Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   787 / 1684
(#) Tibi98 válasza Gafly hozzászólására (») Aug 20, 2011 /

Köszönöm!
Nem volt kedvem a fúrószárat koptatni (amúgy sem túl vékony az a szögvas), azért lett így rögzítve a talpazat, a szögvason eleve megvolt ez a négy lyuk, a bilincs is pont illet bele, adta magát a helyzet. Eddig tüdőből fújkáltam a forgácsot, de mire egy panelt megcsinálok, beszédülök a végére , ezért gondolkoztam a ventilátoron, bár ahogy alább javasolták, a fúrószárra rögzített drótdarab is megfelelőnek tűnik.
(#) Alkotó hozzászólása Aug 20, 2011 /

Valakinek ötlet hőmérésre?
Idő közben kipróbáltam a forrásban lévő vizet, és azzal a digi-multi jól mér, 101°C-t mutatott.
(#) mex válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 21, 2011 / 1

Ha van egy PT100 legalább 300°C kivitelű érzékelőd, akkor az ellenállástáblázata segítségével nameg egy 1mA áramgenerátorral pontos értékre kalibrálhatod a potit.
(#) Alkotó válasza mex hozzászólására (») Aug 21, 2011 /

Egyenlőre hiszek a multim hőmérőjének. Igazából nem érdekes hány fok, a lényeg a jó forrasztás. Talán már van annyi rutinom, hogy látom rajta melegebb, vagy hidegebb páka kell-e hozzá.
(#) mex válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 21, 2011 /

Megmondom őszintén, én sem pillantok rá a kijelzőre forrasztás közben. De hát Te kérdezted a lehetséges megoldást a pontosításra.
(#) Mybuster hozzászólása Aug 23, 2011 /

Hali!

Íme egy megbízásból készült LM317-es ventillátor szabályzó!
(#) Mybuster válasza Mybuster hozzászólására (») Aug 23, 2011 /

És egy videó! Bővebben: Link
(#) Ricsi89 válasza Mybuster hozzászólására (») Aug 23, 2011 /

És a hűtőborda meg be van zárva a dobozba? Ott hogy tud hűlni? Hová megy a meleg levegő, ha bezárod? Legalább kifurkáltad volna a doboz alját és tetejét, hogy a meleg el tudjon távozni a dobozból.
(#) Mybuster válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 23, 2011 /

Hello igen tudom amúgy ki van fúrva alúl mivel fel lesz akasztva ahova majd rakják amúgy még lesz oldalt még pár lyuk!!
(#) Davidd hozzászólása Aug 23, 2011 /

Sziasztok.Ma elkészitettem egy mono Vu métert.A277d icével.Nagyon öreg ic,de szerencsémre müködik,nem szaporito a szót beszéljenek a képek és a videó.
(#) zolika60 válasza Davidd hozzászólására (») Aug 23, 2011 /

Valóban szerencse, hogy működik. Kézzel is lehet szebb NYÁK-ot rajzolni, meg a szélét is kiegyenesíthetnéd. Ne csak működjön, legyen szép is.
(#) zsoltee0001 válasza Mybuster hozzászólására (») Aug 23, 2011 /

Nagyon zsír, de ,hogy nem látok egy darab ledet sem rajta ?
(#) zolika60 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Aug 23, 2011 /

Mert nem nézted meg a videót. Különben egyet láttál volna. :yes:
(#) CIROKL hozzászólása Aug 23, 2011 /

Szép estét !
Az elmult héten kaptam egy szeletet IMI motor testéből és már akkor tudtam mire használom föl .
Íme egy apró szelet a motorból ujra hasznosítva , köszönet skero-nak !
Több kép .
(#) erdgab válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 23, 2011 /

A tőled megszokott Minőség s csak egy szó véleményként,gyönyörű.
(#) vicsys válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 23, 2011 /

Olyan lett mint én. Szép és különleges...
Szép munka, gratula! :kalap:
(#) Abukodonozo válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 23, 2011 /

Most sem csalódtunk benned, Cirokl mester!
(#) Mybuster válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Aug 23, 2011 /

Köszi!! De van amúgy 1 led állapotjelző csak kicsi lyukat fúrtam nagyon szépen muzsikál
(#) zolika60 válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 23, 2011 /

A megszokott CIROKL minőség. Már alig várom, hogy egyszer valami hibát találjak.
(#) skero válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 23, 2011 /

Nagyon profi lett! Nem kis fantáziád van . Gratulálok .
(#) skero válasza Davidd hozzászólására (») Aug 23, 2011 /

Örülök ,hogy működik! Már több uaa180 -al építettem kivezérlésmérőt de fele ekkora panelon. Ne ved tőlem rossz néven de próbáld gondosabban megrajzolni a nyákot így tudsz csak fejlődeni. Én is kézzel rajzolok. Nem vagyok profi. Ezt a hétvégén rajzoltam kézzel.
(#) Davidd válasza skero hozzászólására (») Aug 23, 2011 /

Ezeket kezzel rajzoltad?Vau.Nagyon jól néznek ki.Hogyan csinalod,milyen filcet használsz direkt nyákrazjolot?
(#) skero válasza Davidd hozzászólására (») Aug 23, 2011 /

Szia! Edding filceket használok 0.3 mm ,0.6mm ,1mm es hegyűt. A közeli ABC -ben vettem. De volt rá példa régebben mikor nem volt filcem és lefestettem telibe a nyákot majd tűvel kikapargattam a rajzolatot. Építeni volt kedv csak a filc hiányt kellett leküzdenem .
(#) satlokk válasza skero hozzászólására (») Aug 24, 2011 /

Nagyon szép munka! Gratula!
(#) satlokk válasza DFerus hozzászólására (») Aug 24, 2011 /

Írígykedem,mert neked már kész van.
(#) Alkotó válasza skero hozzászólására (») Aug 24, 2011 /

Évekig görcsöltem én is ilyesmivel, ezért sok tapasztalat birtokában mondom, hogy nem érdemes ilyen módon elherdálni az ember értékes energiáit. A filcek drágák -nagyon-; rendkívül hosszadalmas a rajzolás; sok a hibalehetőség; nehéz otthon szépen és pontosan fúrni -gép és szerszám kérdése-; esztétikailag kifogásolható; végül ha kiszámolod a felhasznált anyagok árát és hozzáadod a ráfordított időt, akkor kicsit se olcsóbb mint ha mondjuk *** legyártatod.
(#) Alkotó válasza skero hozzászólására (») Aug 24, 2011 /

Igen, a saját munkának van egy érdekes varázsa. Inkább arra akartam utalni, hogy a panelgyártás túl körülményes ha otthon akarja az ember csinálni. De nem lehetetlen.
(#) CIROKL válasza skero hozzászólására (») Aug 24, 2011 /

Köszöntem szépen a szép szavakat mindenkinek !
Gábor amikor nekem adtad ezt a szelet alut már akkor mondtam hogy mi lesz belőle , fantázia mmm az lenne csak már lassan nincs mit építeni .
(#) skero válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 24, 2011 /

Na és az az érdekes kapcsolás a különálló két fokozattal ami egymásra dolgozik? Tényleg mondtad emlékszem . Ez a te hetedik érzéked ,ránézel egy darab anyagra és már áramköröket látsz bele. És a végeredmény nem csak gyönyörű ,de minőségi darab lessz . Nekem is fejleszteni kéne ilyen érzéket
(#) WaRL0 válasza skero hozzászólására (») Aug 24, 2011 /

CIROKL már úgy is kifogyott a kapcsolásokból, nyugodtan széttoszthatja közöttünk ezt az érzéket
Következő: »»   787 / 1684
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem