Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Akkor kívánok én is anódfeszültségben magas és brummentes Újévet!
B.U.É.K!
Pezsgőspohár helyett nehogy kibelezett 300B-vel koncitsatok!
Megint 300B? A kibelezett 211-nek inkább van pezsgős pohár formája
Minden kedves "csőves" testvéremnek és családjának Boldog uj évet kívánok!
Az anód, a katód, és a kimenőtrafó legyen veletek
Meg egy rács is legalább, hogy működjön a dolog.
Boldog új évet mindenkinek!
Már minden alkatrész megvan úgyhogy még ma összerakom a 6N28B SE-t.
Kívánok Boldog
Szerencsés újévet Szeretetet sikert Jó egészséget! Ezzel a kis idézettel szeretnék Nektek Boldog Új Évet kívánni! Üdvözlettel:6C4C
Minden fórumozónak kívánok boldog, békés Újévet és jó egészséget!
BUÉK!
Tessék feltenni képeket, még nem láttam szubmini csőből épített erősítőt!! :wave:
Sziasztok.Ha kipihentétek az újévi fáradalmakat érdekelne eggy kis infó.Mivel még nem nagyon értem a grafikon olvasását jó lenne ha valaki meg tudná mondani tapasztalatból,hogy mej beállitásban szeret dolgozni a 6N3P még csak ez maradt ellenőrözni.A mostani beállitásom:27k az anódban 130 volttot mérek a katódban 3.1 volt ez 4.3 ma meghajtás a magasak szép részletesek de nem olyan lazán szól mint amikor 33k volt az anódban 110 voltal és a katódban 2 volt körűl,igy mintha szebben lazábban szólt volna.Birnám kisérlettel is megtalálni de jobb lenne egy bevállt beállitás.Köszi
Deszkamodellen monóban már működik. Hétfőn nyákot is maratok neki. A doboz már az előlap kivételével készen van. Szerintem egy héten belül elkészül.
A két csőfelet párhuzamosan kötve, 2*220 ohmos (párhuzamos) katódellenállással 60V-os anódfesz mellett 10mA nyugalmi áram állt be.
Deszkáról pofátlanság képet kérni?
kíváncsi lennék a felépítésére ha nem titok! mennyi a kimeneti teljesítménye?
Üdv bakos13gab
A rács az ne legyen ,az maradjon Vácon. B U É K Üdv
Milyen kis jeleknél érdemes DC fűtést használni?
2,2V PP megy be 20V PP jön ki. Ez már elég kisjelű dolog? RIAA ban az 5mV oknál kötelező, de lehet már itt is kellene? CD audió részről van szó, ha teljes hangerőre fel van tekerve a végfok akkor hallani búgást, igaz oda sosincs feltekerve mert előbb túlvezérli ha szól a zene is. Holnap lekapcsolom a fűtést menetközben meghallgatom.
Fényképet sajnos jelenleg nem tudok készíteni.
Köszönöm szépen!
mennyi a kimenő teljesítménye?
Mérni még nem mértem, a végleges verziónál 2x100mW-ra számítok 8 ohm-on.
Az a 2*100mW nekem elég kevésnek tűnik. Mit szeretnél majd vele hajtani?
Füleshez elegendő
Találtam a padláson egy régi kibuherált Munkácsy tv-t meg még valamilyen másikat, és egy újabb csöves oriont.
Ez lenne az alapja a csöves erősítőmnek. (ami egyébként terveim szerint egy sima kis gitárcombóba menne) Van pár trafó ezekben a készülékekben, de honnan tudnám megállapítani a trafókról melyik mi? Mert semmilyen jelölés nincs rajta.
Azt hittem, hogy azért 8ohm, mert hangdobozhoz készül... Gondolom nagyobb impedanciára többet is lead, de fülesnél már ez bőven elegendő.
Nem vagyok szaki, ezért kérdem, hogy ez milyen egyenirányítás? A 115 V ból pufferelés után 60 V lesz ?
Az 1,2Kohm-okon kb. 40mA hatására összesen esik 100V is akár, legalább is így számolom. Amúgy ha tévedek, akkor meg lemaradt egy 1-es a 60V elől.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |