Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   52 / 96
(#) eSDi válasza georg55 hozzászólására (») Jún 5, 2015
Üdv!

Fogsz egy multimétert és miközben feszültséget mérsz a kivezetésein, szépen el kezded melegíteni a hőelemet. A Weller, ha jól tudom, minden pákájában platina szenzort használ így annak nincs polaritása.
(#) pjg válasza georg55 hozzászólására (») Jún 5, 2015
Na ezt kérdezd meg még egyszer. Mondat elején nagybetű. A végén pont, kérdőjel, stb. Közben vessző. Így értelmetlen.
(#) georg55 hozzászólása Jún 5, 2015
Szervusztok
segitség kellene : hogyan tudom meghatározni egy forrasztó páka -hőelemének- +/pozitiv/ és - /negatív/ kivezetéseit egyszerű módon aljzat bekötési rajzot még az ismert típusokról sem igen lehet szerezni
solomon- weller-hakko-
Aljzatot is szeretnék cserélni, és mert sikerült hazavágni egyet, ezért másikat már nem szeretnék elcseszni

üdv és köszönet a válaszokért
(#) Criss Rider válasza Criss Rider hozzászólására (») Máj 31, 2015
Probléma elhárítva köszönet Topinak a gyors reakcióért.
(#) orcika70 válasza Criss Rider hozzászólására (») Máj 30, 2015
Nálam ok.
(#) Criss Rider válasza orcika70 hozzászólására (») Máj 30, 2015
Köszi de valami gond lehet mert amikor megnyitom a linket ki dob a cikkek elejére és nem a konkrét cikkre. Neked be jön az oldal?
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2015
(#) pjg válasza Criss Rider hozzászólására (») Máj 30, 2015
(#) pjg válasza Criss Rider hozzászólására (») Máj 30, 2015
(#) Criss Rider válasza orcika70 hozzászólására (») Máj 30, 2015
Az lcd kijelzős verzióra gondoltam.
(#) Criss Rider hozzászólása Máj 30, 2015
Üdv!

Kérdés csak én nem találom a Digitális Forrasztóállomás II leírását a cikkek között ?(sőt az. egyes verziója sincs. meg)?!
(#) proli007 válasza pjg hozzászólására (») Máj 26, 2015
Igen, láttam én is hogy majdnem olcsóbb hőelemmel az egész,mint maga az IC. Bár ezen is van kis lauf, mert nem látom igazából a hőkapcsolatot a csatlakozó, és az IC között. "Komoly helyen" azt rész tuskóra szerelik, és ezzel van hőkapcsolatban a hidegpont kompenzáció. Persze az már sokkal több mint a pákánál a semmi..
(#) pjg válasza proli007 hozzászólására (») Máj 26, 2015
Ebay-n vettem kb. 1500-ért hőelemmel készre szerelve.
Egy pákánál nem kell ilyen precizitás. 5-10 fok ide - oda.

MAX6675.JPG

Az ára nem "baráti", viszont sokkal célszerűbb és ésszerűbb.. Ha precízkedünk, akkor az IC kabátját termikus kapcsolatba kellene hozni a hőelem hidegpontjával. Egy pákánál, ez várhatóan a nyelében van, mert nem gondolnám, hogy kompenz vezeték lenne a páka kábelében. Tehát a nyélben van összekötve a hőelem a rézvezetékkel. Így az IC-t igazából a nyélben kellene elhelyezni..
Köszi! Maradok a MAX6675-nél.
Én igazából semmit. De olyan IC a célszerű, aminek offset feszültsége legalább egy nagyságrenddel kisebb mint a 358-é. Pld. ennek.
Egy OP07 is megfelelő lenne, csak annak kettős tápfesz kell. De ha már pénzt kell kiadni érte, akkor a MAXIM vagy LINEAR ajánlatában találsz olyan IC-t ami kimondottan erre szolgál, és nem utolsó sorban a hidegpont kompenzáció is megoldott benne. Mert ez így csak a "több a semminél" kategória. (De készített itt már valaki szimpatikusabb megoldást IC-tés kompenzálást, csak elő kell keresni..)
Mit javasolsz helyette?
(#) proli007 válasza patexati hozzászólására (») Máj 26, 2015
Hello! Egy LM358 nem épp a legmegfelelőbb egy hőelem mV-os jelének feldolgozására. De ha ez van, ez van. Viszont a követő erősítőt legalább alakítsd át így, hogy legalább értelme is legyen. Így nem kaphat a PIC túlfeszültséget a műveleti erősítőtől, bármekkora is legyen a tápja. viszont a linearitás is megmarad..

Követő.png

(#) patexati válasza pjg hozzászólására (») Máj 26, 2015
Na ezt hol találtad meg ?
(#) pjg válasza pjg hozzászólására (») Máj 26, 2015
Megvan!
(#) pjg válasza patexati hozzászólására (») Máj 26, 2015
Itt a jelszó: parol_arkhiva
Hol a hex?
(#) patexati válasza pjg hozzászólására (») Máj 26, 2015
Sajnos nem. A hex az beírható a kontrollerbe azt kipróbáltam.Én azt gondoltam,hogy a 24V váltóáramról mi a forrasztópáka fűtését hajtja arról kapja az LM358 a tápot mi van akár 30V is egyenben ezért duplázta talán meg mert a táp is hídszerűen van.
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2015
A T1000.rar-hoz tudsz jelszót?
A második LM csak impedanciát illesz. Az erősítése 1.
(#) patexati hozzászólása Máj 26, 2015
Sziasztok! Nekiálltam egy orosz oldalon talált K hőelemes szabályzóegységnek melynek tervezek egy nyákot (ami van az oldalon elég otromba). Van hozzá szinte minden alkatrészem így nem kell beruháznom ezért választottam és igazából egy nyák alámelegítőbe szeretném építeni de jó lehet más célra is ezért univerzálisra készítem. Van két verzió is nem tudom melyik lenne jobb. Az egyikben egy LM358 van a másikban úgy nézem kettő is össze van kötve. Na ez lenne a kérdésem miért van kettő? Sajnos az eredeti oldalon nem sok az infó róla.Megköszönném ha valaki konzultálna velem róla.
Bővebben: LinkBővebben: Link
(#) Kovidivi hozzászólása Márc 4, 2015
Sziasztok! Mit kell tudnia egy digitális forrasztóállomásnak?
Amire én gondolok, digitális kijelzés, beállított, és aktuális hőmérséklet mutatása, standby mód x idő után, kikapcsolás y perc után. Más nem jut eszembe, ami értelmes lenne. Jelenleg úgy érzékelem, hogy a páka nincs használatban, hogy egy NTC ellenállás van a tartóban, így mikor visszahelyezem a pákát a tartóba, a felszálló meleg levegő melegíti az NTC-t. A szabályzás egyszerű, 100mS-ként megnézem, hogy a beállított hőmèrséklet nagyobb-e mint az érzékelt, ha igen, akkor a fűtést bekapcsolom.
Köszi.
(#) vicsys válasza szikorapéter hozzászólására (») Feb 3, 2015
A fűtőbetéttel. Keress belevaló 6V-os betétet. (A nagy kérdés, hogy megéri-e ennyit vacakolni vele...)
(#) szikorapéter hozzászólása Feb 3, 2015
Üdv. Nemtudom jó helyre teszem-e fel a kérdést de egy próbát megér. Kaptam egy ERSA MS1500 "forrasztó állomást" ,és annyi volna a kérdésem hogy átalakítható-e arra hogy fogadjon solomon pákát is? Elvileg az elejére az van írva hogy 6V 18VA ,tehát jelen állapota szerint nem képes rá. Valakinek volna ötlete ezzel kapcsolatban hol kezdjem el az átalakítást? A válaszokat előre is köszönöm.
Következő: »»   52 / 96
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem