Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   786 / 1684
(#) ZSozsóó válasza mackomester hozzászólására (») Aug 16, 2011 /

Köszönöm, még egyszer is gratula!
(#) kormika hozzászólása Aug 16, 2011 /

Sziasztok! Én most végeztem a 3x3x3-as LED kockámmal, egy PIC 16F690 számolgat benne, az effektrepertoár még bővítés alatt, ha valakit érdekel a forráskód írjon pm-ben és elküldöm az .asm fájlt, (kommentezve nincsen!!) Itt egy videó róla, telefonnal készült, szóval nem a legjobb, de a lényeg látszik rajta

Bővebben: Link
(#) Mybuster válasza kormika hozzászólására (») Aug 16, 2011 /

Nekem nagyon tetszik!! ügyes!! Csak így tovább
(#) satlokk válasza DFerus hozzászólására (») Aug 17, 2011 /

Szép munka kivül-belül! Gratula!
(#) satlokk válasza Pet91 hozzászólására (») Aug 17, 2011 /

Szép! Örülök,hogy elkészült,én is most tervezek egyet építeni de lassan halad mint a luca széke.
(#) kormika válasza Mybuster hozzászólására (») Aug 17, 2011 /

Köszi
(#) DFerus válasza satlokk hozzászólására (») Aug 17, 2011 /

Köszi.
(#) H2opok hozzászólása Aug 17, 2011 /

Egy kis program módosítás történt a mátrixon, igaz még ez sem a végleges.R2
(#) emersys hozzászólása Aug 17, 2011 /

Sziasztok.
Készítettem tesztelés, céljából egy csöve hibridet.
A hangja nagyon szép, lágy, tiszta ,és kellemes érzetet sugall!
A félvezetős része elég nagy módosításokon esett át, de még mindig kell majd mit módosítsak rajt
Íme pár kép róla:
(#) vicsys válasza emersys hozzászólására (») Aug 17, 2011 /

Szép lett így ránézésre.
(#) emersys válasza vicsys hozzászólására (») Aug 17, 2011 /

Köszi ! - csak még majd a meghajtó fokozatot lehet átméretezem darlingtonra, és kap 2pár végtranyót.
Egyenlőre most +-37V járatom a félvezetős részét.
A cső 6H6P ( Orosz katonai )
(#) dudassandor1 válasza emersys hozzászólására (») Aug 17, 2011 /

Nice one! Nekem is tetszik!
(#) Zoli_bácsi válasza emersys hozzászólására (») Aug 17, 2011 /

Mindig is öröm látni a szépen, igényesen szerelve felépített panelt!

:kalap:
(#) Alkotó válasza emersys hozzászólására (») Aug 17, 2011 /

Ha lehet, akkor a meghajtókat is tedd a "nagy" bordára. Nem a saját melegedésük féken tartása miatt, hanem hogy közel azonos hőfokon legyen a végtranyókkal (termikus kapcsolat). Ez alapvetően kihat a hosszútávú stabilitásra.
(#) Doncso hozzászólása Aug 17, 2011 /

A legutóbb Moszkvai kollégánál jártam, több erősítőt, és két pár hangfalat is meghallgattunk, nagyon jó volt, csak az volt a probléma, hogy közvetlen nem tudtuk összehasonlítani a lejátszókat, erősítőket, dobozokat.
Ennek a megoldására született meg ez a kis dupla Y kapcsoló, azért Y mert két bemenet közül választ egyet és azt továbbítja, illetve visszafelé is be lehet kötni, szóval két CD egy erősítőre, vagy egy CD két erősítőre, ugyanez banán dugóval, így két erősítőt lehet kötni egy pár hangfalra, és két hangfal is próbálható egy erősítőről.
A szerkezet végtelenül egyszerű, egy doboz, pár csati és két jaxley. Viszont jó a közvetlen összehasonlításnál, azonnal halható a különbség.
képek
(#) DJanosi hozzászólása Aug 17, 2011 /

Üdv ! Mar rég készítettem egy led es kivezérlésjelzőt és most ismét elkészítettem erősítőhöz ! Az elsőt kézzel rajzoltam be de ezek az utóbbiak mar fotokémiás eljárással készült és SMD ledekkel ! Teszek egy képet az elődjéről is ! A nyak tervezésében nagy hozzájárulom Alkotó volt Üdv : Levente
(#) Moszkvai válasza Doncso hozzászólására (») Aug 18, 2011 /

Ezt nem apróztad el.
(#) Doncso válasza Moszkvai hozzászólására (») Aug 18, 2011 /

Gondolod beállítanék hozzád holmi szedettvedett kendács kapcsolóval. Ki is vágnál vele.
(#) Mybuster hozzászólása Aug 18, 2011 /

Nem nagy dolog de igen hasznos! Kicseréltem pákámban a régi égőt két fehér ledre!
(#) Doncso válasza Mybuster hozzászólására (») Aug 18, 2011 /

Ilyen volt az első pákám, tök jó viszont látni, mondjuk akkoriba még "pálkának" hívtam.
(#) Mybuster válasza Doncso hozzászólására (») Aug 18, 2011 /

Aham =) * Jó kis cucc!

* Az a szó nem magyar .. és az egyenlőségjel zárójel mi a szösz ?
Ha lehet mellőzd ezeket a szleng szavakat köszi !
(#) Mybuster válasza Mybuster hozzászólására (») Aug 18, 2011 /

Bocsánat!
(#) demcar hozzászólása Aug 18, 2011 / 1

Sziasztok.
A "páka" szó az szlovákul van. Jelentése "kar", De nem emberi hanem tárgyi értelemben, (pl. kocsiba sebességváltó kar)
(#) emersys válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 18, 2011 /

Szia.
Tökéletesen igazat adok a meglátásodhoz.
Még sajna nem teljesen végleges a project, ezért is csak a végtranyák és a nyugalmit állító tranyó került közös bordára, a helyes szimmetria végett.
Mivel a nyáktervet saját felhasználásomra készítettem, ezért egyértelműen a véglegesített panelon már a közös "nagy" bordán lesz (a geometria elhelyezkedése a panelon ugyan nem fog változni) , az oka az az, hogy alulról lesz beforrasztva, s a rögzítés pedig a nyák felülső részéről történik egy átmenő csavarral majd.
A "nagyobb" nyugalmi áram végett lesz nagyobb a borda is.
Még majd mellékelek a továbbiakban képeket, csak sajna van más projekt is amit csinálnom kell rendelésre.
De a jó szándékú felhívást köszönöm előre is
(#) DJanosi hozzászólása Aug 19, 2011 /

Készülget a hidalt stereo TDA 7294 es erősítőm ! Nagyon szép hangja van ! Első pócintésre beindult !Messze nincs kész meg rengeteg kiegészítő meg védelmi kapcsolás kell hozza de egyenlőre beindítottam ! Na meg kap egy dobozt is !
(#) Tibi98 hozzászólása Aug 20, 2011 /

Sziasztok!

A minap, hírtelen felindulásból összeraktam egy állványt a panelfúrómnak, gondoltam megosztom veletek. A vertikális mozgásért egy iskolai lomtalanításból szerzett eszköz felelős, feltételezésem szerint valamilyen eszterga alkatrész, vagy befogó lehetett. A lényeg, hogy két részegysége van, melyek egy trapéz keresztmetszetű sínen csúsznak el egymáson. Az alaphelyzetbe való visszatérítést rugóval oldottam meg, maga a tartószerkezetet mindenféle, otthon talált "lomból" állítottam össze. Hegeszteni nem tudok, így csavaros kötéseket alkalmaztam mindenhol. Lehetne jobb is, de azt a 10-15 panelt, amit egy évben készítek, ez is bőven kifúrja.
Tervben van még egy led beépítése, ami a fúrószár hegyét világítja, valamint esetleg egy ventillátor, ami a port fújja le a panelről, hogy látni lehessen a következő lyuk helyét.
Ja, és egy komolyabb panelfúrót is kap majd.
képek
(#) Gafly válasza Tibi98 hozzászólására (») Aug 20, 2011 /

Egyszerűen tökéletes. Ugyanígy elmenne a "jó lesz ez még valamire" topicban is
Mondjuk a talpánál a szögvas - zártszelvény összekötést én inkább két átmenő csavarral csináltam volna (esetleg menetet fúrva a szögvasba) de gondolom pont annyi menetfúród van mint hegesztő trafód Viszont így sokkal dizájnosabb...
A LED jó ötlet, de szerintem legalabb kettőt tegyél rá, hogy több oldalról legyen megvilágítás.
A ventillátort nem javaslom, pontosabban a por lefújása jó ötlet, de ekkora volumennél a tüdő is elég (és akkor kevesbé tudod beszívni).
Még egy gombot kellene szerezni a "fő kezelőszervre", mert így a csupasz menettel eléggé idétlenül néz ki.
(#) l48 válasza Tibi98 hozzászólására (») Aug 20, 2011 /

Szia! ventillátor helyett a furó szárára épits egy kis lapátot, én egy kis darab csupasz vezetéket tekerek rá és a maradékot kb 1cm egyenesen hagyom. Na az mindent letakarit. Próbáltam ventivel is, de az port csinál. A világitásnak meg a helyét kell jól kitalálni, hogy ne vessen árnyékot.
(#) zsoltee0001 válasza emersys hozzászólására (») Aug 20, 2011 /

Szép munka.
Azon agyaltam, mi az a lyuk a járólapon, mire rájöttem, hogy kertiasztal
(#) Zoli_bácsi válasza Tibi98 hozzászólására (») Aug 20, 2011 /

A forgács eltávolítására én akvárium levegő pumpát használok. A cső végét a munkaterületre irányítva a kiáramló levegő tökéletesen odébb fújja a forgácsot. Viszont annyira nem szórja szét, hogy nagyon takarítani kéne.
Következő: »»   786 / 1684
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem