Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
A felesleges vitát eltávolítottuk.
Sziasztok!
Megint csak segítséget szeretnék kérni. Készítettem egy új device-ot az Eagle 9.3.2-ben. (SLK1442-02 LED kijelző) Az a probléma, hogy a kapcsolási rajzon a tok kivezetésein nem csak a lábak számozása jelenik meg, hanem a P$ is. Nagyon hálás lennék, ha valaki megmondaná, hogy hogyan tudnám eltűntetni a kapcsolási rajzról a P$-okat úgy, hogy csak a kivezetések számozása maradjon meg. Köszönöm, hogy elolvastad! W.A.
Szerkesztöben jobb egér a pin-re
beállitások. Onnan már memni fog. A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2021
Köszönöm a választ.
Igen, én is azt gondoltam, hogy ezzel megoldható a probléma. De: ha a "Visible" "pin" opciót választom, akkor eltűnik a pl. P$1 (Nem csak a P$, hanem a lábszám is!), és marad a kivezetés megnevezése; ha a "pad" opciót választom, akkor eltűnik a megnevezés és marad a P$1. Csak akkor marad a megnevezés és a lábszám, ha a "Both"-ot választom, de akkor ott van a P$ is, amit el szeretnék tűntetni. Nem értem az egészet, hisz nem ez az első saját alkatrész, és még mindegyiknél be tudtam állítani a "Visible" opciót. Ennél nem sikerül. Mit csinálhattam rosszul? Köszönöm, h elolvastad! W. A.
Hagy a pin kijelzét, és ird át a pin nevét amire akarod.
Ezt megtehetes a tulajdonságokban is, és a name ikon használatával P$1 a pin alapértelmezett neve
A lábak akkor kapnak "számot", ha tokozást is rendelsz hozzá. És persze ha a tokozás lábai számozva vannak (ami általában azért számozva van).
Amit a képen mutat az a pin neve amit te adsz meg.
Aztán megadod a PAD neveket is, közben meg beállítod, hogy melyiket akarod látni. Jaja, most nézem jobban az a PAD neve bizony ![]() A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2021
Most nem tudom ellenőrizni, de azt feltételezem a pin neve a tokon belüli szöveg. A lábak számozása pedig a tokozásból jön át. Éppen azt mutatja, hogy az adott tokozás melyik számú lábához kapcsolódik az adott pinfunkció. (De ismét hangsúlyozom, csak az emlékeimre támaszkodok).
Idézet: „Jaja, most nézem jobban az a PAD neve bizony”
Na, ez a gondom, hogy nem tudom eltűntetni a P$-t, hogy csak a kivezetés száma maradjon meg.
Ez lehet vmi bug? Mert másik toknál nincs ilyen probléma.
Az a gondod, hogy nem nevezed el az alkatrész PAD-jeit
Így van. Egyszerűen nevezd át őket 1, 2, 3, stb.-re! Ha a P$-t kiveszed a nevéből, és csak a számot hagyod meg, működni fog. Nem automatikusan kapja meg a számot, neked kell beírni, de eltűnik a P$.
Rendben, de azt hol lehet átnevezni, mert a "Tulajdonságok" között nem találok ilyen opciót.
Itt nem, az biztos.
Ez a szimbólum, aminek a kivezetése PIN. Ezt el is nevezted. Ezután van az alkatrész lenyomat(footprint) ott is el kell nevezni a pad-et. És majd amikor már alkatrész lesz a szimbólumból és a lenyomatból, akkor lesz ott a P$1 helyett a PAD száma. De küldtem egy linket tegnap, lehet meg kellett volna nézni ![]()
A "visible" mondja meg mi látszódjon. Neked most "both" azaz minden a beállításod - ezt állítsd át.
Az alkatrész szerkesztő felületen látod. Amikor betöltöd az alkatrész schematikus rajzát, a "Name"-re kattintva, majd az alkatrész-lábat kijelölve meg tudod változtatni a láb elnevezését. Ha nagyon nem megy, délután az otthoni gépemről készítek képernyőképet Neked.
Sziasztok!
Sajnos nem értettétek meg a problémámat, vagy én nem értettem meg a megoldást. 1. A "NAME" opcióban megjelenő adat a kivezetés tokon belüli funkciójára utal, nem pedig a lábszámra. Az én esetemben pl.: az 1. láb neve: RHCAL. Ezt nem írhatom át, mert ez a neve. 2. Ha a "Visible" opcióit megváltoztatom, akkor: "PAD" esetén eltűnik a láb neve ("NAME"), és marad a P$1. Ha "PIN" opciót választom, akkor megmarad a "NAME", eltűnik a P$, de azzal együtt az alkatrészláb számozása is eltűnik. Azt szeretném, hogy maradjon a "NAME", mint funkció, és maradjon a lábszámozás, de tűnjön el a P$. Érdekes módon egyéb tokoknál ez szinte automatikusan adódik, ennél viszont nem. Nos, ez a kérdés lényege, hogy miért, és mit tegyek, hogy ne így legyen? Remélem érthetően fogalmaztam.
Délután megnézem, nálam hogyan működik. Nekem is volt hasonló gondom, de megoldottam. (Arra, hogy hogyan, már nem emlékszem pontosan.)
Ennyi gépelés helyett, rendelj hozzá egy tokozást. Ekkor a tokozás PAD-jainak nevét fogod látni a P$ helyett. Ha a PAD-ek neve sorszámozás (ez szinte mindig így van), akkor sorszámot fogsz látni
(és ez a tanács most már kb. 6-szor olvasható itt).
Itt az értetlen jelenleg nem mi vagyunk.
Mint mondottam volt, kaptál egy linket ahol egy igazi kézenfogós alkatrész készitős szösszenet van. Ha nem nézed meg mert értetlenkedni jobb, akkor már csak a sajnálat marad.
Köszönöm a segítőkészséget. Minden esetre az a link valahogy nem ért ide.
"De küldtem egy linket tegnap, lehet meg kellett volna nézni" "Mint mondottam volt, kaptál egy linket ahol egy igazi kézenfogós alkatrész készitős szösszenet van. Ha nem nézed meg mert értetlenkedni jobb, akkor már csak a sajnálat marad." Sajnos a linknek nyoma veszett. Ha lennél kedves még egyszer... Köszönöm.
Pillants rá az üzenetekre, én azt látom hogy elment ami irtam
Akkor sikerült megoldani? Vagy készítsek képernyőképeket?
Ok. Srácok, köszönöm a segítséget. Megoldottam. Valóban már korábban niedziela megírta a megoldást: "Ezután van az alkatrész lenyomat(footprint) ott is el kell nevezni a pad-et."
Csak elkerülte a figyelmemet. Sajnálom, és még egyszer köszönöm. W.A.
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni. Vásároltam egy kis gravírozó gépet (a részletekbe ne menyünk MENJÜNK bele) és a hozzá kapott software csak NC file-t képes fogadni. Hogy tudom a gerber file-t átalakítani nc file-ra? A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2021
Moderátor által szerkesztve
Köszönöm
A keresőt tudom használni, de nem találtam a megfejtést, lehet hogy a gyenge angolom ami akadályoztat, nem tudom. Gondoltam van valaki akinek van elrejtve valahol egy ilyen program. |
Bejelentkezés
Hirdetés |