Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   754 / 2208
(#) magitor válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 29, 2009
Bár nem akartam de akkor veszek ma egy kis myrra trafót erra célra, mert csak egyszerűbb így, azt le is tudom szigetelni, mekkora bizti kellene neki? 1amperes? és azt köthetem a trafó elé vagy utánna? Én a Tonepad.com os panelt használom arra oda van írva hány incs.
(#) JZoli válasza MrMarcee hozzászólására (») Okt 29, 2009
Gr49 írta le jól, ez csak váltófeszről működik, mivel csak abból tud negatív feszültséget előállítani.
(#) MrMarcee válasza magitor hozzászólására (») Okt 29, 2009
Wow. ez elég kicsi. nekem a táppanelom ekkora kb... Bár nekem bonyolultabb a kétféle fesz miatt, mert a fűtéshez egyeniránítos, stb.. Megpróbálkozok az enyémmel, aztán ha katasztrofális (főleg ha búg) akkor használom ezt. Köszi!
Aztírtad építettél már ilyet! Ez alapján volt? Jó hangja van?
(#) JZoli válasza JZoli hozzászólására (») Okt 29, 2009
Nem olvastam végig a hozzászólásokat , ezért írtam csak az előző szöveget, de már látom, hogy túlhaladta az ügy a hozzászólásomat.
(#) magitor válasza MrMarcee hozzászólására (») Okt 29, 2009
Jaja jó volt, kicsit töményebb hangja van mint a real mctube nak, viszont az abban erősebb, hogy az csak csöves, ezért, hát jobb, vagyis inkább csövesebb hangja van, mint ennek, viszont a hangszín szabályozás miatt érdekesebb dolgokat lehet művelni vele. Este befejezem, mert ennyi híjja van, akkor mondok többet róla, már régen halottam közel több mint egy éve, és az idő csak megszépíti az emlékeket.
(#) CHZ válasza mayky hozzászólására (») Okt 29, 2009
Kis trükkel szerintem meg lehet csinálni cséve nélkül is .
A sor megkezdése előtt , mind a négy oldalra ragasztanék (esetleg öntapadós) csíkokat , füleket , hosszabbra hagyva mint a tekercselés sora .
Majd a teljes sor feltekercselése után , ezeket visszahajtogatva megfelelően rögzíteni fogja a tekercset .

Nekem be kell még vásárolnom hozzá. Tápot ma megcsinálom hozzá. Főpanelhez sok dolog hiányzik... Csövet használtan vettem, remélem úg szól ahogy kell neki.
Ilyet nem lehetne építeni trióda-pentatódával? az van itthon egy csomó...
A Fuzz Face topic-ba 8. oldal körül ír JnCon 1-2 módosítást szebb hangért. Én az enyémbe beleépítettem a lehetőségeket hozzá, hátha igaza van
Hát szerintem nem, énis kérdeztem már egy plc64 lehet e használni, de nem mert ezek inkább végfok pentódák. Hát hajrá!
ja és gondolom ez az anódellenállásos izé, ami miatt kell a kimenőtrafó... De azér érdekelne.
(#) magitor hozzászólása Okt 29, 2009
Igen elvileg kell kimenőtrafó, de van olyan cső is amit kimenőkondival is lehet kivezetni, egy ilyen pl a 6n5s (orosz 6h5c, 6AS7G, ECC230 vel egyenlő de katonai változat), de az már más tészta mert ez egy jókóra teljesítmény lámpa
(#) mayky válasza CHZ hozzászólására (») Okt 29, 2009
Én arra gondoltam, hogy a széleket kitöltöm valamilyen anyaggal a huzalvastagságnak megfelelően. Az olajpapír az nagyon vékony 0,02-es lehet, tehát nincs tartása egyből kisebb megfeszítés esetén is lerántaná az alatta lévő sor szintjére. Az meg tényleg nem a legjobb megoldás hogy miden sor 2 menettel kevesebb az előzőnél.
3 réteget tennék az "paper in oil"-ból. Nem tudom mennyit, de szerintem 1-2 kV-ot elszigetel. A TK 157-bem is 0,06-os a sorok között a szigetelés.
Én így képzelem el a pedálkámat 4 poti, 1 "bright" kapcsoló, meg a lábkapcsoló. a magasabb rséze 4,5 cm magas, az alacsonyabbik 3 cm. 7,5 széles, 11 hosszú. Meg hátra egy 220 kapcsolót.

kinezet.jpg

nem rossz sőt!, nkem úgy lesz mivel foglalkozásomat nézve fegyver és páncélkovács vagyok, hogy egy groteszk koponya lesz ami a csövet tartja, a szájában, és aköré lesznek a potik valami fémokosságal felrakva.
:guluszem1:
Na arról aztán egy vagon képet kérek
És a kapcosló? belerugsz egyet, és arra indul, vagy egy kilógó nyelvre kell taposni?
(#) kocos válasza magitor hozzászólására (») Okt 29, 2009
Használj 12,6 volt AC-t , ahogy azt kell, és a rajzon is van, és akkor lesz negatív feszültséged is ! Ez a beültetési rajz több helyen is hibás !
(#) kocos válasza MrMarcee hozzászólására (») Okt 29, 2009
Én megépítettem, jó a hangja !

hangminták
(#) kocos válasza CHZ hozzászólására (») Okt 29, 2009
így csináltál "Eleink" is ! Én bontottam szét egy Audio gyártmányú kimenőt. Csévetest nélkülit.
A tekercselés alapból 2-4 mm-rel a szelektől bentebb kezdődik, és ér véget. a szélsősorokat öntapadós papírszallagokkal rögzítették. Az utolsó sort pamut madzaggal megkötözték. Itt feltétlenül szükséges a soronkénti szigetelés, ahogy azt tették is soronként viszonylag vastag transzformátorpapírral. Az oroszok a sorok szélét paraffin rácseppentésével is rögzítették.
Láttam modern CNC tekercselőgépnél ( képen ), hogy a cséve egy szétszedhető keretben voltés mind a négy oldaláról ragasztószalag volt belül átbújtatva, amit a készre tejert csévére aztán a leszedés előtt ráhajtottak, így az rögzítette az egészet
NE, ismétlem NE építsd egy dobozba a hálózati transzformátort az effekttel, mert ezek a ksi pici trafól általában túl vannak gerjesztve, így nagy a mágneses szórásuk! Mindenféle zaj/brumm forrása lesz! És csakis biztonsági trafót hazsnálj, ahol a primer, és a szekunder külön csévén van, vagy közöttük legalább 4,5 kV átütési szilárdságú szigetelés van !
(#) MrMarcee válasza kocos hozzászólására (») Okt 29, 2009
úgy gondoltam, hogy a trafót körbeveszem egy kis fémdobozzal. Nem lenne elég? És külön csévén van a szekunder.
Nem elég. Egy torzító nagyon érzékeny a zajra ! Pláne a cső! az eredetiben , is külön dugasztáp van. Bár az EHX több DeLuxe effektjében a hálózati trafó a házon belül van, de azok nagy házak, és pl echo, fuzz, stb kisebb érzékenységű effektek. Kipróbálhatod, ha gondolod, ez csak egy tanács, de, ha aztán zajos, brummos lesz akkor úgyis ki kell venni . Egyébként alapból picit zajos pedál, talán , mint egy Tube Screamer. Ez a két egyutas egyenirányítás nem valami jó ötlet... az eredetiben sem így van, hanem graetz hidas, 2x12 V-os szekunderű trafóval, a cső ÁC-ról fűtve
(#) MrMarcee válasza kocos hozzászólására (») Okt 29, 2009
hát jó. akkor csinálok egy külön kis dobozt a tápnak, és majd arról megy mazzagon át az áram. Bár az én esetembe kicsit macerás, mert a táprésze nálam más mint a rajzon Egy ps2 egér mazzagja tökéletes lesz talán átvinni az áramot
köszi, hogy szóltál, még pont időbe
(#) MrMarcee válasza MrMarcee hozzászólására (») Okt 29, 2009
Lenne mégegy kérdés ezel kapcsolatban. Akkor külön dobozba lesz a táp, ez oké. A tápon belül: 220 bejön, rámegy trafóra, azután meg a panel amivel csinálom a fűtőfeszt, meg ami ellátja a csövet/IC-t. Ebbe azért kellene egy biztosíték, nem? Vagy valami...
Nem igazán értek hozzá, 220at nem szeretem... Ha kell bele, hogy kell bekötni? Olyan kábelem va a trafóhoz, amin nincs föld. Ez a sima vékony dugasz. Gondolom fémházat ne csináljak így neki. Vagy cseréljem le a kábelt?
El vagyok bizonytalanodva
(#) ECL82 hozzászólása Okt 29, 2009
Sziasztok, van valakinek fogalma, hogy milyen ertekuek lehetnek ezek a kondik?

KONDIK.JPG

(#) CHZ válasza ECL82 hozzászólására (») Okt 29, 2009
Ne használd , nagyon rossz minőség !
33nf , 47nf
Szerintem a szarvát vagy a farkát kell majd húzni XD ha készvan fényképezem hétvégére ha jól megy megvan! Kócos hol hibás? Megvettem közben a trafót, 1 volt 1.25 amper ebböl fogom kicsalni a fütést majd egy g-híddal, és folytom 12,6 ra!
(#) djhans válasza ECL82 hozzászólására (») Okt 29, 2009
Csatlakozom én is, nagyon hitványak. Hajlamosak zárlatba menni.
(#) djhans hozzászólása Okt 29, 2009
Épülget a 6P14P PP erősítőm lassan. Új nyákot kellett csinálnom a végfokoknak, mert nem voltak központosan a csőfoglalatok a sasszin lévő lyukakhoz. Azért mert előbb voltak meg a nyákok mint a sasszin a lyukak amik elcsúsztak kicsit a fúrásnál. Legközelebb előbb a sasszi készül, mert a nyákon lehet módosítani. Az új nyákon a csőfoglalat már a fólia oldalra került. Retró 0,5 és 1W-os fémréteg MLT és Remix ellenállásokból készült az egész 100%-ban. Pár kép a műveletről...
(#) JZoli válasza djhans hozzászólására (») Okt 29, 2009
Szép lesz és rendezett, nekem tetszik.
(#) mark.budai válasza djhans hozzászólására (») Okt 29, 2009
Szép! Jók is ezek a kondik!
(#) djhans hozzászólása Okt 29, 2009
Köszönöm mindenkinek! Azért a késztől még messze van.
Következő: »»   754 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem