Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
szerintem ez jobb lenne neki: Bővebben: Link
de tényleg nem fognak örülni neki a moderátorok!
Hello!
Újabb kérdéseim lennének TFT monitor ügyben. 1.Ma elkezdtem méregetni a panelen és egy érdekes dolgot tapasztaltam. Ha a panelban lévő TL494 IC 1-es lábára mérek akkor a következő történik.Folyamatosan 0V-ot mutat a műszer de olyan 3mp múlva eszetlenül elkezd valami sípolni a panelen. Azt szeretném kérdezni hogy hogyan tudnék megbizonyosodni arról hogy az IC működik e rendesen. Én odáig jutottam hogy a tápot megnéztem rajta, azt kap rendesen. 2.Egy másik alternatívaként szétszedtem egy régi laptop-ot és abban találtam egy inverter elektronikát. Csővel mindennel. Ezt a csövet szeretném begyújtani a saját elektronikájával csak az a gond hogy én nagyokos mielőtt szétszedtem a szerkezetet elfelejtettem megnézni melyik csatlakozón mi megy így nem fogom tudni bekötni. 5 vezeték megy a panelra és elképzelésem sincs melyiken kap tápot és mennyit.Gondolom a vezetékek szinei nem mérvadóak így vissza kell fejtenem a vezetősávokat.Azért lenne jó ez a panel mert akkor a fényerőszabályzás is megoldható lenne valahogy szerintem. Ha valakinek van 5-lete hogyan lehet egyszerüen megtudni a bekötését ne kíméljen. Üdv ![]()
Helló minenkinek !
Az elmúlt időkben elég sokat kutakodtam e téma iránt ![]() Akit érdekele van egy magyar oldal hol egy igen érdekes inverter megoldás van : A figura kicsit furcsa de biztos jó szaki ![]() Imégyen a link : http://fenykapu.free-energy.hu/pajert/index.htm?FoAblak=../pajert1/...t.html Gipszike
Szerintetek ezeknek az adatoknak lehet valóságalapja?
17.0" LCD Diameter(mm): 2.1 Lenght(mm): 374 Lamp Voltage (VL Vms):1500 Lamp Watts (At 5maARMS):5.6 Starting Voltage(Typ.Vms):1900 Intensity(Cd./m2):39900 CCFL's typically run at around 117Khz Mert ha igen akkor a monitorhoz nem kell más mint egy 1500Voltos 117Khz-es inverter Bár ezt a starting voltage-ot nem igazán értem. Link:http://lcdrepair.net/backlightpurchase.html
Sziasztok!
Valaki nem tud szerezni valami infót (inverter feszültség,frekvencia,áram)erről a TFT kijelzőről: a TFT hátoldalán lévő matricákon ezek vannak: PV170LCM C01P M170ES-P01 PROVIEW TECHNOLOGY COMPANY LIMITED Ez van a Yakumo 17"-os monitorban és ma kipróbáltam egy inverterrel (12V-os PC Neon)de csak halványan világít a háttérvilágítás.
Nah vettem egy ilyen UV lámpát:
CCFL lámpa Ez PC moddinghoz valo, tehát a Molex csatlakozobol volt kivezetve az inverterenek a tapfesz. Sebaj rádugtam PC-re bekapcsoltam es ment az UV, aztán az UV helyere radugtam aTFT-t es gyonyoruen mukodott az is ![]() Ahogy neztem a molex csatin a sarga vezetekre volt kotve ami ha jol tudom a 12V. Mondom franko mert a Tv is 12V -os adapterrel megy. Át szereltem hogy a TV-bol kapja a tápot, bekapcsoltam és elfüstölt az inverter ![]() ![]() Polaritast ellenoriztem ok. Nem ertem mit cseszhettem el.... ![]()
Sziasztok!
A cég ahol szervízesként dolgozom kb. 2 éve vásárolt 20db Yakumo 17'' TFT-t és most sorra kezdenek bedögleni, mindegyik ugyanazzal a hibával. Bekapcsolás után kb. 2 másodpercig van kép majd a háttérvilágítás eltünik róla de kép továbbra is van. Szerintem valami inverter hibája lehet,de sajnos nem igazán értek az ilyenekhez.Nincs valakinek valami 5-lete merre induljak el. A TFT panelre a vezérlésen kívűl megy még 4 csatlakozó amik a háttérvilágítást vezérlik.Ezek kimenetét megmértem és amikor jó akkor van fesz. amikor elsötétedik akkor nincs kép. Ja szervízbe már küldtük de természetesen nem javíthatóként selejtezésre javasoltként jött vissza mind. Én selejtként megvenném őket pár 100 forintért ha javítható lenne.
Hohóó, köszi.
Eszerint 860V-os 52kHZ-es jel kell neki és 6mA-rt zabal Van valakinek ilyen inverter kapcsolasa 12Vrol?
Itt az LCD adatlapja,a 8.oldalon van hogy milyen inverter kell a csőhöz.Ez alapján már megtalálod.
Remélem segíthettem,sok sikert! üdv
Hali!
Ha az LQ080V3DG01 típusú (sharp) TFT panel van benne,akkor jó eséllyel meg tudom mondani neked,hogy milyen inverter kell hozzá.Ebből meglesz hogy milyen feszültség,és milyen áramerősség kell a csőnek.Lehet még invertert is tudok szerezni,de ha nem akkor is már jó eséllyel után tudod építeni,ha esetleg nem sikerül beazonosítani a vezérlő IC-t. Üdv.
Hali!
Szerintem kezd azzal, hogy megnézed, az inverter rész megkapja-e a megfelelő tápot. (bár most olvastam vissza, azt írtad melegszik, akkor biztos) Aztán nézd meg, hogy D1 jó-e? Mérd ki a tekercseket, nem szakadt/zárlatos valamelyik? Szerintem kondikat is ellenőrizd/cseréld. Nézd meg a C7-et is. Persze az is lehet, hogy az IC szállt el. Egyébként biztos javítható. ![]() ![]() Egyébként konkrétan mi melegedett?
Sziasztok! Ahogy végig olvastam az egész topicot arra gondoltam mi lenne ha az ember venne egy agregátort (benzines) 1Kw-os folyamatosan 600W-ot bír minden elektronikával fel van szerelve + még van benne egy inverter is és ezt összekombinálva egy szélkerékkel szerintem elég jó teljesítményt lehetne elérni. Árban annyira nem is rossz egy ilyen agregátor 25ezerben megáll de van 3Kw az már húzós 65. Szerintetek ezzel a megoldással jobb teljesítmény érhető el mint 1 autó generátorával? Vagy az agregátornak nagy nyomaték kell amit nem bírna el a szélkerék?
![]()
Nah hétvégén elővettem.
Ez a display van benne ahogy sejtettem: Display Teszek fel pár képet a beléről. Az első a készülék látható kibontva A tobbin pedig aza valami ami az inverter lehet. ![]()
74LS20 4 Ft a Lomexnél (és van is).
Helyettesíteni úgy (is) lehet, hogy összerakod kapuáramkörökből a 2 db. 4 bemenetű NAND kaput. Pl. 2x3 db. AND kapu és 1-1 db. inverter.
Kezdj el gondolkozni, mikor, mennyit, hogyan hajtasz és
mennyi töltésre lesz szükséged. 6-7 voltnál nehéz lenne tölteni, akkor kell külön egy pici inverter is erre a célra, hi... ![]() A rajz bal oldalán van egy áramgenerátor, kb. 50 mA, ami 15-16 voltnál kezd el igaziból töltögetni. A jobb oldali rész pedig ennél az értéknél leáll. Lehet finomítani, ill. áramértéket változtatni (180 és 82 ohm). Kell még egy IC ide, mert a +/- IC-je ugyebár az akku (+)-ról üzemel. Ha félsz a túltöltéstől, a maradék IC-fél (1., 2., 3. láb) felhasználható az akku lekapcsolására. Ugyanígy jó lenne a kis sebességnél való töltés beállitásra is ( 8-11 volt puffer ). Megrajzolom majd, ha szükséges valamelyik. Abban az esetben, ha a kapocsfesz mégsem éri el terhelve az általad leírtakat, módosíthatod mindkét kört, nem probléma... Természetesen van még sok megoldás.
Ha az inverter romlik el, általában, de csak általában és nem mindig, enyhén, a megszokottól erőssebb hangon hallható sípolás észlelhető. Két monitorral is volt dolgom, ami ilyet produkált. Egyik sem az enyém volt, csak szívességből javítottam őket. (Egyiket sikerült is )
![]()
Szia!
Van nekem egy működő Super 8 inch LCD tv-m szerintem ugyanaz a bele mint a tiednek Me gvan még egy nova tft 505 típusú is nálam javításon, abban is jó az inverter. Egyébként jó eséllyel javítani is lehet ezeket... Nézd meg a benne lévő tranyó(ka)t, ezek általában ellenütemű konverterek, nézd meg a fénycsővel sorbakötött kV-os kondit nem e égett vagy szakadt, illetve a ccfl csövet is hogy nincs e eltörve. Ha mindezek jók és mégsincs fény akkor többnyire a trafo nagyfesz tekercs része menetzárlatos (melegszik) vagy szakadt(ilyenkor áthúz és büdös)... ha helyettesíteni akarod akkor vegyél számtech boltban házat dekoráló színes ccfl csövet, annak a meghajtása jo lesz bele, ugyanugy 12V-ról megy, beépítheted a dölgött inverter helyett...ha nem boldogulsz dobj egy mailt a djmagoo@freemail.hu címre és megprobálok segíteni, végső esetben akár javítani is. Üdv!
Az a kis elektronika nagy valószínűséggel az inverter lehet, és szerintem az ment tönkre. Nem túl olcsó, de nem is komplett TV árban szokták az ilyet adogatni...a fénycsőhöz valót ajánlatos csak beszerelni...
Szia!
A lényeg annyi, hogy előállítassz egy neked kellő frekis négyszögjelet. Én például 40KHz-et állítottam elő egy kis mikrokontrollerrel. (Csinálhatod 555-el is) Előállítod ennek a négyszög jelnek az invertált változatát is. Én ezt is mikrokontrolleren belül oldottam meg. (De egy inverter is megteszi) Így el tudod gondolom képzelni az előálló kétféle jelet. Ellentétes pont a fázisuk. Ezután az egyik jelet a MAX232-nek az egyik TTL szintű bemenetére teszed, a másik invertáltat meg a másikra. A két RS232 szintű kimenetre pedig ráakasztod a piezzo-t, mondjuk egy 100nF-os kondival sorosan, mert az egyenfeszt nem szereti. Így ha elképzeled a jelet az IC kimenetén, akkor az egyik kimenethez képest a másik 24V csúcstól csúcsig négyszögjelet mutat. Ezt 5V-ról tudod előállítani, ami szerintem nem rossz. Én spéci ultrahangos 40KHz-es piezzot használtam, amit pl a Lomexben is lehet kapni. Arra figyelj hogy van adó meg vevő is, bár mindakettő jó mindakét célra gyakorlatban. Nemtudom a galambok mennyire érzékenyek, én egy érzékeny vevővel 50m hatótávot simán saccolok erre, ha az adó a vevő felé néz pont.
Olvastam Gory MAX232 féle DC-DC konverterét. Sajnos nem nagyon értettem, hogy valósította meg, elakadtam az inverter résznél.
![]() Trafót biztos nem rakok bele, mert akkor nem fog sokáig tartani a 9V-os elem (tápellátás)! Bár lehet, hogy a hangszórónak így is lesz jó kis fogyasztása, attól függ hány W-ost találok.
Szerintem meg nagyfrkis inverter hajtja és ezért lehet kissebb fajta is!
Itt van egy aktív hangváltó ami nagyon jó, itt legalul megtalálot a további kimenetet a 10cmes hangszórók erősítőjének és nemtom mekkora teljesítményű, de egy pc mélynnyomónak sztem ez elég és akkor nemkell inverter
![]()
A xenon-lámpáké "durvább" téma...
Itt egy egyszerűbb inverter megfelel, aztán közben fűtheted is a csövet , ahogy kell, de mértékkel... Nagyfrekivel jobb is a táplálás.
Javaslom még: elgondolkozni azon,hogy nyitott kollektoros-e,avagy van neki a kimeneten felhúzóellenállása?
Ez okozhatja esetleg,hogy a tranzisztoros inverter nem működik együtt az érzékelővel....
Lehet, h. nemed egy 3x380V AC / "1"x220 V AC-as (400V/230V-os) inverter kellene!?
![]()
Szeva Tom025!
Igazad van az-az URBAN elektronik által áttervezett QUAD405, a tranyói BD249C,és oldalanként kettő áramkör üzemel egy inverter segítségével,igaz így csak 8 Ohm.ig terhelhető,de oldalanként 400W-ot tud!!! (valamit valamiért) A FET-es pedig teljesen a rezós, de ha jobban megnézed az áramkört rájössz h. csak a meghajtófokozat Fet-es,a vége Full tranyós(8db/oldal) 2sk1058-2sk162,de a meghajtás elejében is van kettő, ezek:2sk170-esek. Ezzel az erősítővel lemehetsz nyugodtan 2 Ohm-ig,simán! Amúgy köszi szépen!
köszi,már képben vagyok.csak azt nem értem,hogy az 500W-os inverter készítésénél,polarizált van rajzolva.akkor,most ezt mindegy,hogy rakom be?
Üdv Mindenkinek!
Felületes keresésem miatt indítottam egy új témát "szélenergia" címen, de aztán ide irányítottak. Egy darabi eltartott míg végig olvastam nézegettem a fórumot! Nem hivatkozok senkire, csak egy két nyitott gondolatra reagálnék.. - a generátort nem ütköztetném ki körbefordulás ellen, hanem a generátort fixen az oszlopon rögzíteném függőleges tengellyel és áttétellel közvetíteném aforgást. (pl.: a lapátok meghajtanak egy tányérkereket aminek a fogazata meghajtja az erre merőleges tg-ű kisebb fogszámú fogaskereket ami agenerátorhoz kapcsolódik Mint a differenciálműben) Így megvan az irányváltás ill. az áttétel is. - a vihar elleni védelemnek több megoldást is olvastam, ilyen ami elég ötletes, magas fordulatszám esetén ki kellene fordítani szél irányából, a másik a lapátok tengely körül elfodíthatóak amit rugó tart vissza. Túl nagy lapátnyomás esetén a lapát széllel bezárt szöge csökken, mert a rugó ellenében elcsavarodik, így a forgatónyomaték is csökken - A mechanikus áttétel egyik feltétele, a lapátok nagy felülete, így azok kis fordulaton is nagy erőt tudnak leadni, illetve a generátor is megkapja a szükséges fordulatut -A generátor nagyobb gerjesztése is fékezi a lapátokat bizonyos határok között - A termelt energia hasznosítása: nem minden esetben az energiát kell a fogyasztókhoz igazítani, hanem a fogyasztót az energiaforráshoz (persze ez nem mindig lehetséges)Bővebben: Linkinverterledlámpa egyenlőre ennyi! Üdv mindenkinek!
Sziasztok!Villanypásztorral én is foglalkozok,de kielégítő eredmenyt nemtudtam produkálni!Azonban azRT-ben megjelent tirisztorosgyujtás elvét felhasználva megszakító helyett egyszerű gyujtókörrel jó erdményt lehetne elérni.Azt jó eredménnyel megépítettem akkor és ledaraboltkörmű gyertyával tökéletesen járt a motor, a gázelemző kiválló értékeket mutatott! a primérrel felmentem 800V-ig,a szekundert fordulaton a gyujtásvizsgálószkóp 50KV-os méréshetárba állítva sem fért a képernyőre!Izoláció szempontjából is a legjobb megoldás lenne.Az inverter a RT-ben egy Trakisz kistrafóval,555-el és egy bd-tranyóvolt,+4db 007-es diófa volt.Sajnos Költözés miatt nemtaláltam még meg az évkönyvet.Talán itt valakinek kéznél van! Üdvözlettel!
igen de az inverter ötletet kilöttem mert a laptop töltöm felvesz majd 400W-ot és lead 65-öt akkora a veszteség hogy nem éri meg
|
Bejelentkezés
Hirdetés |