Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolóüzemű táp 230V-ról

Témaindító: cimopata, idő: Szept 13, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   121 / 782
(#) philips100 válasza cimopata hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

Egy másik lehetőség:
Felmész a gyártó honlapjára,regisztrálsz és letöltheted a PIExpert progit.Annak a segítségével tudsz számolni.
(#) Dj TSM válasza philips100 hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

üdv

Kösz választ,ez a progi nem is rossz.
(#) ufy92 hozzászólása Okt 1, 2010 /

Üdvözletem mindenkinek! Az lenne a kérdésem hogy van 1 tápom amit csináltam tartósan bírja az 500W-ot
IRFP460 van benne. Körülbelül hány százalékkal tudnám a teljesítményt növelni ha a feteket dupláznám?
(#) cimopata válasza ufy92 hozzászólására (») Okt 1, 2010 /

A feten nem múlik, hogy mekkora teljesítményt veszel ki.
Legalábbis ésszerű határokon belül.
(#) ufy92 válasza cimopata hozzászólására (») Okt 1, 2010 /

de akkor kb meddig mehetek IRFP460 -nal?? kb 1000µF van a primeren
(#) cimopata válasza ufy92 hozzászólására (») Okt 1, 2010 /

1.5kW, talán rezonánsban
(#) Transztyuszeres válasza cimopata hozzászólására (») Okt 3, 2010 /

Idézet:
„Kapcsolást majd felteszem, ha netán valakinek nagyon izgatná a fantáziáját.”
Én is megnézném.
Egyébként most kísérletezek ezzel a ZVS-el. Ott tart, hogy Czvs 20nF
(#) Transztyuszeres válasza ufy92 hozzászólására (») Okt 3, 2010 /

Egyáltalán milyen topológia? Gondolom félhíd, szerintem 1kW-nál többet ne erőltess az IRFP460-akkal. Ha teljes hidas, akkor nem szóltam.
(#) ufy92 válasza Transztyuszeres hozzászólására (») Okt 3, 2010 /

Rezonáns akar lenni de nem tudom igazából hangolni mert nincs szkópom. De eddig 950-et tudtam kiszedni de a fesz az nagyon esik. +/-90 üresben és +/-65 900W körül.
(#) Transztyuszeres válasza ufy92 hozzászólására (») Okt 3, 2010 /

Szkóp nélkül elég nehéz építkezni, én neki sem mernék állni, valószínűleg nincs rezonancia frekin, de még ezer dolog miatt is lehet.
Próbáltad a frekit tekergetni üzem alatt ?
(#) ufy92 hozzászólása Okt 3, 2010 /

ir 2153-mal max mekkora lehet a freki?
(#) Transztyuszeres válasza ufy92 hozzászólására (») Okt 4, 2010 /

100kHz
(#) ufy92 válasza Transztyuszeres hozzászólására (») Okt 4, 2010 /

Rezonáns kondinak elég 275V-os de MKP
(#) Bassmester válasza ufy92 hozzászólására (») Okt 4, 2010 /

Nekem már csattant el 400V-os, azóta csak 630-ast rakok oda :yes:
(#) Góré88 hozzászólása Okt 4, 2010 /

Jó napot mindenkinek!
Szeretnék építeni egy kb:1KW-os kapcsiüzemű tápot. 2X85voltos kimenettel. Tudna valaki egy jó, megbízható és viszonylag egyszerű kapcsolási rajzot? Válaszokat előre is köszönöm!
(#) Ge Lee válasza Góré88 hozzászólására (») Okt 4, 2010 /

Igen. Ott van az inverteres hegesztős topicban. UCC2808 + teljes híd. Le kell butítani (kisebb trafó, kisebb diódák, IGBT helyett FET) és kész. Kici lesz ész occo.
(#) Góré88 válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 4, 2010 /

köszi szépen, örök hála!
Sajnos nem vagyok jártas a keresgetésben (gyenge internet)
(#) Transztyuszeres válasza ufy92 hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Ha 275V~ van ráírva és MKP, akkor jó az oda, nem kell 630V-os. Bassmester kolléga biztos nem polipropilént rakott oda. A kondira max. 320V kerül, feltéve, hogy van a kapcsolásban párhuzamos dióda.
(#) Bassmester válasza Transztyuszeres hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

MKT volt sajnos...íme.
Szerintem nem szabad hogy két kondi tűréshatárán múljon a két fet, az ícé és még ki tudja milyen alkatrész épsége. A 275V-os, impulzustűrő MKP-k inkább C-L-C zavarszűrőnek valók, a gyártók is oda használják őket.
(#) (Felhasználó 46585) válasza Bassmester hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Valójában nem mindegy, hogy milyen gyártótól van a kondi. Ha WIMA, akkor az igazán jó kondik az MKP10, FKP4, FKP1-es családok. Ezekre nagyon magas du/dt tűrőképesség van megadva. ( ic=C x du/dt )
Még az sem biztos, hogy az ami polipropilén, jó rezgőköri kondinak. A WIMA-nak is van olyanja, ami nem jó.
(#) Transztyuszeres válasza Bassmester hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Hát igen, veszélyes az elektronika.
Elég a 400V-os, nem ezen múlik a fetek halála (katt már leírta a lényeget).
A bootstrap kondi az az 1µF/63V-os jamicon akar lenni? Ha igen, akkor cseréld le kerámiára, vagy valami fóliára.
Itt egy kis doksi a bootstrap áramkörről és az ajánlott bekötéséről.
(#) Transztyuszeres hozzászólása Okt 5, 2010 /

Itt van egy nagyon jó kis doksi. Aki építkezik IR2153, IR2110, stb. IC-kkel, annak kötelező.
Nálam azóta nem durrognak sem a FET-ek, sem az IR-ek, amióta ezt átolvastam. Sem az IGBT-k!
(#) cimopata hozzászólása Okt 6, 2010 /

Megrajzoltam a kapcsolást:
ZCS-ZVS SMPS.
Remélem nem ejtettem benne hibát.

Gondoltam rá megcsinálom komplett PDF-ben egy rövid kis leírással, csak egyenlőre még kissé nehezen megy ez az Acrobat Reader
(#) Transztyuszeres válasza cimopata hozzászólására (») Okt 6, 2010 /

STW13NK60Z-nek kicsit nagy az Rds(on)-ja és 100 fokon "csak" 8,2A. Nem lesz ebből gond?
Amúgy nem rossz, a megépített cuccról vannak fotók?
(#) (Felhasználó 46585) válasza cimopata hozzászólására (») Okt 6, 2010 /

Hibát? De igen...

Ez nem az Acrobat Reader, hanem az Adobe Acrobat... ( én is mindíg így mondom, ideje megtanulnom )

A rajz fejlécében ZVC van ZCS helyett...

A bementre tegyél biztit, méghozzá mindegyik ágba, ez a szabvány. Meg nem ártana két Y-os kondi a földre, legyen azért valami zavarszűrés féle is benne. Meg egy kisütőellenállás a C13 mellé. Én szoktam betenni varisztort is, néha jó szolgálatot tesz.

Egyébként meg csak kötözködöm, viccesen.

Szép a rajz, gondos munka.
(#) cimopata válasza Transztyuszeres hozzászólására (») Okt 6, 2010 /

Idézet:
„STW13NK60Z-nek kicsit nagy az Rds(on)-ja és 100 fokon "csak" 8,2A”

Melegszik, de eddig nem volt gond.
800W-ra megfelelő hűtéssel elegendő.
Képek vannak visszább, meg majd lesznek az új verzióról Low Profil kivitel 37mm magas távtartókkal együtt
(#) cimopata válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Okt 6, 2010 /

Igen Adobe Acrobat Pro-ra gondoltam csak Readert írtam.

Bemeneten van bizti csak a rajzról lemaradt.
Nem elegendő csak az egyik ágba?
Varisztort is majd belerajzolom, aztán aki gondolja bererakja, én eddig nem használtam, meg az Y kondit is.
Kösz

Javítom aztán szólok valamelyik modinak, hogy cserélje légyszíves.
(#) Transztyuszeres válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Okt 8, 2010 /

Idézet:
„A bementre tegyél biztit, méghozzá mindegyik ágba, ez a szabvány.”
Akkor az összes kapcsolóüzemű PC-táp, DVD-táp, TFT monitor táp, stb. nem szabvány, amiket eddig én láttam? Csak az egyik ágban van biztosíték.
(#) (Felhasználó 46585) válasza Transztyuszeres hozzászólására (») Okt 8, 2010 /

Na és?

Legalábbis régebben ezt kérte a MEI. Azok a cuccok, amiket említesz, valószínű csak KERMI engedélyesek. De az is lehet, hogy rosszul tudom. De még elég sok vizsgálat kellene ahhoz, hogy igazán jó legyen egy kütyü. Szerinted, behoznak egy rakás pc tápot, ki nézi azt meg, pl RF szempontjából? Senki...
(#) Góré88 hozzászólása Okt 9, 2010 /

Jó napot mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy mekkora tápot lehetne építeni ebből az IGBT-ből? "HGTG20N60A4" és, hogy jó ötlet lenne-e NCP1200P100 IC-ével ezt megvezérelni?
Következő: »»   121 / 782
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem