek, sem senkinek. Pl. nekem is egyszerűbb lett volna, ha nem kell utánajárnom, hanem valaki jószándékkel rámszól, hogy: Ha valami "túl szép ahhoz, hogy igaz legyen", akkor az általában túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Szerintem a többieknek sem az volt a célja, hogy le (vagy éppen rá) beszéljenek erről a vásárlásról, inkább csak segíteni akartak.
Apám arra tanított, hogy "veszíteni is emelt fővel kell tudni", így -bár nyilván nem vesztettem, csak okosodtam- sokatokra hallgatva lemondok az fnirsi vételéről. Kicsit sajnálom, hogy a készülék "hiteles" tesztelése elmarad, de nem akarok senkit provokálni. Persze érdekesebb lett volna, mint pl szalvétát gyűjteni, bár bizonyára az is szép...
Attól tartok kedves barátaim, hogy ez nem az első, hanem az utolsó szkópom lesz... Van ugyan egy RIGOL 1054Z-m, amivel nagyon elégedett vagyok, de azt benntartom az íróasztalomon, hurcolgatni meg nem akarom. Ez inkább itthoni "indikátor"-nak kellett volna. Valaha a Kandóra jártam híradástechnika szakra, és már 46 éve annak, hogy botor fejjel más irányba mentem. Nem bántam meg ugyan, de az elektronikában félévszázados szinte teljes kihagyás után titeket már nemhogy utolérni, megközelíteni sem foglak tudni. Ezért hallgatok rátok! Köszönettel; Tambi A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2024
Van olyan műsz@r, amivel semmit sem lehet méricskélni. Vagyis méricskélni azt lehet, akár a végtelenségig, csak értelmes eredményt nem kapsz általa mert pl. a saját zajszintje is a mérési hiba nagyságrendjébe esik. Na ilyen a fnirsi vagy Frnisi vagy hogy hívják a nevét.
Idézet: Feltételezem, hogy provokatívnak szántad ezt a hozzászólást, hátha "ugrik rá" valaki. Ha komolyan is gondolod, akkor azt tudom mondani, hogy sok sikert... Számomra kb. hitelesnek tűnnek a neten elérhető független tesztelők mérései. Viszont mivel neked, ez ha jól sejtem, az első szkópod lenne, ezért esetleg nincs kellő összehasonlítási alapod, hogy egy jó oszcilloszkópnak hogyan kell működnie (ehhez képest), ezért lényegében nem mérvadó (az itteni olvasók számára), hogy mire jutsz ezzel szkóppal. De ha az igényeidnek megfelel, akkor végülis semmi gond. „....ajánlok mindenkinek egy jó játékot, illetve kérek mindenkit, vegyen részt benne; nevezetesen én megveszem az fnirsi-t, és közösen megvizsgáljuk mit is tud valójában???, mindenféle bizonyítási hátsószándék nélkül....” A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2024
Ha ennyire tisztelője vagy a felsorolt kollégáknak, akkor fura, hogy határozott ellenvéleményük ellenére mégis a fnirsi mellett döntöttél.
Én még azért nem hamarkodnám el a helyedben.
Kedves Fórumtársak!
Mindenkinek köszönöm a segítőkész szándékot és az értékes információkat. Minegyikőtöknek nagy tisztelője vagyok, többször kaptam már segítséget pl. Ge Lee-től, Skoritól, Mpistitől és még sokaktól, így ítéletetekben fenntartások nélkül megbízom!!! Sajátságos eszmefuttatás, de nemrég elhunyt nagy írónk megállapítása jutott eszembe, aki néhány évig futballedzősködött a harmadosztály egyik kölyökcsapatánál. Látva a szedett-vedett, nagyoktól levetett, kinyúlt szerelésben kifutó fiúkat eltűnődött: "Ez nem a Liverpool; ilyen helyre ilyen kell, különb helyre különb kell..." De: Amilyen hülye vagyok, rendeltem már a neten magyar kereskedőtől ÚJ, 200 A-es hegesztő invertert bruttó 11 eFt-ért, aminek specifikációjából csak az igaz, hogy elfér a tenyeremen..., viszont szép a kialakítása. Szerintem még a nálam járatlanabbak (ha vannak köztünk ilyenek) sem gondolják komolyan, hogy öt percig lehet vele hegeszteni, pláne 200 A-el... Én a magam iverterét három évtizede (kb 30 éve) csinálom többször többév kihagyással, de hát a jó munkához idő kell... Most azt vettem a fejembe, hogy UC3842 helyett egy AVR legyen a jelforrás, aminek kvarc stabilitású a kimenete, kár hogy a bemenetének muszáj analógnak lennie. A program maga öt sor: Eme négyszögjelek vizsgálatához elég néhánymegás szkóp is. Azt hiszem... Ezen mentalitás alapján ajánlok mindenkinek egy jó játékot, illetve kérek mindenkit, vegyen részt benne; nevezetesen én megveszem az fnirsi-t, és közösen megvizsgáljuk mit is tud valójában???, mindenféle bizonyítási hátsószándék nélkül. Köszönettel; Tambi
Párszor már felmerült itt a "fnirsi", szerintem keress rá, és olvasd el...
Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link
Köszönöm, kedves Cinema, tényleg nagyszerű a Siglent, de az ára is. "Jó" szkópnak ott a munkahelyi RIGOL...
Mi a véleményed a fnirsi 1014D-ről? Nem vagyok nagyon "takarékos", de évi néhány, esetleg néhánytíz órai használtra talán megteszi az is, és generátora is van. A nettó 40 eFt körüli ára miatt nagy csodákra nem számítok, de Youtube-on keresztül jobbnak néz ki rajta a jel, mint bármelyik pc szkópé. Köszönettel; Tambi U.i.: Én vagyok az egyetlen férj, akinek az asszony parancsol, és "a házból nem csinálunk műhelyt..." Csupán a könnyebb elrejtés miatt kellett volna a pc-s, de majd csak eldugom valahogy...
Nekem Rigolom sosem volt, 1052DL-em volt, 1102CML-em volt, XDS3062A-m volt, és most van egy 1202X-E-m meg mellette egy Owon SDS6062 mert nekem akkus szkóp is kell. A Rigol (rigolshop.eu) linkjét betettem miért nem nézted meg.
Jócskán felmentek az árak az utóbbi 3-4 évben, előtte kellett volna venned. Ilyen fnirsi meg hasonlókat én nem vennék, kukába való kategória. Mára 100 ezer alatt már csak a Hantek van meg az Owon-nak az agyonbutított változata nagyon kevés memóriával. Nézegesd a használtakat, nagy ritkán akad eladó darab értelmes árban is. A Siglent 1052DL bruttóban volt 90 amikor én vettem, most nettóban 105. A Hantek DSO2C10 62 ezer volt Kínából, most 95 nettóban a TME-nél.
Az inkább a fnirsi csapatában játszik, nem?
A Rigol volt a szimpatikusabb (érzékenyés, memória, ...), de visszaolvasva ezt a topikot, többen is panaszkodtak a Rigol hibáira, ill. többen a Siglent-et favorizálták.
A Rigol a Műszerdepón 132e+2,5e szállítás, Batronix-on és a Rigolshop-ban is ~123e. Vagy nem ez az EU shop? A Siglent SDS1202X-E pedig már ~161e/177e. Eredetileg az OWON 242s-től indultam a fnirsi 1014D-n keresztül és a tervezett áron már jócskán túl vagyok. És mindig lesz valaki, aki a kiválasztottnál fog tudni jobbat mondani, persze drágábban. A te Rigol-od melyik típus? A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2023
Köszönöm az infókat, akkor ezt elengedem inkább. Van fnirsi tranzisztor teszterem, az jó, gondoltam hátha ez is. Persze nyilván nem összehasonlítható. Ti mit vennétek? Akksis lenne jó, bárhova tehessem a testet, plusz mobilis is, jó lenne ha két izolált csatornája lenne, de erről le kell mondanom valószínű az ára miatt. Nem nagyon mérek mhz-es tartományban de valami normálisabb mintavételezése lehetne. Nyilván valamilyen tárolós digitális dolog kéne. Az is jó lenne, ha lehetne rá akksit mókolni, nem is feltétlen kéne ez a kézi táblagép kialakítás. Szeretném nettó 100 körül kihozni. Akár használtan is.
Sziasztok! Mi a véleményetek erről a szkópról? fnirsi-1013D
Hasznos lenne ez a tábla akkus kialakítás. Kérdés mennyire hamisak az adatai. Hasonlóak neves gyártóktól vacak adatokkal is brutál sokba kerülnek.
Hulladék, egy fillért se szabad adni érte. Bővebben: Link
Idézet: „By popular request, I did a review and teardown of a fnirsi 1014D digital storage oscilloscope. You can also find the exact same scope under the Yeapook brand (ADS1014D). Although it is advertised as a 100MHz bandwidth scope, in reality the bandwidth is just at around 30MHz. This along with other issues (e.g. low memory depth, low input sensitivity, display artifacts, etc.) makes it hard to justify getting this scope even with the rock bottom price.” A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2023
Csak félek, hogy a tektronix 453 egyik pillről a másik ra elromlik, még eredeti alk.rész sincs hozzá. Emiatt néznék vmi jobbat, megbízhatóbbat.Valószínű,maradok a Rigolnál.. A fnirsiről 1014d néztem videót, ott meggyőző, de a valós tapasztalat a lényeg.
Abból a felsorolásból épp annak a kategóriának a legjobbját hagytad ki, a Siglent-et. A fnirsi-ért én sem adnék egy forintot se, de a Hantek-ért se sokat, az a legalja.
Sziasztok!
Oszcilloszkópot szeretnék vásárolni otthoni használatra. Az OWRON, HANTEK és a RIGOL közép, ill. alacsony kategóriás márkák ismertek számomra, használtam már őket. Azonban van most a Banggood- on egy olcsó tipus a fnirsi-1014D 7 hüvelykes TFT LCD-képernyő 2 az 1-ben kétcsatornás bemeneti tároló oszcilloszkóp digitális jelgenerátorral. Valaki ismeri, a fentiekhez képest milyen minőség? https://hu.banggood.com/fnirsi-1014D-7-Inch-TFT-LCD-Display-Screen-...search
Nemrég volt itt az apróban hasonló (vagy ugyanilyen?) szkóp eladó. Azt kellene megkérdezni aki megvette. De a fnirsi-nél biztos, hogy sokkal jobb.
TME-nél 60eFt + ÁFA, számlával, garanciával. Bővebben: Link Tehát nem biztos, hogy érdemes kínából rendelni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |