Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Lángszenzornak fényellenállást (LDR) használnak, ezért az normális jelenség, ha mindkét irányba vezet.
Üdv!
Kaptam javítani egy akkumlátor töltőt amiben van egy kondi ami eltört de semmi nem volt ráírva. Mekkora értékűre cseréljem ki?
Ebben nem vagyok biztos. De abban igen,hogy nincs ráírva semmi. Ez megy az aku + kivezetésére.
Beépítési rajzon és leírásban is fototranzisztornak jelzik és írják. Úgy néz ki ez, mint egy BC107-es tranyó, és a teteje helyén egy kis lencse van. Ez egyébként is kívül van a kályha külsején, ott nincs nagy hő, max 80°C.
Ja és eredetileg egységes bonthatatlan kapcsolatot létesített eredetileg a vékony csövecskével, ami belelógott az égéstérbe, csak az belerohadt a kályhába, így kicsit megmelegítettem, hátha kijön, de csak a műgyanta szerű anyag lágyult meg és ez jött ki a csőből.
Csináltam képet a tranyóról. És bemásolom ide a leírás azon részét, ami a szenzorra vonatkozik.
Idézet: „The flame sensor consists of a photo transistor protected by a pipe. After flame-up the pipe starts to glow so that the sensor signals "flame". The flame sensor monitors the flame condition throughout heater operation.”
Szia először én is erre tippeltem ugyhogy megnéztem az elkokat meg a panelt is nagyító alatt, akkor azt mondod, hogy az ic vagy megy vagy egyáltalán nem megy ? akkor keresem tovább a hibát.
Laci
Szerintem ezzel próbáld helyettesíteni: Bővebben: Link
Sziasztok tudnátok segíteni hogy a mellékelt alkatrész mi lehet? Egy számítógép kijelzőjéről való,hőérzékelőre saccolok.
Köszi.
Tisztelt Urak!
Egy Fujitsu-Siemens ScaleoView W19-1 típusú monitor tápja eldurrant. A táp nyákján egy MINI-MELF tokozású zenerdiódát nem tudok beazonosítani, a "barátunk" sem segített. A diódára a következő felirat van szitázva: 12B, ahogy a képen is látszik. Vajon milyen típus lehet szerintetek? Köszi!
Megpróbálom beszerezni, meg közben visszarajzolom a vezérlőt is, mert valami nem stimmel vele és nem értem a működését.
![]()
Köszönöm István, már le is mentettem a doksit!
Sziasztok.egy lehet, hogy kezdő kérdés, hogy mérjek be egy 470 mikrof-os elko-t ha a multiméter csak 200-ig mér.
Kösz mindenkinek. Laci!
Ha púpos vagy gyanús ne mérd cseréld.
Szia!
Köss vele sorba két biztosan jó 470 µF-os elkót, és így mérd meg az eredő kapacitásukat. Ha a mért érték 150-160 µF körül van, akkor jó a kondi.
Bocsi de lemaradtak a képek.
Ő lenne az.
Na valami ilyesmire gondoltam én is mert tulajdonképpen nem is púpos meg nem is gyanus csak ezek maradtak amiket még nem mértem be, kösz a megeerősitést.
Laci!
Hello!
Akkor ez elég egyértelműen fototranyó volt, így nem volt igazán jó a sejtésem.. üdv! proli007
Sziasztok! Mivel lehetne helyettesíteni a már nem kapható HV826 EL lamp driver IC-t? Olyan lenne jó ami lábkompatibilis mert egy Palm VX-ben szeretném kicserélni (elment a háttérvilágítás, típushiba) Köszönöm!
Szia!
A MIC4826 láb-kompatibilis vele, a MIC4827 pedig funkció-kompatibilis vele.
Sziasztok tudna valaki segíteni az előbbiekben felvetett alkatrésszel kapcsolatban?
Köszönöm.
Mérj rá ohmmérővel. Ha csökken az ellenállása melegítés hatására, akkor NTC ellenállás, ha növekszik, akkor PTC. De az is lehet, hogy valamilyen félvezető szenzor.
Sziasztok!
Nem kapok sehol LP339N típusú IC-t. Esetleg tudna valaki tippet adni, milyen típussal helyettesíthető? vagy hol kapható? köszi...
Ha nem fontos, hogy igen alacsony fogyasztású legyen, akkor LM339
Üdv!
Ritkán fordul elő hogy nem tudom egy alkatrészről, hogy mi az. Ez most egy ilyen eset, ebben kérném a segítségeteket. Biztosan valami triviális dolog, két fém lap, közte töltelék. Én valami power alkatrésznek nézem, talán valami spec diófa vagy bizti lehet. Itt 100% hogy van aki látott/használt már ilyet.
Szia!
Mutasd már meg oldalról is, meg alulról is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |