Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   3961 / 3961
(#) Bakman válasza jimitek hozzászólására (») 5:27 /
 
Villamos méréstechnikában nincs "átlag". Közép, csúcs, effektív stb. érték van. Ehhez hozzájön az, hogy a multimétereket színuszos váltó (50 - 100 Hz), vagy DC feszültség mérésére tervezik. Nagyfrekvenciás PWM jelet kb. egyik sem tud helyesen mérni.

Egy DC/DC konverter merőben más, mint egy MPPT töltésvezérlő. Előbbi mindenáron teljesíteni akarja azt amit elvársz a kimeneten még akkor is, ha a napelem hatásfoka csökken. Az MPPT a maximális teljesítmény kihasználására született.
(#) passenger78 hozzászólása 8:06 /
 
Sziasztok!
Akkutöltő javításához kellene nekem UC3842B PWM kontroller chip. Keresgéltem itt a neten, és jellemzően olyat lehet kapni, aminek a végén van egy "N" betű. Turkáltam itt a netet adatlapok után, de nem nagyon találom, hogy mi a kettő közt a különbség. Mi több, az "N" végűre is olyan adatlapot kapok, ami a sima UC3842B-re vonatkozik. Pl. itt.
A kérdésem az lenne, hogy tudja -e valaki, hogy van -e valami érdemi különbség a kettő között?
Ha jól láttam, a hestore-ban is lehet kapni, de csak "N" végűt.
Üdv.
Következő: »»   3961 / 3961
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem