Fórum témák
» Több friss téma |
Imre, pont ezt írtam le. De. Ebből adódóan jön vagy jöhet a hiba.
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2021
A két kondi közép kivezetése nem megy sehová?
Nem tudok rájönni! Tudom miért kérdezed! Ha nem menne sehová, akkor belehet tenni egy kondit.
Nekem fotón úgy tűnik, hogy a közép kivezetés a trafó egyik lábára megy. tehát nem tehetsz be csak egyet.
Jól látod, most néztem meg újra. A trafóra megy. De akkor ez a két kondi lebeg valahol? Imre szerinted gáz, hogy ezzel akarom tölteni a bringát? Ennek a 47N60 nak 4000 ft/db az ára. HQ elektronikánál, Lomexnél nem találok.
Kell ide 500 Voltos Fet? Valami IRF nem lenne jó? Akkor ez egy gagyi táp 20000 Ft ért?
DE akkor mitől púposodott meg kondi? A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2021
Szia!
A két soros elkó nem lebeg - végülis a trafó primerje a két elkó közös pontja és a 2 fet közös pontja ( felső source-alsó drain ) között van, mint egy hídban - esetleg van még egy 1 µF-os 630 voltos vagy hasonló kondi is a primerrel sorban ( derítsd fel ).. Ahogy Imti írta, nézd meg a meghajtást, mi megy a 2 gate-re, mert ha az is elszállt, akkor nehéz lesz.. A hiba oka, forrása sok minden lehet. Úgy látom, a fetek a sarki trafóról ( 1-2 cm ) kapják a meghajtást. A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2021
Az égett sáv az alsó fet source- alsó elkó negatív vezeték.
A 2 gate és a source között mérhetsz pár tíz ohmot esetleg, ami a kis trafó szekundere és a soros gate ellenállás összege, de kiszedett fetnél célszerű mérned. A feteket pedig "dinamikusan" kell mérned, tesztelned, ha kapásból nem mérsz rajtuk zárlatot ( ami majdnem biztos az égés miatt ). Célszerű lesz majd a szekunder dc-t is visszafelé megtáplálnod, rendben van-e minden ( akkut ráteszed párszor 10 ohmon keresztül, áram kontroll..). A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2021
Szia Feri!
Köszi, hogy segítesz Te is. A FETeket kiforrasztottam, mindegyik zárlatban van. Előtte talán megmaradt minden. Oltás után lehet, hogy bemegyek a HQ ba. Mire cseréljem ki a két FETet? A 10 Ohm, az megvan. A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2021
Hasonlókra amperben és voltban. A gyorsaság nem érdekes, mert elég lusták ezek is.
Talán az az elkó nem bírta az igénybevételt, megcsúszott a középfesz ( 160 volt környéke ), utána meg az egyik fet túlterhelődött...
Jó kérdés.
Köszi. Majd beszámolok ha sikerül rendbe tenni.
Talán irfp460 al életre tudod kelteni, építettem már ezzel a típussal 1kw környéki tápot, de nem javaslom tartós üzemre. cserébe olcsó És kell az az 500V
Szia Feri ismét!
Köszönöm a hasznos tippeket, Imti fórumtárssal megjavítottuk a tápot. A 2 db FET és 2 db kondin kívül mást nem kellett cserélni. Elindult. Majd még szkóppal megnézem a meghajtó tranyók jelét. Szerencse, hogy a FETeket trafón keresztül hajtották meg. Így visszafelé nem nyírt ki semmit. Sajnos hogy mitől történt a baleset a tápban, az soha nem fog kiderülni. Köszönöm sokat segítettél.
Szia!
Az IRFP460 FETtel működik a táp, de már 65V 2 A nél forrósodik. A 47N60 at amit kaptam, azt egyből kinyírta az egyiket, pedig 60W os izzó be volt téve a 230V os oldalon védelemnek. Kondikat kicseréltem 1000µF 250V os ra. Pedig már örültem, hogy jó lesz.
Szia!
Több kérdés is lehet... a forróság konkrétan mit jelent, hány fok, mennyi idő múlva, stb... A szkópos mérés nagyon jó lenne ilyenkor. Ott nem volt bent az izzó, úgy gondolom. Az, hogy a 47N60 miért nem bírta jobban, illetve tönkrement izzóval?
A 65 V 2 amperre gondoltam mérésügyileg. Az 130 watt, primerben 150-160 is lehetett és izzó nélkül biztos.
A tranyók a trafó előtt vannak, nem? A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2021
Na most ezt nem értem. Hogy lehet a 60W-os izzón keresztül 130W-os fogyasztás? Ha semmit sem kapcsolsz sorba az izzóval akkor fogyaszt 60W-ot, ha sorbakötöd vele a hegesztő paneljét és az rövidzárlatos akkor is max 60W lehet ez. De mivel biztos nem teljesen zárlatos az a panel így annál csak kevesebb lehet ott. Valami sántít ebben a bekötésben. Vagy rosszul gondolom?
Szia! Ez nem hegesztőpanel. Egy állítható áramú és feszültségű kapcsi üzemű táp. Ehez a 230 oldalon élesztés miatt, betettem egy 60W os izzót. Egy pillanatra felvillant az izzó míg a két kondi feltöltődött, és utána elkezdte a mp enkénti villogást. Az egyik FET átment zárlatba.
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2021
Csináltam szkópos fotókat, majd este felteszem.
Üdv.
Szerintem a szekunder oldalon van valami zárlat azért kezdett villogni. Áramkorlátnak meg megkellett volna fognia(bár a villogás a védelem miatt lehet). Ha a dióda vagy trafó zárlat van akkor lehet kitudja nyírni a fetet.
Remélem, a beírásom utolsó mondatát lerendezted és nincs gond..
szekunder A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2021
Szia Feri! Rátettem egy jó bordát egy kicsi ventivel. Beterheltem egy órára 8.5 Amperrel, langyi maradt a borda és kibírta, mert feltöltődött a battery csomag. Köszi a jó ötleteket és segítséget, ha ledobja a láncot, akkor folytatjuk.
Szia!
Akkor közben alkottál még pár dolgot, ami "sötétben maradt"... Na mindegy, akkor jó töltögetést továbbra is!
Nem Feri, Imti Biai fórumtárs kölcsönadott 80 és 100 Amperes FETeket. Illetve csak olyan kondit kaptam, hogy 250V 1000µF , persze ez nem férbe a NYÁKra. De még tesztelni , fogom a panelt. Le kéne valamível meríteni és 3.1V ról teljes kakaóval beterhelni a kütyüt.
Nem titkolom el az infókat. Csak közben dolgozni is kell menni. Meg közben a 3 D topikban is tanácsot kértem, mert ott is akadt gondom nyomtatásnál. A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2021
Azért 3.1-re ne merítsd le! Az nem normális szitu se a töltőnek, se az akkunak!
Jó csak arra gondoltam, ha egyszer lemerítem ennyire, akkor a tápot biztosra betudom terhelni úgy, hogy ha ezt kibírja, akkor elfogadhatónak minősíthetjük töltőnek. Te mennyire engednéd le a feszkót? Ha kimélni akarjuk akkor nem megyünk el 4.1 fölé és 3.2 alá. De ha egy hosszú túrára megyünk?? Akkor egyszer, egyszer csak ki bírja?
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2021
A tápodnak a normál állapot is elég - az akkunak pedig az üzemszerű lemerítés - nehogy meglepi legyen.
Asszem most esett le, hogy te cellafeszről írsz, én meg az akkura gondoltam.. - a 65 voltra... A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2021
|
Bejelentkezés
Hirdetés |