Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Köszönöm!
Nem volt kedvem a fúrószárat koptatni (amúgy sem túl vékony az a szögvas), azért lett így rögzítve a talpazat, a szögvason eleve megvolt ez a négy lyuk, a bilincs is pont illet bele, adta magát a helyzet. Eddig tüdőből fújkáltam a forgácsot, de mire egy panelt megcsinálok, beszédülök a végére , ezért gondolkoztam a ventilátoron, bár ahogy alább javasolták, a fúrószárra rögzített drótdarab is megfelelőnek tűnik.
Valakinek ötlet hőmérésre?
Idő közben kipróbáltam a forrásban lévő vizet, és azzal a digi-multi jól mér, 101°C-t mutatott.
Ha van egy PT100 legalább 300°C kivitelű érzékelőd, akkor az ellenállástáblázata segítségével nameg egy 1mA áramgenerátorral pontos értékre kalibrálhatod a potit.
Egyenlőre hiszek a multim hőmérőjének. Igazából nem érdekes hány fok, a lényeg a jó forrasztás. Talán már van annyi rutinom, hogy látom rajta melegebb, vagy hidegebb páka kell-e hozzá.
Megmondom őszintén, én sem pillantok rá a kijelzőre forrasztás közben. De hát Te kérdezted a lehetséges megoldást a pontosításra.
És egy videó! Bővebben: Link
És a hűtőborda meg be van zárva a dobozba? Ott hogy tud hűlni? Hová megy a meleg levegő, ha bezárod? Legalább kifurkáltad volna a doboz alját és tetejét, hogy a meleg el tudjon távozni a dobozból.
Hello igen tudom amúgy ki van fúrva alúl mivel fel lesz akasztva ahova majd rakják amúgy még lesz oldalt még pár lyuk!!
Sziasztok.Ma elkészitettem egy mono Vu métert.A277d icével.Nagyon öreg ic,de szerencsémre müködik,nem szaporito a szót beszéljenek a képek és a videó.
Valóban szerencse, hogy működik. Kézzel is lehet szebb NYÁK-ot rajzolni, meg a szélét is kiegyenesíthetnéd. Ne csak működjön, legyen szép is.
Nagyon zsír, de ,hogy nem látok egy darab ledet sem rajta ?
Mert nem nézted meg a videót. Különben egyet láttál volna. :yes:
Szép estét !
Az elmult héten kaptam egy szeletet IMI motor testéből és már akkor tudtam mire használom föl . Íme egy apró szelet a motorból ujra hasznosítva , köszönet skero-nak ! Több kép .
A tőled megszokott Minőség s csak egy szó véleményként,gyönyörű.
Olyan lett mint én. Szép és különleges...
Szép munka, gratula! :kalap:
Most sem csalódtunk benned, Cirokl mester!
Köszi!! De van amúgy 1 led állapotjelző csak kicsi lyukat fúrtam nagyon szépen muzsikál
A megszokott CIROKL minőség. Már alig várom, hogy egyszer valami hibát találjak.
Nagyon profi lett! Nem kis fantáziád van . Gratulálok .
Örülök ,hogy működik! Már több uaa180 -al építettem kivezérlésmérőt de fele ekkora panelon. Ne ved tőlem rossz néven de próbáld gondosabban megrajzolni a nyákot így tudsz csak fejlődeni. Én is kézzel rajzolok. Nem vagyok profi. Ezt a hétvégén rajzoltam kézzel.
Ezeket kezzel rajzoltad?Vau.Nagyon jól néznek ki.Hogyan csinalod,milyen filcet használsz direkt nyákrazjolot?
Szia! Edding filceket használok 0.3 mm ,0.6mm ,1mm es hegyűt. A közeli ABC -ben vettem. De volt rá példa régebben mikor nem volt filcem és lefestettem telibe a nyákot majd tűvel kikapargattam a rajzolatot. Építeni volt kedv csak a filc hiányt kellett leküzdenem .
Évekig görcsöltem én is ilyesmivel, ezért sok tapasztalat birtokában mondom, hogy nem érdemes ilyen módon elherdálni az ember értékes energiáit. A filcek drágák -nagyon-; rendkívül hosszadalmas a rajzolás; sok a hibalehetőség; nehéz otthon szépen és pontosan fúrni -gép és szerszám kérdése-; esztétikailag kifogásolható; végül ha kiszámolod a felhasznált anyagok árát és hozzáadod a ráfordított időt, akkor kicsit se olcsóbb mint ha mondjuk *** legyártatod.
Igen, a saját munkának van egy érdekes varázsa. Inkább arra akartam utalni, hogy a panelgyártás túl körülményes ha otthon akarja az ember csinálni. De nem lehetetlen.
Köszöntem szépen a szép szavakat mindenkinek !
Gábor amikor nekem adtad ezt a szelet alut már akkor mondtam hogy mi lesz belőle , fantázia mmm az lenne csak már lassan nincs mit építeni .
Na és az az érdekes kapcsolás a különálló két fokozattal ami egymásra dolgozik? Tényleg mondtad emlékszem . Ez a te hetedik érzéked ,ránézel egy darab anyagra és már áramköröket látsz bele. És a végeredmény nem csak gyönyörű ,de minőségi darab lessz . Nekem is fejleszteni kéne ilyen érzéket
CIROKL már úgy is kifogyott a kapcsolásokból, nyugodtan széttoszthatja közöttünk ezt az érzéket
|
Bejelentkezés
Hirdetés |