Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   3456 / 4002
(#) reloop válasza Andilla hozzászólására (») Máj 6, 2020 / 1

Gond nélkül olvasom a cirill betűs adatlapokat, de itt valami készülékspecifikus és igen egyszerű dologról lehet szó, ennyi információból sajnos kifog rajtam.
(#) kendre256 válasza djadji hozzászólására (») Máj 6, 2020 /

Nyugodtan csinálhatod hálózati adapterről is, úgyis le lesz szigetelve, nem ráz meg senkit, a macskát se. Meg lehet csinálni, hogy érzékelhető áramot indukáljon a macskánál, az csak erősítés kérdése.
Kutyáknak van olyan "láthatatlan kerítés", ami hasonlóképpen működik. Abban a kutya nyakörvében van egy vevő, és a kerítéshez rögzített huzalhurokhoz közeledve először csipog neki, majd ha közelebb megy, a nyakörv meg is rázza. De az kertbe való, nagy területre, és jó drága is. Nálunk van ilyen, egy 1/2 AA-s lítium elemről a nyakörv egy évig is elmegy. Mondjuk a kutya már három nap után megtanulta hova szabad neki menni, ezért a nyakörvnek már csipognia sem kell (rázni meg végképpen nem), és így keveset fogyaszt.
(#) Andilla válasza reloop hozzászólására (») Máj 6, 2020 /

Köszi, hogy megnézted.

Semmi készülékspecifikus, csupán általános tanácsok tűzhelytulajdonosoknak, akik, ugyebár, leginkább laikusok. Néha becsúszik 1-2 szakkifejezés, de eddig a többivel még jól elboldogultam.

Átsétálok a sütős topikba.
(#) pipi válasza djadji hozzászólására (») Máj 6, 2020 /

(#) Moderátor hozzászólása Andilla hozzászólására (») Máj 7, 2020

Ennek a beszélgetésnek itt nincs helye! Kérjük, a továbbiakat az OFF-topicban szíveskedjetek folytatni!
(#) menyus válasza djadji hozzászólására (») Máj 7, 2020 /

Pont ezt írtam le Neked itt, csak éppen PIC nélkül. De ha tudsz programozni akkor persze, PIC el is meg lehet oldani. Én kommersz alkatrészekkel gondoltam a megvalósítást, ezért ajánlottam az LM567 PLL IC t ami szelektívvé teszi az egész működést mert csak akkor fog a kütyü jelezni ha a mágneses tér jelenlétén kívül az x KHz es jel is megjelenik a jelben.
(#) usane hozzászólása Máj 7, 2020 /

Üdv!

Emberek, jól gondolom, hogy az optocsatoló tud tápoldali kapcsolóként működni ellentétben egy sima NPN tranzisztorral ami magában csak GND oldalon jó? Nem-invertáló jel-leválasztót szeretnél otptocsatolóból.
Ez működik, igaz?
(#) Spaten válasza usane hozzászólására (») Máj 7, 2020 /

Igen, jól gondolod.
(#) usane válasza Spaten hozzászólására (») Máj 7, 2020 /

Köszönöm. Akkor még nem felejtettem sokat .
(#) Zsolti44 hozzászólása Máj 7, 2020 /

Kedves Fórumozók!

Műsoros magnókazettával kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy lejátszás közben miért csikorog a kazetta?

Köszönettel,
Zsolt
(#) bitmixer válasza Zsolti44 hozzászólására (») Máj 7, 2020 / 1

Szerintem a szalagorsó magja dörzsölődik a kazetta házához. Ugye nem egy márkás kazettáról van szó? Hazai Polimer márkával nálam is előfordult, de egy TDK-val soha
(#) Zsolti44 válasza bitmixer hozzászólására (») Máj 7, 2020 /

Kedves bitmixer!

Köszönöm a választ! Gyári, zenei kazettáról van szó, konkrétan két, holland kiadású Korn album. Sajnos nem csavarral rögzített kazettaház.
(#) erdgab válasza Zsolti44 hozzászólására (») Máj 8, 2020 / 1

Próbálj meg egy nagyon pici szappant kenés képen odajuttatni hátha....
(#) Zsolti44 válasza erdgab hozzászólására (») Máj 8, 2020 /

Nagyon jó ötlet, megpróbálom! Köszönöm!
(#) nagym6 válasza Zsolti44 hozzászólására (») Máj 8, 2020 / 2

Másik jófajta kazetta tokba áttehető, az eredeti tok pedig szétfeszegethető az összeillesztésnél. Természetesen ha van erre feláldozható kazetta.
(#) Becsey hozzászólása Máj 9, 2020 /

Sziasztok,
Régen hozzám került egy Güde gérvágó,ritkán használtam most megállt,a szénkeféből kiszakadt a vezeték a forgórészen nem látszik semmi,gondoltam szétszedem és megmérem az állórészt
Az egyik pár vezetéken 10,8 Ohm a másikon 0,3 ugye jól gondolom,hogy kuka?
(#) nagym6 válasza Becsey hozzászólására (») Máj 9, 2020 /

Ahol a két vezeték együtt megy a tekercsre, ott nézd meg nincs-e a kettő között zárlat, tehát még tekercselésen kívül, előtte, amíg látható.
(#) Becsey válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 9, 2020 /

Köszi,holnap megnézem
(#) Zsolti44 válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 10, 2020 /

Ez lesz a következő lépés. Köszönöm!
(#) nagym6 válasza Zsolti44 hozzászólására (») Máj 10, 2020 / 1

Hozzátenném, hogy a rossz kazetta tok szétszedése előtt tekerd gyorstekeréssel oda-vissza végig. Ekkor jól egy síkban lesz a szalag, nem lépcsősen. Hátha nem fér be a másik kazettába a lépcsős feltekerés miatt. Tehát az oda-vissza tekerés síkba teszi a szalagtekercs oldalát, ami a tokra felfekszik.
(#) increduluszoltan hozzászólása Máj 11, 2020 /

Sziasztok!
Akkumulátoros sövénynyíróm megadta magát,nem tölt...szétszedtem a töltőjét és a képen látható dióda megadta magát...Tud valaki segíteni benne,hogy Budapesten hol találok olyan boltot,ahol ilyesmit árulnak?
(#) Kovidivi válasza increduluszoltan hozzászólására (») Máj 11, 2020 / 1

Honnan tudod, hogy dióda? Ha tényleg dióda, akkor tudod helyettesíteni, akár más tokozásút vékony vezetékkel bekötve (dual dióda?), vagy azonos tokozásút, de más típusút.
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2020
(#) increduluszoltan válasza increduluszoltan hozzászólására (») Máj 11, 2020 /

bocs,azt hiszem,tranzisztor..
(#) Patópali válasza increduluszoltan hozzászólására (») Máj 11, 2020 / 1

Szia!
Talán Lomex, HQ Elektronika, Hestore és még ezer hely.
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2020
(#) Patópali válasza increduluszoltan hozzászólására (») Máj 11, 2020 /

Itt próbáld beazonosítani:

http://www.s-manuals.com/smd/04

Üdv.
(#) sany válasza increduluszoltan hozzászólására (») Máj 12, 2020 /

Honnan tudod, hogy ez az alkatrész adta meg magát?
(#) Gafly válasza sany hozzászólására (») Máj 12, 2020 /

Idézet:
„Honnan tudod, hogy ez az alkatrész adta meg magát?”

Hiszen mindig a kondenzátort kell kicseréni, mint tudjuk.
Ez meg nem az.
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2020
(#) Patópali válasza Gafly hozzászólására (») Máj 12, 2020 /

Biztos?
(#) Gafly válasza Patópali hozzászólására (») Máj 12, 2020 /

Interneten ezt mondják/le van irva, tehát igaz.
(#) kendre256 válasza Gafly hozzászólására (») Máj 12, 2020 /

Ha még a rádió is bemondaná, az volna a tuti...
Következő: »»   3456 / 4002
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem