Fórum témák
» Több friss téma |
A képen látható PC871S jelű alkatrész lenne az ? Nálam már más nincsen ott.
Ilyen felirat szerepel rajta: B1022 817B A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2018
Az egy optocsatoló.
Méghozzá PC817
Ha a középső szám stimmel, akkor másik bontottal kicserélhető?
A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2018
Valahogy be lehet kapcsolni egy monitor tápegységet manuálisan (mint egy számítógépes tápegységet).
Ezen a képen már látható a sárga ferritmagos trafó. A PC817 mezei optocsatoló, előtte IC817 pozíciószámmal - nagy valószínűséggel TL431 - meghajtásként.
Így látva nem érvényes az előző hozzászólásomban említett DC-DC modulra utaló feltételezés, ez egy szokásosan felépített kapcsolóüzemű táp. Viszont - ahogy írtam - lennie kell egy teljesítmény félvezetőnek valahol! Elsősorban azt és a környezetét kell vizsgálni, az optó hiba ritka.
Ezek a képeket készítettem még a tápegységről még a javítás elején, nem tudom hogy látszik-e rahta minden fontosabb alkatrész, de most nincs nálam a panel csak este tudokkonkrétan ránézni. (A piros-kék dróton mezei 3,15A-es biztosíték van.)
A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2018
Szia!
Mi van az IC8319-re írva?
ICE2QR0605
Elvileg jó más fórumon írták hogy a 4 és a 8 lábát mérjem meg, mértem ott egy dióda van.
Ezt a típusszámot nézd meg jobban, mert ilyen nevű IC nincs.
Szia.
Nem akarom kikerülni csak nem tudom mit rajak bele ami kapható nálunk.
Igaz, sajnos elírtam és észre se vettem.
ICE2QR0665
IC817 pozíciószám alatt eg ytranzisztor van:
SL 431 A018 Kiforrasztottam megmérni és az univerzális műszerem egy eddig még nem látott eredményt hozott elő: "Part unknown or damaged 4" és egy dióda jel. A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2018
Az nem tranzisztor!
Bővebben: Link
Akkor ez elvileg jó alkatrész, ahol dióda van ott diódát mérek.
5 vagy hat eres apa(elég egyik oldalt csatlakozó, vagy apa-apa és a felénél elvágva) min. 30cm dupont kábelt hol lehet Magyarországon venni? Mert csak krimpelhető csatlakozót és a próbapaneles változatot találtam.
Az IC 4-es és 8-as lábai között mekkora feszültséget mérsz bekapcsolt állapotban?
Ez problémás lesz, mert a multiméterem nem jó.
Üdvözlet mindenkinek.
Kis segítség kellene. A képen a fehér nyáklapi csatlakozó helyett kellene valami csatlakozó. Sajnos ennek nem lett meg az ellen darabja. Az egyik 6pólusú, a másik 5pólusu. A nyáklapon 3mm-re vannak a furatok egymástól. Jó lenne oldható csatlakozóval megoldani ha lehetséges. Ha tudnátok segíteni azt megköszönném. Hol lehetne ilyet beszerezni? Köszi előre is. Attila
Az IC 4-es és 8-as lábai között 0,5V feszültséget mérek.
A Graetz híd után a pufferkondenzátornál 318V feszültséget mérek. Be nem tudom kapcsolni bedugás utáni mérések. A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2018
Pl.: Bővebben: Link.
Köszönöm szépen
Akkor keresd meg, hogy hol van megszakadva az áram útja. Talán a trafó primer tekercse? De ez már valamelyik javítós témába való kérdés.
450V 100µF kondenzátort milyen ellenállással süthetek ki?
10 kΩ / 20 W
22 kΩ / 10 W 47 kΩ / 5 W
Régi nagy zöld henger alakú REMIX-KRS-05 10 KOhm-5-20 találtam.
Ha nagyon melegedne, vedd le az ellenállást, várd meg amíg kihül majd mehet vissza.
Van több is, majd kettőt sorba kötök.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |