Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Üdv Mindenkinek
Keresnék egy olyan számláló kapcsolást amit egy tekercselő géphez tudnák használni, a tekercselős topicban van egy kapcsolás csak a HEX file nincs meg hozzá.Segítségeteket előre is köszönöm.
A cikkek között van egy, ez nem jó neked?
A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2018
Hétszegmenses kijelzőm van egy csomó bontva,illetve 16f628.as picem is.
Üdv Mindenkinek! KUK9506-75b alkatrészt helyettesithetek egy IRLB4030PBF-el ? Ha nem mivel lehet?
Köszi!
Üdvözlet!
2SD845 és 2SB755 audio végtranzisztor párost szeretnék venni, de már nem kapható. (Kínából tudnék rendelni, de az kb. egy hónap alatt ér ide és a minősége is kérdéses.) Ha valaki tudja, hogy milyen jelenleg is kapható helyettesítő tranzisztorral lenne érdemes próbálkozni, az nagy segítség lenne. (Fiókban hánykolódó eredeti darabokra is vevő lennék.) Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2018
Átfutottam az adatlapokat, szerintem simán lehet helyettesíteni. Az IRLB még jobban is bírja a gyűrődést azonos környezetben, mint a BUK.
Sziasztok!
A segítségeteket kérem: Egy Conrad Innova 5568-as típusú gyújtásvizsgáló stroboszkópot szedtem darabokra, mivel a készülék semmilyen életjelet nem mutatott. Egy tranzisztorra akadtam, ami szó szerint felrobbant. Az interneten semmilyen kapcsolási rajzot, alkatrészlistát sem találtam, ezért kérem a segítségeteket. Ha van bármilyen ötletetek, hogy milyen tranyó lehetett, vagy mivel váltható ki, vagy van ötletetek honnan lehetne kapcsolási rajzot, alkatrészlistát szerezni, azt nagy tisztelettel megköszönném! Előre is hálás köszönet! A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2018
Sziasztok!
Megszeretném építeni az aktív hangváltót, jó lesz hozzá a 11 K 1% 0,6W fémréteg ellenállás és a 3,3 nF / 100V fóliakondenzátor? Esetleg fóliakondenzátor helyett SMD kerámiakondenzátor?
Az is teljesen okés.
Felesleges válogatni, ha a nyugalmi áramo(ka)t korrekt módon be tudod állítani. Javítás, vagy építés?
Egy ONKYO A-35 megmentése (nem én csinálom). Egyik oldala nem szól. Így vettem, tudtam a hibáról. Szeretném a jelenlegi Videoton RA6350 S AIDA-t kiváltani vele. Nincs ezzel sem különösebb bajom, de bízom abban, hogy az ONKYO minőségi csere lenne.
Nagy valószínűséggel problémád megoldásának egyetlen módja az áramkör, vagy egy részletének visszafejtése.
Itt a rajza, a nyugalmi áram szépen állítható a végfoknál, nem szükséges a párba válogatás.
Ha mód van rá, a régi elkókat is cseréld a végfokban, márkás, jó minőségű darabokra.
Sziasztok!
Szeretnék az autómba egy sípoló hangot varázsolni (mint itt), amit akkor működne, ha: be van a kézifék húzva és gyújtást adtam az autóra. Tudtok ehhez valami piezot ajánlani, amit könnyen be lehet építeni és hasonlóan szól?
Nagyon szépen köszönöm. Néhány fórumon jelen vagyok, de ritka az a segítőkészség, amit tanúsítasz.
Mit tegyek ha a rajzon 50 mikros kondi van de már nem kapható? Felújítok és néha olyan értékek vannak aminek a beszerzése problémás.
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2018
47 µF jó helyette, azt lehet kapni.
A hozzá legközelebbi értéket válaszd.
47u. A fotón lévő kondi esetében 2x47u. Ezen nem kell fennakadni.
Akkor a 20-asnak 22 mert az van.
Igen.Pár µF eltérés nem probléma.
Régen más értéksort használtak, ezért hat furán a mai világban a 20uF, vagy az 5 kohm-os ellenállás.
Sziasztok azt szeretném megkérdezni hogy van egy kamerám ,aminek DC12V/400mA ,táp kellene neki , van nekem egy csak az nem probléma ha ugyancsak DC12V/ és nagyobb a mA- je?
Nem probléma, a feszültség egyezzen és tudjon legalább annyi áramot leadni, mint amire szükség van. Tehát legalább 400 mA legyen, ha több az nem baj, az eszköz nem fog több áramot felvenni, mint amire szüksége van.
Az nem baj, ha a tápegységed nagyobb terhelést kibír. Ha mondjuk 800 mA-nál nagyobb lenne, két kamerát is ráköthetnél egy tápegységre. A kamerának ez a maximális áramfelvétele, nem vesz fel többet, csak amennyi "kell" neki.
Értem köszönöm a segitségeteket! ,és az nemprobléma hogy az a tápegység egy akumulátor töltő?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |