Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Gond nélkül olvasom a cirill betűs adatlapokat, de itt valami készülékspecifikus és igen egyszerű dologról lehet szó, ennyi információból sajnos kifog rajtam.
Nyugodtan csinálhatod hálózati adapterről is, úgyis le lesz szigetelve, nem ráz meg senkit, a macskát se. Meg lehet csinálni, hogy érzékelhető áramot indukáljon a macskánál, az csak erősítés kérdése.
Kutyáknak van olyan "láthatatlan kerítés", ami hasonlóképpen működik. Abban a kutya nyakörvében van egy vevő, és a kerítéshez rögzített huzalhurokhoz közeledve először csipog neki, majd ha közelebb megy, a nyakörv meg is rázza. De az kertbe való, nagy területre, és jó drága is. Nálunk van ilyen, egy 1/2 AA-s lítium elemről a nyakörv egy évig is elmegy. Mondjuk a kutya már három nap után megtanulta hova szabad neki menni, ezért a nyakörvnek már csipognia sem kell (rázni meg végképpen nem), és így keveset fogyaszt.
Köszi, hogy megnézted.
Semmi készülékspecifikus, csupán általános tanácsok tűzhelytulajdonosoknak, akik, ugyebár, leginkább laikusok. Néha becsúszik 1-2 szakkifejezés, de eddig a többivel még jól elboldogultam. Átsétálok a sütős topikba.
Ennek a beszélgetésnek itt nincs helye! Kérjük, a továbbiakat az OFF-topicban szíveskedjetek folytatni!
Pont ezt írtam le Neked itt, csak éppen PIC nélkül. De ha tudsz programozni akkor persze, PIC el is meg lehet oldani. Én kommersz alkatrészekkel gondoltam a megvalósítást, ezért ajánlottam az LM567 PLL IC t ami szelektívvé teszi az egész működést mert csak akkor fog a kütyü jelezni ha a mágneses tér jelenlétén kívül az x KHz es jel is megjelenik a jelben.
![]() ![]()
Üdv!
Emberek, jól gondolom, hogy az optocsatoló tud tápoldali kapcsolóként működni ellentétben egy sima NPN tranzisztorral ami magában csak GND oldalon jó? Nem-invertáló jel-leválasztót szeretnél otptocsatolóból. Ez működik, igaz?
Köszönöm. Akkor még nem felejtettem sokat
![]()
Kedves Fórumozók!
Műsoros magnókazettával kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy lejátszás közben miért csikorog a kazetta? Köszönettel, Zsolt
Szerintem a szalagorsó magja dörzsölődik a kazetta házához. Ugye nem egy márkás kazettáról van szó? Hazai Polimer márkával nálam is előfordult, de egy TDK-val soha
![]()
Kedves bitmixer!
Köszönöm a választ! Gyári, zenei kazettáról van szó, konkrétan két, holland kiadású Korn album. Sajnos nem csavarral rögzített kazettaház.
Próbálj meg egy nagyon pici szappant kenés képen odajuttatni hátha....
Nagyon jó ötlet, megpróbálom! Köszönöm!
Másik jófajta kazetta tokba áttehető, az eredeti tok pedig szétfeszegethető az összeillesztésnél. Természetesen ha van erre feláldozható kazetta.
Sziasztok,
Régen hozzám került egy Güde gérvágó,ritkán használtam most megállt,a szénkeféből kiszakadt a vezeték a forgórészen nem látszik semmi,gondoltam szétszedem és megmérem az állórészt Az egyik pár vezetéken 10,8 Ohm a másikon 0,3 ugye jól gondolom,hogy kuka?
Ahol a két vezeték együtt megy a tekercsre, ott nézd meg nincs-e a kettő között zárlat, tehát még tekercselésen kívül, előtte, amíg látható.
Hozzátenném, hogy a rossz kazetta tok szétszedése előtt tekerd gyorstekeréssel oda-vissza végig. Ekkor jól egy síkban lesz a szalag, nem lépcsősen. Hátha nem fér be a másik kazettába a lépcsős feltekerés miatt. Tehát az oda-vissza tekerés síkba teszi a szalagtekercs oldalát, ami a tokra felfekszik.
Sziasztok!
Akkumulátoros sövénynyíróm megadta magát,nem tölt...szétszedtem a töltőjét és a képen látható dióda megadta magát...Tud valaki segíteni benne,hogy Budapesten hol találok olyan boltot,ahol ilyesmit árulnak?
Honnan tudod, hogy dióda? Ha tényleg dióda, akkor tudod helyettesíteni, akár más tokozásút vékony vezetékkel bekötve (dual dióda?), vagy azonos tokozásút, de más típusút.
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2020
bocs,azt hiszem,tranzisztor..
Szia!
Talán Lomex, HQ Elektronika, Hestore és még ezer hely. A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2020
Honnan tudod, hogy ez az alkatrész adta meg magát?
Idézet: „Honnan tudod, hogy ez az alkatrész adta meg magát?” Hiszen mindig a kondenzátort kell kicseréni, mint tudjuk. Ez meg nem az. ![]() A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2020
Interneten ezt mondják/le van irva, tehát igaz.
Ha még a rádió is bemondaná, az volna a tuti...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |