Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Genius Slimstar PS2-USB
 
Témaindító: kavkar, idő: Jan 19, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) kavkar hozzászólása Jan 19, 2009 /
 
Üdv, van egy genius slimstarom (pontosan KBB-2050) ami ps2es, ugyanakkor ebből a típusból van usb-s is. Nekem usb kéne, ezért gondoltam szétszedem már hogy megnézzem nem e az a különbség a 2 verzió közt hogy más kábelt forrasztanak be gyártáskor. Örömömre usb kábelre emléheztető színű vezetékek mennek ki a billzetből de mikor bekötöttem usb-re, nem működött.
Ezek után feltűnt hogy a nyák jobb alsó sarkában van 5 furat amibe nincs beforrasztva vezeték, lehet h ez a titok kulcsa?
Akinek ilyen USB-s slimstarja van az ha lefényképezné a sajátját és megosztaná velem, nagy segítséget nyújtana.

IMAG0065.jpg
    
(#) Action2K válasza kavkar hozzászólására (») Jan 19, 2009 /
 
Szia!
A fekete a test. A pirosra rámértél? 5V van rajta? Ha igen. akkor a másik kettő nem biztos, hogy az USB színszabványéval egyezik, ki kéne próbálni azt a 2 vezetéket így is, negy úgy is.
Egyébként az usbs billekre simán megy az USB-PS/2 átalakító, és működik, nem kell a kábelt átforrasztani.
(#) Danaman válasza kavkar hozzászólására (») Jan 19, 2009 /
 
szerintem a tuloldalt lévő 5db furat lesz az usb-s megoldás de valószínű hogy csak a nyák az egyforma és a vezérlése más, ha esetleg tennél fel képet a nyákrajz felőli oldalról is azt megköszönném.
(#) NeoCorteX válasza kavkar hozzászólására (») Jan 19, 2009 /
 
Hello. Én szétszedtem egy GPS vevőt és annak is négy vezetéke volt... 0V 5V Tx Rx ...
a PS2 is ezeket használja meg az USB is. Mégsem kompatibilisek. Ahogy az előttem szóló mondta volt hogy valszeg a nyák az ugyanaz. De esélytelennek tartom hogy egy a mikrokontorrere mindkét protokollt lekezelje. Akkor több tranzisztor kell bele, bonyolultabb uC és drágább lenne. A kínai ipar meg ott is egyszerűsít ahol amúgy nem is szabadna. Így kétlem hogy ilyen redundanciát meg engednének maguknak :nemtudom: ez van.
De ha tévedtem tégy bölcsebbé
(#) djmagoo válasza NeoCorteX hozzászólására (») Jan 19, 2009 /
 
Szia!


Attol hogy clock meg data más a két adatforgalom... ha a jelszintek egyeznek is akkor se biztos hogy jó lesz... lásd PS/2 és soros vagy USB egér esete...elég volt egy egyszerű átalakító és ment a dolog (csak át voltak kötve az aljzatok direktben)... és ez mindig az adott tipussal üzemelt...
Ha a micro vezérlő nem támogatja a protokollt akkor nem fog menni (ellenkező esetben adtak volna hozzá átalakítót hogy PS/2 vagy USBről használd...)

Üdv!
(#) djmagoo válasza djmagoo hozzászólására (») Jan 19, 2009 /
 
Amugy meg lenne egy kérdésem... mint sokat tapasztalt PC userekhez... a gépemen a billentyűzet furán viselkedik, néha elfelejti beírni a leütött karaktert, kimarad egy egy betű... mi a fenéért lehet ez? Először a rádiós billentyűre gondoltam de kicseréltem egy sima vezetékesre akkor is megvan a baj... idegesítő ám...

Tuti a gép rossz és nem én tolom el mert más gépen ilyen hiba nincs... de kényelmetlen egy beírt szöveget átolvasni és javítani emiatt... jó néhány billentyűvel el is bántam emiatt de a hiba maradt...


Köszi előre is...
(#) NeoCorteX válasza djmagoo hozzászólására (») Jan 19, 2009 /
 
lehet van valami keylogger vagy virus a gépeden.
(#) djmagoo válasza NeoCorteX hozzászólására (») Jan 19, 2009 /
 
Szia!


no erre nem is gondoltam... kb 2 eves a zikszpé rajta egyébként szépen megy semmi baja... de akkor a hét végén reinstall....a fontos dolgokat ugyis kimentem mindig...van amugy tuzfal meg viruskergeto is de tudom ezek se mindenhatoak...

Köszi
(#) Danaman válasza NeoCorteX hozzászólására (») Jan 19, 2009 /
 
nem biztos hogy vírus inkább kontakthiba a PS/2 aljzat egy átnézést/cserét lehet megérne nekem ugyan ez volt csak egérrel aztán cseréltem a csatit és megjavult.
(#) djmagoo válasza Danaman hozzászólására (») Jan 19, 2009 /
 
Helloo!


Probáltam már PS2 és USB billentyuvel is nem valtozott...
(#) Danaman válasza djmagoo hozzászólására (») Jan 19, 2009 /
 
akkor szinte biztos hogy windows a ludas vagy benyalt valami vírust vagy csak adja a windowsos stylust
(#) kavkar válasza Danaman hozzászólására (») Jan 19, 2009 /
 
Elvileg mennek oda vezetősávok, meg látszik hogy az egyik a + a másik a gnd, a másik kettő meg nem derül ki..
De lehet hogy csak az ellenség megtévesztésének van...
(a képen már ár van forrsztva a kábel a másik lyukakba, de még nem próbáltam ki az összes lehetőséget)

IMAG0067.jpg
    
(#) NeoCorteX válasza djmagoo hozzászólására (») Jan 20, 2009 /
 
Szokott még ilyesmi hiba akkor is fellépni, ha hardware-esen valami nagyon alap interrupt rángatja a gépet. Plö ha rányomsz a floppyra és nincs benne lemez, akkor észrevehető hogy akadozik. Tipikusan PCI-os modem amikor elkezd beszélgetni akkor is meg-megakad a win, gyanakodnék még videokártyára, lehet elromlott a GPU-n a hűtés amitől az túlmelegszik és lag-zik a buszon amitől a rendszert megfogdossa. És valami linux live vagy telepítő CD-ről futtass le egy memtestet. memtest.org -ról is le lehet tölteni CD ISO-t kiirod egy 40Ftos cdre (<1MB) rábootolsz és nyomatod neki. ne egyszer... de az egy egész éjszaka már jó. Ha 10szer átment hiba nélkül akkor tuti, valamikor a RAM melegszik meg utána téved. Vagy húzza a gépet. De a port se árt kikompresszorozni a vasból. Fel tud úgy sztatikusan töltődni hogy nagyon meg tud szivatni. Tapasztalat :yes:

Sok sikert! G,>
(#) NeoCorteX válasza NeoCorteX hozzászólására (») Jan 20, 2009 /
 
A wincseszter elektronikája is meg tudja fogni a mindenséget amikor DMA-n írkál(na). Főleg ha melege lesz.

U.I. egyszer 60-80°C ra melegítettem egy IBM vinyót. Törülköző dunsztban volt mert hangos volt. Meg terhelés teszt Ilyesmit tapasztaltam én is hogy akadt a gépóriás amikor a HDD a vége fele járt. kikapcs-lassan kihűlt, elmúltak a bajok.
Szóval HDD. Úgyhogy Ments-ments-ments!!!
:felkialtas:
(#) Danaman válasza kavkar hozzászólására (») Jan 20, 2009 / 4
 
Szinte biztos hogy az az usb-s megoldásnak a "lyukai" azok de az is 99% hogy nem tudja kezelni az a kis fekete placsni (a mikrokontrollere). ha tudná valószínűleg adtak volna hozzá átalakítót ahogy ezt előttem is megírta valaki.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem