Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
Üdv mindenkinek! Szeretnék építeni egy inverteres hegesztőt ami tud kb 150-160A-t. Vannak nekem elég izmos mosfeteim. 500V 500W 46A N Csatornásak. Valaki épített mér fetes hegesztőt? Meg lehet oldani fettel is? Vagy csak és kizárólag IGBT-vel? A választ előre is köszönöm!
Meg lehet, még jobb is lehet, legalábbis a veszteségeket tekintve. Mi a típusuk?
Sziasztok!
Nekem megvan a másik fele. Remélem a keresés örömét nem vettem el senkitől. Érdeklődve olvasom mindig a témát, sok sikert mindenkinek!
Nagyon jók, bár a második inkább inverterbe való, ide pazarlásnak tűnik.
Szia! Tény hogy szép nagy állatok
![]() ![]()
Szervusz!
Van legalább négy darab belőlük?
Mert a második típusban nagyon jó a drain-source közé kapcsolódó dióda és ez invertereknél és nagyobb frekvenciájú ZVS konvertereknél elengedhetetlen. Itt meg tök mindegy, nem folyik rajta áram.
Építsd meg a Maci1-et.
Sziasztok!
Valakinek van-e tapasztalata Güde 160 GC inverteres hegesztőtrafóval kapcsolatban. http://epitkezes-otthon.vatera.hu/barkacs_szerszam_gep/forrasztas_es_hegesztestechnika/gude_hegeszto_inverter_uj_original_dobozban_188585407.html Ez a gép most a Baumaxban 60000 Ft. Mennyire használható félipari célra, vagy csak barkácscélokra használható, mennyire megbízható, és volt-e már valakinek problémája a géppel, ha igen milyen jellegű volt és mennyibe került a javítása. Mennyire bírja a feszültségingadozást. Nekem kerítések, kapuk, gépjárműfelépítmények készítéséhez, javításához kellene 80-150 A-ig. A hegesztési helyszínek változóak, ezért lehet a hálózati feszültségekben nagyobb mértékű eltérés is. És persze mennyire folyamatosan tudja leadni a 150 A-t. Ha nem jó topicba írtam elnézéseteket kérem. Üdv.: Balogh Péter
Idézet: „...Üzemidő: 140 A~30% / 100 A~60% / 90 A~100% ... Forras” Ez annyit tesz, ha jol emlekszem, hogy max 90A-t tudsz kivenni belole folyamatos uzemmel. 140A terhelessel hegesztes 3percet, es pihensz 7-t ![]() sorry ez a 140A ![]()
Én a te helyedben ZX7-160-at vennék. Olcsóbb is,és sokkal jobb paraméterekkel rendelkezik. Itt megnézheted:Bővebben: Link
Mindegy.. Ez van.. ebből szeretnék építkezni
![]() ![]()
Sziasztok!
Van két ilyen IGBT modulom.Alkalmas lehet ez hegesztő építésére?http://www.plccenter.com/buy/Toshiba/MIG15Q901H?source=AdWords_Part
Biztosan nem jól kerested.
![]()
Szia gündét ne vegyél szerintem egy hulladék .
Ebben az árkategóriában már lehet jobbakat is kapni. Vagy gyüjtögess még és vegyél egy jobbat.
Csak érdekesség képen (maga az áramkör) mutatom ezt a "régebbi" rajzot,sajna,nem a legjobb minőség és egyéb adatom nincs is róla.
Kettő-kettő párhuzamos kapcsolása már jó lesz. De csak akkor állj neki, ha van tartalék is...
Röviden: Nem . Ezek a modulok más célra készültek. Konkrétan frekvenciaváltóba valók, és modulonként 7db IGBT-t és egy 3 fázisú Graetz hidat tartalmaz. Mellékelem az adatlapját, azon minden adatot megtalálsz róla.
Köszönöm a választ.Másik forumon olvasom a tanácsaidat a co rol,már gyülnek az anyagok.
Szia!
Güde inverterből csak a GX 160 E típust érdemes megvenni, megbízható gép. A belső panelja egy az egyben EPS Genera 150...160... Ami 100% - on 100 A -t tud. És garanciaidő lejártával sem olyan drága a javítása. (De ne kelljen javítani ![]() Szerintem is a ZX7-160 at érdemes inkább, mint a Güde 160 GC-t. A Güde szinte összes típusa smd alkatrészekből van kivéve a fent említett gépet. Pár kép:
Szia,
ha van 3 fázisod nem teljessen reménytelen a helyzet ![]() ![]()
Van 3 fázis,de tudást még most szedem össze.
Köszönöm válaszotokat, maradok a jobb minőségű gépeknél, barátomnak ez van: kb. 3 éves semmi gond nem volt vele, bírja folyamatosan a 150 A-t, és nem érzékeny a feszültségingadozásra sem:
http://bolthely.hu/hegesztogep/id/00219_ARC_200A_220V_inverteres_he...togep_ A Jasicról csak jó véleményeket láttam eddig. Igaz drágább, de nem kockáztatok. Ha erről a típusról van valakinek véleménye, vagy melyik gépekkel van pozitív tapasztalata, szívesen elolvasnám. Üdv.:Balogh Péter
Köszönöm! Ezt a rajzot láttam többször is! Csak nem tudtam hogy ez az
![]() ![]() ![]()
Még némi előnyök is vannak...elmaradhatnak a hálózati elkók, elég 20mikro 700V bipoláris kondi,a meghajtás lehet hasonló mint a 300Vos teljes hídkapcsolásnál,a modult nem kell elektromossan szigetelni a hűtőtöl, a trafó szekundere pedig bifiláris duó kapcsolásban...
![]()
Azért ennyire nem egyszerű a helyzet. Kicsit nézz utána a háromfázisról táplált invertereknél alkalmazott félvezetőknek. Találsz-e köztük ilyen vagy hasonló modult?
Az oroszok nagyon sokféle invertert építettek a "fiók mélyén" fellelhető alkatrészek felhasználásával, de ilyen célmodult mégy ők sem használtak. Ettől függetlenül próbálkozni lehet, eggyel több tapasztalattal lesz gazdagabb az építő. A tapasztalat pedig vagy pozitív,vagy negatív lesz. ![]()
Utána (vagy már előtte 14 évvel) néztem a három fázisról táplált invertereknél használt félvezetőknek és NEM találtam köztük hasonló modult...
![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |