Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Röviden a lényeg
Keepout "helyfoglalás" DRC szempontjából a keepout csak a keepout-ra érzékeny, tehát hiába rajzolsz a panelen egy területet 39-40 rétegen, bármit rátehetsz sávot, írást, VIA-t...alkatrészt... nem történik DRC hiba. Ez az egész 39-40 rétegnek csak akkor van értelme ha két ilyen réteg találkozik. Idézet: „"...a keepout csak a keepout-ra érzékeny..."” Pontosan erre gondoltam én is, csak nem tudtam ilyen frappánsan megfogalmazni.
Épp a napokban láttam a 7.4-ben pici nyomógombot. Végiglapoztam a switch könyvtárat. Igaz nem volt benne sok....
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni, hogy lehet egy ilyen izzófoglalatot megrajzolni az eagle-ben. A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2021
A kivágást a milling layeren, a körülötte lévő rezet pad layeren, vagy helyben a board nézetben bottom layeren.
Ez csak egy minta, hogy lásd miről írtam
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2021
Most már ki van maxolva
![]()
Köszi niedziela. Pont ilyenre gondoltam. Megpróbálom én is, mert át kell méreteznem.
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem. Van egy nyák tervem aminél a rögzítő furatoknál a bottom oldalon GND-re vannak kötve. Az a gondom, hogy a furatoknál a bekötés túl vékony. Lásd a képen. Hogy lehet azt meg csinálni, hogy a furat telibe hozzáérjen a GND oldalhoz? De csak ez az egy? Mivel a tervezési beállításoknál találtam olyat, hogy: "Generate thermals for via" ha innen kiveszem a pipát, akkor telibe hozzá ér a GND-hez, de akkor nem csak ez, hanem értelem szerűen az összes via, és furat ami a GND-re van kötve. Én csak a rögzítő furatoknál szeretném. Megoldható valahogy? Előre is köszönöm.
A VIA-k esetében egyesével is állítgathatod, hogy legyen-e thermal isolation (jobbklikk az adott átkötésen és properties).
Ez a PAD nincs GND-re kötve szerintem, csak vezetősávval át van húzva.
Ha ez egy rendes thermál VIA lenne, a furatban nem lenne sáv.
Köszönöm a válaszotokat!
BBB, én nem látok ilyet, lásd a képen. 9.6.2-es hivatalos EAGLE-t használok. Niedziela, Ez nem PAD, hanem valójában egy nagy VIA, ami GND-re van kötve, lásd a képen. Mivel az eagle-ben nincs csak via a board résznél, így egy nagy via-t raktam le. Lehet ez a gond?
VIA helyett tegyél HOLE-t. Ezzel eléred, hogy "beolvadjon" a felületbe.
Ha az is kell, hogy ne legyen rajta lakkozás, akkor az aktuális oldalhoz tartozó stop rétegen rajzolj rá egy karikát. Illetve nekem tetszik az a megoldás is, ahol a rögzítő csavaroknál még további kis furatok is vannak a furat körül. Ez nálam külön alkatrész, tehát ha akarom beolvasztom egy rézfelületbe, ha akarom nem, sőt akár az egyik oldalon beolvasztom, a másikon meg nem lehetőség is van. A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2021
Tényleg be van kötve.. tévedtem megint
![]() Egyébként (bár lehet megint tévedek) ha az a cél, hogy egy furat a GND-ben legyen thermal nélkül, akkor semmi mást nem kell csinálni mint rajtolni egy furatot, és ha nem akarod, hogy lakkos legyen akkor stop rétegen meg köréje húzni egy kört.
Használd úgy mint egy alkatrészt, kösd be GND-nek
18 pines duplaszéles ic foglalat lib van valakinek ? Vagy VQE 23 as kijelző lib ? A cadsoft letöltéseknél nem találtam , lehet hogy nem jól kerestem ?
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2021
Ellenörizd hogy jòl van rajzolva, mert nagyon este volt már.
Egy probléma van vele , a nyáktervezőben nem mozgatható az alkatrész
Olyant még én sem tudok
![]() Legyen bekapcsolva a tOrigons - bOrigons réteg, és a bal alsó PAD-en van az alkatrész origója. A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2021
Próbáltam több helyen megfogni de , sehol nem találtam az origót ....
Csak kényelmi jelentősége van, de esetenként ez is szempont lehet.
Arra már nem emlékszem miért alakult nálam így (talán éppen tőled láttam), de én ahol lehet az alkatrész tokozásának a közepére teszem a "bázispontot". Ha ez valamiért problémás, akkor pedig szigorúan az 1-es PAD középpontjára. Kijelzőnél ennek külön haszna is lehet ha pl. a panelt valamilyen szokásos col-osztásban rajzolod, de az előlap könnyebb gyárthatósága miatt mm-re tennéd a kijelzőt.
Ha ez enyhítő körülmény, már éjszaka volt(Csü, 23:26) mikor összeollóztam
![]() Most javítottam valamelyest.
Már így áll a terv ...
Idézet: „Arra már nem emlékszem miért alakult nálam így (talán éppen tőled láttam), de én ahol lehet az alkatrész tokozásának a közepére teszem a "bázispontot".” Helyes gondolat, mert ha egyszer nem pick and place fájlt kell exportálni akkor hasznos lesz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |