Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Van piros, meg zöld "raktáron", de a fehérhez a kék megy, meg most ez a "divat" a zenészek körében. Én a 3 mm-es piros, és zöldet kultiválom, esetleg valami "különleges" jelzéshez a sárga ... De a bekapcsolást muszáj jelezni, mert mondjuk 20 pedálnál már könnyű elveszni
Akkor egyelőre marad a trafó a helyén ( a szekrény tetején, egy kibelezett EMG szkópban ), Ha esetleg EI86 (nem valami gyakori [?] ), EI96, vagy EI114-es vasat használsz, akkor innen lehet rendelni, nem túl olcsón, de legalább gyári mélyhúzott (vagy préselt? Cirok Laci? Hm ? ), aztán meg olyan színűre festeted, amilyenr akarod ( nekem a lábas elég szimpt, kár, hoyg 66-ban, és 78-ban nincs ) külhonból olyat is lehet rendelni, vagy reszel az ember magának nyákból, ami olcsó, de legalább csúnya :kupak hátul látszik egy kicsit
A kevert rácselőfesszel kapcsolatban detto ugyanerre jutottam én is, úgyhogy nem is így lesz megcsinálva. A GU 32 nem képes rosszul szólni sehogy sem, GU 29, GMI6 jött még számításba, de hangban mindegyiket verte a GU 32, igaz a teljesítménye nem nagy, de nem is kell. Csak egy van belőle úgyhogy sok választásom nincs a bekötését illetően, a kimenőtrafó is tetródásan igazodik hozzá (nem akarok tekerni másikat ide). Az eleje még nem végleges (valójában még semmi sem végleges, a rajz csak egy nyers első verzió, bár valószínűleg működőképes), viszont érdekelne az SRPP-vel kapcsolatos elképzelésed.
Üdv
A csövek fűtésével sorosan kell rakni ellenállást? Valahol azt olvastam, hogy ha van bent ellenállás akkor nem izzik fel az elején a cső annyira. A táptrafó szorítóját sikerült eltörnöm és nem találtam semmi olyant amivel összeszoríthatnám. Összeragaszthatom pillanatragasztóval a vasakat?
Na akkor elsőként ezzel fogok próbálkozni, műgyantát esélyem sincs szerezni, köszönöm az ötletet.
Üdv.
"Ez a divat a zenészek körében" - hol, Kínában?
Micsoda elkurvult világ lett ez a rock biznisz is! Apropó biznisz, lehet hogy megbocsájtok neked a kék színért, mert ha jól tudom rendelésre lesz a pedál! A fehérhez pedig minden szín megy ezt te is tudod
Hiperszil trafóról van szó? Lehet kapni autósboltokban nagyméretű szorítóbilincset (pl. amit féltengely gumiharangoknál használnak) azzal megoldható.
Igen hiperszil, elfelejtettem megemlíteni. Kb mennyi lenne az a szorítóbilincs? A primer és a szekunder tekercset fel lehet cserélni? mert ha a szekunderre kötöm a hálózatot akkor pont 188V van a primeren ami épp megfelelő a te PCL86osodhoz.
Ezeket a takarókat már kiszurtam ! Akinek netán a mérete megfelelő annak az ár az szerintem nagyon kedvező mert ezeket házilag igencsak nehéz lenne megoldani , főleg ha több darabról lenne szó. Egyedi példányokat már sikerült alkotni kissebb nagyobb sikerrel nekem is ! De ezt szaknyelven többlépcsős mélyhúzásnak nevezzük .
Az én szak-szótáramban összesen annyi áll erről hogy "Majd Laci megcsinálja"
A felső 1k helyett azonos DC-ellenállású fojtót teszel, az alsó cső katódellenállását meg átblokkolod Csőnek inkább _CC81-et ajánlok oda...
Nekem is van egy 32-esem, megadnád a közös Rk értékét?
Fel lehet de akkor a kisebb gerjesztés miatt csökken a trafó teljesítménye. Mekkora volt eredetileg? (VA) 2-3száz forint körül lehet egy bilincs.
rhesus23!
Egyszerűt... Csak saját elképzeléseim alapján építgettem, ha komolyan érdekel, hétvégén utánanézek egy egyszerűbb RC csatolt kapcsolásnak, amit építettem a DC csatoltak előtt , és beszkennelem...
Sajnos nem tudom, hogy mekkora a teljesítménye, de szerintem nem lesz gond vele, csak elbír egy mono PCL86-os végfokot.
Ha megtennéd azt megköszönném. Mostanában kevés időm van ilyesmivel foglalkozni sajnos, de természetesen érdekel.
Nem is szépek!
Viszont mit össze nem kerestem azt a karakter típust ami a második "rondaságon" van. Mire végre megtaláltam és megcsináltam photoshopban közölte a gravírozó cég hogy nem tud kész dobozra vésni a 200mm-es mérete (mélysége) miatt Lehet hogy felvésetem egy táblára és felcsavarozom 3-as sárgaréz zárt anyákkal
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi,hogy van egy erősítőm amiben EL84es csövek vannak és ha kicsit megütögetem az egyik cső tetejét olyan furcsa zizegő hangot ad. Akkor ez most rossz cső? Azért érdekel ennyire mert jövőhéten használni szeretném és félek berakni a kocsiba nehogy útközbe szétrázódjon a csőben valami.A végső kérdésem az,hogy biztonságosan szállíthatom? A választ előre is köszönöm: Dani
De a Deckel DMC az tudott volna ? Akár még 600 mm -es méretet is !
Na beszéljünk csak erről egy kicsit :eek2:
de ugye bakelitfejes csövet nem a ballonnál fogva húzunk ki, nem ?
-Hú, arra már nem emlékszem, de 300 ohm körül volt mikor próbáltam, majd mégegyszer ki kell kisérleteznem, akkor a táp csak 280 V körül volt, most 350 V-al akarom használni, a segédrácsot is be kell lőni úgyis, meg jófajta kondivak hidegíteni.
Kösz az ötletet, de fojtót már nem akarok tekerni. A GU kimenői amúgy jók lennének (több, mint 800 ohm az Rdc-jük (meg még vcs.-nek is van egy 150 ohmos tekrenc), de akkor meg oda kéne másikat tekerni, igaz valószínűleg jobb lenne ott egy sokkal kisebb ellenállású kimenő.... majd mire odajutok meglátom...lehet, hogy mégis tekerek majd...
Én síma TV kimenőprimert kötöttem oda, ellenállással kiegészítve a szükséges Rdc-re...próbáld csak ki nyugodtan
Nem lett nagyon asszimmetrikus a kimenő jel ?, az alsó ellenállás átblokkolásán mit értesz, hidegítést vagy drótot ..
Inkább felejtsük el Laci!
Neked is tortúra - nekem is, ahogy először képzeltem úgy nem működik és így jobban átgondolva rontana is a letisztúltságán a végterméknek! De azért jó tudni mi van még a tarsolyodban
…csak ha nagyon muszáj, de ezt ki kell hogy bírja! Nem? De (nem csak magára gondol az ember, bármi előfordulhat, és hülyebiztosra kell mindent megépíteni)
Az alsó katódellenállást hidegíteni kell.
A felső cső az induktivitással kb mű*Xl terhelőimpedanciát biztosít az alsó triódának, nem kell ezt tovább boncolgatnom Ami igaz az igaz - ECC81 használata esetén kisebbek értelemszerűen a katódellenállások...
Na majd holnap EC92-kel kipróbálom, az elvileg van valahol itt az asztalon kettő, kösz a tippet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |