Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Ide is illik meg nem is. Tönkrement egy 100k B 6mm/13mm-es tengelyű potméterem. Az a fő gondja, hogy pusztán a forrasztás melegétől a lábhoz vezető gőzölt fém egyszerűen elillan. Próbáltam - ezért tudom. Milyen gyártmányt keressek? Igyekeztem kiváltani az egész áramkört másikkal - sikerrel. Egy 2kOhm huzalpotival tökéletesen megy, de annak a mechanikai méretei is sajnos mások. Ilyen 6mm/13mm-es tengelyűben létezik 2k-s huzalpoti? A jelenlegi teljesen ilyen kialakítású, csak rövidebb a tengelye. Ha hosszabb van - levágom, de jó lenne mindjárt jót beépíteni. 100k is jó, de 2k is. Csak jó legyen a minősége, mert sokat tekergetném. cnc megmunkálómotor fordulatszám szabályozója.
Valaki tudna nekem küldeni egy doksit egy C3277 típusű valamiről (szerintem tranzisztor vagy FET)?
Kérdezd meg a Goooooogle barátodat: 2SC3277 datasheet
KÖSZI!
Nálam a google kondenzátoroktól rezonátorokig mindent kiadott, csak ezt nem.
Na ja, vannak előtagok, pl: 2SA, 2SC, 2SK... stb. amiket nem írnak rá az alkatrészekre de csak velük együtt találod meg.
Ezekről az előtagokról van valami lista? Vagy ha találkozok egy ilyesmi alkatrésszel, akkor honnan tudhatom meg, milyen előtaggal kell keresni, hogy találjak róla valamit?
A villogtató változata a higanyos termoblinker. Ugyanilyen van a vasúti fénysorómpókban is ( vagy legalábbis volt). Gyakorlatilag nem ég be - örök életű. Az hő hatására billen el hol jobbra, hol balra . Ez volt az astabil multivibrátor elődje. A tiédről van kép?
Megfogtál! Valahol biztos van lista, nekem ez többéves tapasztalatból megy.
Na ez az ami hiányzik nekem
Amíg ki nem alakul a gyakorlat addig próbálj a nem talált alkatrészek tipusa elé 2N vagy 2S előtagot tenni keresésnél, nagy valószínüséggel fogsz találni.
Van is egy ilyenem, 1kiló higany van benne... Szakadt az egyik oldal fűtőszála, ezért csak megbillentve indul, de működik. Nagyon szép darab.
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni tőletek egy SMD LED méretének beazonosításában (0603, vagy 0805). Tolómérővel sem sikerült pontosan megmérni, kiforrasztva sem. A segítséget előre is köszönöm. Idézet: „Tolómérővel sem sikerült pontosan megmérni” Az baj. És gondolod, hogy fényképről majd pontosabban tippelünk, mint amit te megmértél?
A 0603 mm-ben 1.6 mm × 0.8 mm, a 0805 pedig 2.0 mm × 1.25 mm. Így talán könnyebb.
A képen szerintem nagyobb van, 1206-os: 3.2 mm × 1.6 mm.
Szerintem 0603, de az tényleg baj, ha tolómérôvel sem ment. Esetleg fogj egy 0,8-as fúrót és mérd hozzá.
Azért tettem fel a képeket, hátha valakinek otthon van mindkét méretű SMD alkatrésze, egyet egyet egymás mellé téve + egy gombostű, hátha tudna tanácsot adni.
Én is a 0603-ra tippeltem, ahhoz hasonlítottak legjobban a tolómérős méretek.
Biztos, hogy nem 1206-os ahoz túl kicsi, a 0603-hoz pedig nagy, szerintem ez 0805. De ezt csak a mellette lévő furatok és alkatrészekből tudom megtippelni, mérve sokkal egyértelműbb.
Köszönöm mindenkinek a segítséget, akkor így egyértelműen nem megállapítható. Valószínűleg veszek mindkét méretű ledből, nem nagy összeg. (postaköltség sokkal több, mint a ledek ára...)
Egyébként simán beültethetőek egymás helyére. Én néha 1206-os PAD-re 0803-as alkatrészt is odarakok, ha nagyon muszáj. Sőt.
Nem.tudsz valahonnan bontani? SMD LED már szinte mindenben van. Vagy ha jem annyira lényeges, berakhatsz sima LED-et is rövid lábbal. Vagy ha van RGB LED-ed, akkor úgy forrasztod be, hogy csak a megfelelő szín világítson. A LED nem olyan precíz alkatrész, hogy ne lehessen cserélgetni. A fényerőre és a színre kell figyelni, ha több is van mellette. A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2015
Borostyán sárga kellene, sajnos nem minden napi szín...
Ha van nyák tervező szoftvered nyomtasd ki az SMD PADeket. Azt nagyjából körbevágva ollóval oda tudod tenni az alkatrész mellé.
Na ez egy jó ötlet, erre nem gondoltam, de már megrendeltem a ledeket.
Csak nehogy úgy járj mint én. Véletlenül elnéztem az SMD méretet és akkora ledeket kaptam, mint egy homokszem. Csak akkor látom őket, ha világítanak
Szia, Próbálj úgy rákeresni, hogy " amber"
Sziasztok. Tudom, hogy van hall szenzoros topic, de ez jobban pörög. Elnézést.
Szóval van egy DN 8897 Hall ic az alapjárat állító motorban az autómban. Tönkrement. Helyettesítőt keresek, de nem találok. Adatlap Előre is köszönöm a segítséget.
Általában a hall ic mágneses jelet érzékel és 5V-ot (TTL) ad le, esetleg open kollektoros. Hasonló, mint az optocsatoló. Nem hiszem, hogy ne lehetne helyettesíteni. Azért használják előszeretettel az optós helyett, mert a koszt jobban bírja és nem zavarja a külső fény.
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2015
Így keresd: DN8897 cross reference és az első találat
Köszi. Majd csak találok valamelyik boltban. Eddig nincs siker.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |