Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Ha ez tényleg ilyen korrekt akkor nem gondolkodom másban. Úgyis át kell építenem a megévő két órámat is az új program miatt (4xZ566M+2xZ573M, 6xIN-18)
Én ebbe a forma-arány-anyag-szín világba vagyok teljesen beleesve. A nagy óra ennek a másolata lesz :yes:
A dobozolása nekem is fa lesz, valahogy azok tetszenek jobban. Formára más lesz, meg színre is sötétebb, de majd lesz valamikor kép is. Amúgy én ezt a tápot csak olyan helyre használnám, ahol tényleg nagyobb áram kell. A pici órámhoz az 555-el készült tökéletesen bevált. IN-18 és Z566M most fejből nem tudom mennyit "eszik".
Üdv
Z573M csőről eltávolítanám a piros lakkszerű réteget, a kérdésem mivel lehetne leoldani?
Langyos vízbe mártod (hogy közben ne fázzon a kezed ) néhány pecig aztán a körmöddel megkezdve mint a mandarin héja szépen elválik a "gazda testtől".
Még maradt egy Mule V2, egy z560+ dekor előlap, és egy z573 nyák, ha kellene valakinek.
Ha utálod a langyos vizet , megpróbálhatod mondjuk egy nagyfröccs-el is ....
Csiszolóvászon is lehozza, igaz egy kicsit matt lesz a cső.
Vagy mégis, hogy gondoltad hogy lejön?
Gondoltam bekenem pl. kromofággal és szépen lejön nem kell "kapargatni".
.......a nagyfröccs se rossz de ritkán iszok alkoholt
Itt szó sincs kapargatásról!!! Egyben lehántolódik, ez egy furcsa vékony fóliaréteg ami egészen meglágyul víz hatására. Ne hezitálj, dobd bele egy pohár vízbe...
Még valami..., az a piros réteg nem véletlenül lett ám kitalálva. Láttál már ulyetis meg olyast is? A piros olvashatóbb!!! "contrast filter coat" a neve az adatlapján!
Pedig én szikével hántoltam le és azzal is gyorsan, könnyen ment. Ez a kapargatásos módszer. :yes:
Hidrogén-fluoridba dobd bele, az feloldja az üveget is
Jó az az 555-ös mindkét helyre de én egy rettenetesen lusta ember vagyok és ha ebben az árfekvésben azt látom hogy van valami ami csak picivel több mint a duplájába kerül és nem kell vele vesződnöm és még kevesebb mint a fele helyen elfér...
Ha egyszerre 6 darabot vennék az elég lenne a közel jövőbeni (1-2év) összes projectemre
Hát még ami tényleg piros. Plexi mögül. A kép sem adja vissza tökéletesen, élőben nagyon szép.
Tényleg az. Ez a project még "csak" itt tart?
Sajnos igen, valami jó dobozolás kéne még és kész. Csak a dobozolást is nagyon kicsiben akarnám megoldani, még keresem az anyagot hozzá. Fára gondoltam amúgy.
Furcsa saját izlés tudom, de én kivenném az elválasztó glimmeket. Talán még a mostaninál is olvashatóbb volan. Nem folyna úgy egybe. Arra a megállapításra jutottam magamban hogy érdemes elbíbelődni a helyes távolságok megválasztásával mert sokat lendít nem csak az olvashatóságon hanem a teljes külalakon is. Időbe tellett mire rájöttem hogy a nagy óra terv képen amit tegnap töltöttem fel is az dob rengeteget hogy az elválasztó glimmek és a karakterek között tekintélyes távolság van. Sajnos ezért lesz muszály teljesen átépítenem az IN-18 órát is, ott ha jól emlékszem fél centi van az összetartozó karakterek között és egy az elválasztásokhoz, de a gyakorlatban ennél a méretnél ez kevés legalább a duplája kell :yes:
Köszi a tanácsot, de nekem meg így tetszik jobban. Majd kíváncsi leszek, a nagy óránál hogy fog tetszeni ezek után. Nagy távolságokat ott sem hagytam: A csövek között 5mm van, kivéve a glimmes helyeken, ott 20mm. De nem ilyen glimmek mennek közéjük. Ettől nagyobbak, még válogatom, 4 féle glimm garnitúra között gondolkozom.
A nagy órádat nézegettem, ott például nekem (is) rendben vannak távolságok főleg a 20mm miatt!
Apropó, az 568-as foglalat tervét sprint-ben át tudod küldeni, ha oda jutok szét szedegetném, rá tervezném a 141-eket és az anód ellenállásokat?! Te hogy oldod majd meg hogy minden szegmens használva legyen regenerálós szoftver vagy ki-be húzga csere-bere ?
Küldöm persze. A 74141-ek is rá vannak tervezve, egyedül az anódfesz vezetékezését és az ellenállásokat kell még kigazítani, kicsit máshová tenni, ha jól emlékszem. A nagy órához a szoftvert Hp41C fejleszti. El is kezdük már a tesztelést, csak szét kellett szedjem a deszkamodellt költözés miatt. De nemsoká megvan a háza, és akkor beleépítem, utána szerintem folytatjuk a szoftveres tesztet is. Szóval még nem találkoztam benne ilyen funkcióval, de azt hiszem elvileg benne lesz a cső "megjáratós" rutin is. Ha meg nem, akkor csere-bere, nem nagy ügy, jól sikerültek a foglalataim.
Köszi a rajzot. Hú azért én fáznék a cső megmarkolós-kihúzós gondolattól. A lábaknál nincs is gond ha tényleg jó a foglalat, de ha megindul miatta a piros festék lemálása...
Összeraktam EZT, működik is. De a kijelzés nagyon vibrálós,villogós. Az alaktrészek stimmelnek, minden a leírásban szereplő.
Valakinek tipp, hogy mitől lehet ez a villogás? Mit kellene cserélni?
Cérnakesztyűben és nem izgalomtól nedves tenyérrel kell megmarkolni
Köszönöm.
Szóval az E1T-vel én a helyedben 1 csövest építenék. Talán tudok még neked egyet szerezni, de nem biztos pláne ha ilyen átfutással postázom mint ezt Miért kettesével csináltad a foglalatokat? Jól látom hogy neked is rá van tervezve a 141? Esetleg kisgeri tervét használtad?
Igen kisgeri terve, azért kettesével, mert úgyis egy sínre vagy lemezre kell szerelni és így kezelhetőbb a mérete nekem, jobban tudok játszani a térközökkel majd.
Ááá igen..., a térközök, amik kulcsfontosságúak :yes:
Sziasztok!
Az Én órám is készülget lassan, a panelek H2Opok kolléga munkái. Az paneleket egy 8mmm vastag polikarbonát lapra szereltem, a csöveket pedig a piros lakkbevonatot meghagyva ültettem be. A napokban elvileg kész leszek, pár alkatrész még rendelés alatt van. |
Bejelentkezés
Hirdetés |