Fórum témák
» Több friss téma |
Ha jól tévedek, az autók fényszóróállító motorjában van hasonló. Esetleg bontóból érdemes egyet beszerezni fillérekért.
Igen, valóban fényszóróállító szervóról van szó. Az a baj, hogy általában a szervók leggyengébb pontja a pozícióérzékelő, így ha bontóból veszek komplett szervót, valszeg valószínűleg annak is hasonló problémája lesz. Főleg, hogy meglehetősen régi típusról van szó.
Egyébként a barátom komplett lámpát vett 5000-ért, szervóstól-mindenestől. Viszont én szeretek elvi kérdést is csinálni a hasonló problémákból: ha a gépezet egy picike alkatrész cseréjével működőképessé tehető, akkor megpróbálom az alkatrészt cserélni, és csak akkor cserélni az egész mindenséget, ha tényleg szükséges. Ökológiai lábnyom, és hasonlók... A "valszeg" az milyen szeg?! A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2017
Idézet: „ha a gépezet egy picike alkatrész cseréjével működőképessé tehető” Megértelek, magam is ezt az utat igyekszem járni, felvállalva annak összes nehézségét.
Hali, Szerintetek mennyi az értéke a nagy kék ellenállásnak?? Mert kilyukadt, megérni nem tudom, a színekkel meg bajban vagyok. Barna - szürke, vagy piros-barna... ?a sárga az tiszta. De lehet a mosógépes topicban kellene érdeklődnöm, hátha van valakinek rajza róla. EDT0145.8 a panel száma. Már megy minden funkció a mosógépen, csak az END kiírása után nem ereszti el az ajtót. A probléma ott kezdődött, hogy kiégett az ajtó-retesz.
Barna-szürke-sárga-arany: 180 kΩ 5 %
Szia, Köszi, én is annak tippeltem. Akkor a többi kérdésemmel megyek a mosógép topick-ba, előre is elnézést kérve a moderátoroktól.
Sziasztok. Keresek egy IC S3F 9454 Samsung 8bit mikrokontrollert 20 lábas nagyon fontos lenne sajna üzletben nem találtam. Köszi szépen.
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy a RAFI kapcsolót átlehet e állitani, kapcsoló vagy nyomógmb üzemre. Állítólag igen, nekem nem sikerül. Előre is köszönöm.
Nekem sem sikerült. Rendeltem inkább gyári nyomógombot.
"Átállítani"? Na ilyenről se hallottam még. A belső szerkezete más egy kapcsolónak és egy nyomógombnak. A kapcsolónak van reteszelése, nem hallottam még olyat, hogy ezt ki lehet iktatni. Nem inkább az van, hogy létezik belőle kapcsolós és nyomógombos változat is?
Persze a boltban aszerint kell kérni, amilyet szeretnél...
Igen van belöle kapcsoló és nyomó gomb is. De van olyan kettös funkciójú kapcsoló is aminél a reteszelést ki lehet iktatni és akkor nyomógomb. Azért kérdeztem hátha ez is olyan. (hamár ilyen drága)
Ez akkor még nekem is új infó.
Akkor gyanítom három típus létezik belőle. Csak nyomógombos, csak kapcsolós, állítható... A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2017
Nem feltétlen a "RAFI" kapcsolók/nyomógombok állíthatóak át. Van olyan kapcsoló, aminél csak egy kis fém alkatrészt kell kivenni és már nyomógombot is kapsz.
Az Isostat pl. ilyen.
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2017
Mármint micsoda? Konkrét típust nem tudok de láttam több gyártótól is olyat, amelyik "átszerelhető" volt.
Sziasztok
Egy régi Videoton RA 6380 S Cleopatra típusú rádión a fejhallgató Csatlakozójának a bekötését keresem. 5 pólusú elrendezése olyan mint a dobókockán az 5-ös (mellékeltem képen a csatlakozót), név szerint DIN-5M-R néven találtam, de bekötést nem leltem hozzá.
Szia! A rajzában benne van a bekötés!Bővebben: Link
Sziasztok! Ez szerintetek mi (volt)?
Éppen a formája miatt domino a neve. Becsületes neve a DIN 45322 család. Egy lehetséges bekötése a dominonak.
Itt, a weboldal legalján megtalálható a bekötése.
A fejhallgató hangszóróit 2-2 vezetékkel kéne bekötni. Jellegzetessége, hogy 180 fokkal elfordítva csatlakoztatva kikapcsolódnak az erősítő hangszórói... A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2017
Ez egy 10 ohmos NTC, maximális árama 4 A. Csökkentik vele a bekapcsolási áramlökést. Ha a táp bemenetén sorosan van (volt) bekötve, akkor biztos hogy az.
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2017
Hol található ez? Akár NTK is lehet.
"vision61" eltalálta.. SCK-104.
Köszi, király vagy!!!
Egy hálózati híd után van sorosan, de még az elkó előtt. Van vele párhuzamosan egy tirisztor is, amit a kapcsolóüzemű táp maga gyújt be, miután beindult. Most már csak az a kérdés, hogy ilyen sérült állapotban visszategyem-e. Mérve jónak tűnik, a kezemben 13-tól 9,6 ohmig szépen NTK-zik. |
Bejelentkezés
Hirdetés |