Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Lapozás: OK   86 / 254
(#) mineral válasza sooty hozzászólására (») Okt 28, 2010 /
 
Konkrétan ezt a Psu-t építettem meg. Csak nem találtam a linket... De szinte azonos az Vicsys féle táppal. Ezt a doksit átolvasva sem találtam megjegyzést a kondi feszültség értékére vonatkozóan.
Viszont gtk rajzában 500 Voltos kondi van.
Majd akkor kinyitom Dóciné ládáját abban biztos lesz valami nagyobb feszültségű.

táp.JPG
    
(#) Hp41C válasza janocsi hozzászólására (») Okt 28, 2010 /
 
Szia!

Szerintem a mellékletben levő típus való oda... 100pF 1000V @~ 10Ft/db...
(#) janocsi válasza _JANI_ hozzászólására (») Okt 28, 2010 /
 
Szia!
Itt a környéken nincs olyan bolt, ahol 63V-os kerámia kondinál nagyobb feszültségűt 100pF-ban lehetne kapni. (Egy LCD monitorhoz rendeltem pár darab 33pF/3KV kerámiákat, azt sem sikerült beszerezni, egy "másik" monitorból kellett kibányászni.) Természetesen tisztába vagyok a feszültségek "tűrésével", de ha nincs valamilyen alkatrész, megoldást akkor is célszerű találni, vagy inkább hozzá sem érdemes fogni, mert egy ilyen "mezei" alkatrész miatt szinte sohasem készülhetne el a projekt. Ha lesz megfelelő, akkor biztosan le fogom cserélni.
- Hp41C jejezte is, mennyire "filléres" ez az alkatrész, de rendelni csak ezt nemhiszem hogy kifizetődő lenne. Majd egy nagyobb tételt állítok össze, és ügyelek arra, ez se maradjon ki a listából.
(#) janocsi válasza janocsi hozzászólására (») Okt 28, 2010 /
 
Sziasztok!
Milyen furcsa is tud lenni a "jósors", szóval, a dolog pikantériája: éppen most kaptam 3db 100pF/3KV-os kerámia kondenzátort. Így már más a helyzet, rögtön ki is cserélem őket, nem is borzolom tovább ezzel a kedélyeket. (Ez már csak nem üt át!) Ime:

100pF_3KV.jpg
    
(#) (Felhasználó 20218) válasza sooty hozzászólására (») Okt 28, 2010 /
 
:no: Most sikerült beleraknom a nixibe a bináris órámból a PIC-et. Ezzel is resetel és fagy is, ugyanúgy mint az előzővel. A bináris teljesen hibátlanul ment reggel amikor kivettem belőle, szóval PIC hiba kizárva... Azt hiszem pihentetem egy darabig, mert félek most nincs hozzá idegzetem!
(#) janocsi válasza sooty hozzászólására (») Okt 28, 2010 /
 
Szia!
Végre készen vannak a Mule2_RTC_Infra nyákjai.
(#) sooty válasza janocsi hozzászólására (») Okt 28, 2010 /
 
Nagyon király! Black magic edition ! Ezer köszönet és hála...
(#) _JANI_ válasza janocsi hozzászólására (») Okt 28, 2010 /
 
( S még egy óra sem telt el a két hozzászólás között! S meg is van oldva a kérdéses alkarész ügye... )
(#) janocsi válasza _JANI_ hozzászólására (») Okt 28, 2010 /
 
Szia!
Egy régi jó kollégám szerezte valahonnan, (itt olvasva a nyügjeimet), és már hozta is. (Mint a mesében...). Köszönet érte.
(#) janocsi válasza sooty hozzászólására (») Okt 29, 2010 /
 
Szia!
Ezek a Mule2_RTC_Infra panelek már be is vannak ültetve, (elég gyorsan ment), csak a két panelt összekötő csatlakozók vannak még részben hátra.

Keszulo_1.jpg
    
(#) sooty válasza janocsi hozzászólására (») Okt 29, 2010 /
 
Vááá, te aztán nem pihentél... Nekem már meg se kell építenem Software?
(#) janocsi válasza sooty hozzászólására (») Okt 29, 2010 /
 
Szia!
A program egy kicsit még ráér, elég alaposan át akarom mérni a panelt, az IC foglaltokat, stb. így IC-k nélkül. Csak ezután lesz érdekes a szoftver, és akkor már "élesben" is lehet tovább folytatni a beüzemelését.
(#) Hp41C válasza sooty hozzászólására (») Okt 29, 2010 /
 
Sziasztok!

Nyugalom, az is megy már a szimulátorban. Merész, vállalkozó kedvű óraépítőkre vár, akik meggondoltan felélesztik, és kiderítik az összes hibáját...
(#) rockersrac válasza janocsi hozzászólására (») Okt 29, 2010 /
 
Hogy csinálsz ilyen szép, gyári kinézetű paneleket?
(#) vicsys válasza rockersrac hozzászólására (») Okt 29, 2010 /
 
Gondolom gyári és/vagy készíttette valamelyik céggel... (Talán Satronic?)
(#) kaqkk válasza (Felhasználó 20218) hozzászólására (») Okt 29, 2010 /
 
Ma végre kész lettem a "proxi" nyáktervével és a laminálálssal , de sajnos a maratás már holnapra marad
(#) sooty válasza Hp41C hozzászólására (») Okt 29, 2010 /
 
Nyugi, könnyű mondani, nekem ez az első "gyermekem", aki három apától születik... Nagyon kíváncsi vagyok rá, mert most fog kiderülni, hogy jól dolgoztunk-e. (Persze végig kell mérni, mert lehet benne tervezési és gyártási hiba is, csak én most egy kicsit le vagyok maradva, most kaptam meg János-tól a panelokat és még fel sem ocsudtam és mutatta, hogy már be is ültette.)
(#) janocsi válasza rockersrac hozzászólására (») Okt 29, 2010 /
 
Szia!
A panelokat nem én készítettem, (nem is tudnék fúratgalvános kétoldalas nyákot házi körülmények között). Van egy nagyon jó ”nyákkészítő” ismerősöm, ő csinálta ilyen profi módon a panelokat Sooty nyáktervei alapján..
(#) sooty válasza janocsi hozzászólására (») Okt 29, 2010 /
 
Azt mondják, hogy ami szép az már félig jó is, hát ez nagyon szép... :yes:
(#) janocsi válasza sooty hozzászólására (») Okt 29, 2010 /
 
Igen, így van ez a ”szőke nő” anatómiájánál is. Most egy kép akkor nemcsak előlnézetből... (Ebben már a 3KV-os 100pF van, IRF740, 100uH az induktivitás, UF4007 a dióda a konverterben.) Számolva minden eshetőséggel, egy ”pici” borda azért ráfért a FET-re, úgy helyeztem el az alkatrészeket.
- Közben Kaqkk is nagy léptekkel halad előre, klassz a laminált nyák képe.

Mule2_RTC.jpg
    
(#) kisgeri hozzászólása Okt 29, 2010 /
 
Hű, hogy haladtok előre! Gyönyörű munka. Sajna nálam eléggé egy helyben topogás van, suli mellett alig van időm bármire. A leghúzósabb a nyák készítés téma, ehhez kéne először fejlesztenem, mert a tervek úgy hiába vannak/lesznek meg. A vasalásos módszer nem vált be elsőre (nem jó a sima papír hozzá) meg a rahedli lyukat már inkább állvánnyal fúrnám, nem pedig szabad kézből.
(#) kaqkk válasza janocsi hozzászólására (») Okt 29, 2010 /
 
Köszi a dícséretet , igyekszem én is Az alkatrészek nagy részét is megvettem már , talán a hosszú hétvégén
a beültetés ,és az élesztés egykét fázisa elkészül . Simpi is adott egy-két ötletet , lehet hogy azokat is beleépítem a programba
(#) hapro hozzászólása Okt 30, 2010 /
 
Az miért lehet, hogy két-három hete leállítottam az egyik overkill órát, ma be akarom indítani és minden megy rajta kivéve a számjegyek kijelzését.
A PIC-et kiszedtem, letöröltem, és újra programoztam, és ismét minden rendben.
Azaz mitől mehetett tönkre a PIC-ben lévő program a semmittevéstől?
Az asztalon állt, és néha dobáltam egyik helyről a másikra, amikor nem volt elég hely az asztalon.
(#) Honki hozzászólása Okt 30, 2010 /
 
Sziasztok! Hát tényleg nem semmi tempóban haladtok az órával. Én is megálltam egy időre. Találtam egy másikféle HV tápot nem tudom ismeritek-e. MCE 34063 a lelke. Esetleg valami buktató vagy ez is melegedhet?
(#) CIROKL válasza Honki hozzászólására (») Okt 30, 2010 /
 
MC34063 ez jó és még kapható is , ki kell próbálni.
(#) janocsi válasza hapro hozzászólására (») Okt 30, 2010 /
 
Szia Hapró!
Más lesz ott a gond, ugyanis nem szokott a program ”csak úgy” elszállni a kontrollerből, inkább csak valamilyen kontakthiba folytán nem indult el a hosszú. pihentetés miatt. Ha a PIC kivétele után ismét visszaraktad volna valószínű, hogy ismét elindul az overkill órád. (Ilyen esetben először a programozóban ellenőrizni, összehasonlítani kellett volna a PIC tartalmát.)
(#) MrBrown hozzászólása Okt 30, 2010 /
 
Sziasztok,
Hülye kérdés...
A holnapi óraátállításhoz igazodni fog a vicsys féle overkill óra?
(#) sooty válasza MrBrown hozzászólására (») Okt 30, 2010 /
 
Hülye válasz: Ha lesz 3h után vétel igen.
(#) hapro válasza janocsi hozzászólására (») Okt 30, 2010 /
 
A programozóba berakva néztem a benne lévő programot, és nagyon hasonlónak találtam a tök üres PIC-nél láthatóval, de persze erre egzakt választ nem tudok adni pontosan mit is láttam akkor, és amúgysem figyeltem meg csak arra a 2 másodpercre amíg a szemem előtt volt.
Felprogramozva teljesen más látvány fogadott a program szempontjából.
De ha legközelebb ilyen lesz akkor kiveszem először majd vissza teszem, hátha alapon.

Először értetlenül álltam a probléma előtt, mert kikapcsoltam és akkor működött, meg előtte lévő hetekben is, és akkor sem voltam vele finomabb mint azután.
Néztem a tápot, az rendben volt, a csövek megkapták a számukra megfelelő feszt, a LED világított, csak a cső nem mutatott semmit.
Ahogy az ujjammal hozzáértem ahhoz a csatlakozóhoz ami a PIC-től meg a cső meghajtó tranyókhoz, akkor derengett egyszerre sok számjegy egy-egy csövön, eztán gondoltam egyet, és beégettem újra a programot, majd betettem és ment.

Ja és mégegy..a PIC precíziós foglalatban van, nem hiszem, hogy abban is lehetséges a kontakt hiba. Vagyis elég kicsi a valószínűsége szerintem.
(#) sooty válasza janocsi hozzászólására (») Okt 30, 2010 /
 
Ma nekem is volt hasonló esetem: a Mule 1.3 programját próbáltam a TIL-306-os órámban felhasználni és kipróbálni, hogy megy e 10,24MHz quartzzal. Nem indult be. Gondoltam más kondi kell a nagyobb frekihez, elmentem keresgélni, de nem találtam. Újraírtam a PIC-et, hogy hátha jó lesz és elindult. A gombnyomásokat kellett utána lelassítani, mert persze több mint 3x olyan gyors lett mint előtte.
Következő: »»   86 / 254
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem