Fórum témák
» Több friss téma |
Koszos a kazánod fűtőköre és letilt a hőmérséklet korlátozó.
Bizonyos idő után, mikor a hőt a környezetnek a hőcserélő átadja indul újra. A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2013
Köszi!!Hogyan tudom ezt orvosolni hogy müködjön is?
Köszönöm a segítségeket mindenkinek, kellemes meglepetésként ért hogy ilyen segítőkész emberekre találtam itt.
Közben beszéltem telefonon egy szakemberrel, elmondtam neki a kazán típusát, tüneteket, ő is a membránra gyanakodott de más hibát sem zárt ki. Látatlanba mondott egy horribilis összeget (60000ft) amit én most sajnos nem tudok kifizetni.Ő is arra hivatkozott hogy le kell venni a kazánt, kikötni mindent, szétszerelni, javítani,stb, stb.Én is nézegettem, ha nem is egyszerűen de ki lehetne elölről is szerelni.Így talán nem kellene mindent kikötni és vissza.Én nekiállnék szívesen (talán nem vagyok annyira ügyetlen) viszont ebben pedig az a kockázat, ha valami gikkszer még is beugrik, még fűtés sem lesz.Arra pedig hogy ez esetben kicseréljem a kazánt esélyem sincs, mint írtam pénzhiány miatt.A másik amin gondolkodom, ahhoz hogy megvásároljam a (biztosan megfelelő ) javító készletet először szét kellene szerelnem hogy lássam pontosan milyet is kell vásárolnom.Nem tudom mitévő legyek.
Természetesen a kazánkör tisztításával.
Sziasztok!
Belefutottam egy Junkers ZWR 18 turbos kombiba, C7 kóddal. Nem tudja valaki,ez mi a szösz? Már mindent leteszteltem. Melegviznél elndul lágy lánggal(elömelegit),majd mikor elkezdene kakaót adni rá,le is tilt! A fütés ua...
Sziasztok!
Vailant VCW INT24-12H kazánnal lenne gondom. Az egész nyáron áramtalanítva volt, de az őrláng ment. Most visszakapcsoltam, el is indult, de kis idő után leállt az égés, majd egyre rövidebb időre kapcsolt be. A végén már végleg leállt. Gyanakodtam a kémény ventilátorra. Kimértem és nem kap áramot. Miután a teljes kazánt leállítottam, azaz, az őrlángot is elzártam, próbáltam újraindítani. Keringető elindul, szellőztetés nem indul, s az őrlángot sem gyújtja. Merre keressem a hibát?
Szia! Az alaplapon van egy relé,ami az önteszteléskor behúz. 24v/220v. Az kap jelet?
A feliratokat nem látom rajta, mert elég sötét van, de a baloldali meghúz. A jobboldali kettő felől is hallani a kattanást, de annyira egymás mellett vannak, hogy nem tudni, hogy melyik, vagy mindkettő meghúz-e.
Sziasztok nekem is volna egy problémám!
Saunier Duval kombi cirkót vettünk minden utasítást betartottunk és nem kap elég gázt magyarul az őrláng nem indul be nincs még szikra se!!!! Vajon hol lehet a hiba mindent átnéztünk
Szia nekem is ugyan ez a márka csak az a probléma nem ad szikrát nem kap gázt egyáltalán
Hát ennél részletesebben nem tudom leírni arról szól a dolog hogy fel szereltük nyomjuk a gombot 20 másodpercig és nem reagál rá nem kap gázt egyáltalán néha szikrázik de nem mindig egyszóval nem tdujuk hol lehet a hiba már minden szálat átnéztünk
Sziasztok
A vízarmatúra tetején lévő elektromos kapcsolót hogyan kell leszedni? Nem merem erőltetni nehogy eltörjem.
Van egy biztosító lemez a kapcsolóház vájatában. Azt kell kihúzni.
Pontos típus alapján tudunk bölcsebbek lenni!
Mivel amit írtál, az alapján lehet őrlángos és szikra gyújtású is. Esetleg fénykép? A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2013
Szia!
Biztos hogy a C7 azt jelenti? A venturi-t kitakaritottam. Vagy a differenciál-kapcsoló halt bele? A föláng begyujtásakor 3-4mp után kitilt vmi...
A nyomáskapcsoló C6.
Ámbár lehet. Milyen a hőcserélő állapota felülről?
Szétszedtem az egészet, totálra kitakaritottam,minden érzékelő tökéletes. A C-s hibakódbol asszociálva tényleg a vizzel kapcsolatos probléma lehet, de miden jó. Ma irtam a Junkers-nek, hogy ez mi a szösz...Kíváncsi vagyok mit irnak?
Sziasztok!
Egy Biasi M90B.24S kombi kazan kb. 20-30 perc mukodes utan leall hibakoddal. A konyveben a futesszondat irja ki. Megkerestem, ramertem es tenyleg ugy tunik, hogy nagyobb homersekletnel ingadozik az ellenallasa (rovidzar es valami ertek kozott) az NTC-nek, lehulve pedig 5-6 kOhm-nal mar stabilizalodik. Szoval ugy gondolom, hogy azon ritka esettel allok szemben amikor az ellenorzo elektornika helyesen dignosztizalta a hibat. Kerdesem, hogy hol tudok ilyen alkatreszt beszerezni? Ebay-en lattam, de a szallitasi koltseg eleg magas lenne. Esetleg itthon valaki tud beszerzesi forrast? Elore is koszonom a segitseget! Lorand
Sziasztok. A kérdésem a következő lenne. Van egy Immergas Eolo Mini 24 tipusú turbos kombi készülékem. A hiba a követkető: 11-es kódot ír ki, megnéztem a könyvben és füst presztosztát meghibásodást ír . Szét szedtem a készüléket és amikor a burkolat alatti zárt részt leszedem akkor elindul normálisan a készülék, de mihelyt vissza teszem akkor leáll és újra csak 11-es kódot írja ki megint,kitakarítottam a turbócsövet, megnéztem a ventilátort azt is kitakarítottam, befújtam a csapágyat, simán akadás mentesen forog, megnéztem a nipolán csöveket tiszták, megfújtam a presztosztátot kattan a kapcsoló, igy nem lehet lukas a membrán)Tehát ha visszateszem a burkolat alatti zárt részt leáll a készülék,ha
beteszek egy távtartót akkor megy rendesen. Most kiszereltem kivűlre a füst presztosztátot, meghosszabitottam a nipolán csövet és a kábeleket és igy raktam össze, tökéletesen működik. Megnéztem kint a turbócsövet, fújja rendesen az égésterméket. Ha minden jó (értsd, füst presztosztát, ventllátor,tiszták a turbó csövek) összeszerelve rendesen miért nem működik helyesen?
Ok, tedd közzé okulásul a többség részére.
A burkolatot azért találták ki, mert így lett zárt égésterű! Tömítéssel kiegészítve.
A hiba, amit megosztottál velünk és a világgal két ok miatt lehet: 1. szennyezett a hőcserélő, 2. a füstgázelvezető cső (60-as, vagy 80-as) szétcsúszott vagy a tömítés károsodott
Próbálkozz itt:
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2013
Köszönöm a segítséget és a tippet!
A tisztítás megtörtént, de a probléma maradt.
Köszönöm a tippet!
Lenne egy kérdésem: az ntc szondának állandóan át kell adni a feszültséget, vagy csak melegedéskor?
Köszi a tippet!
Mi az a biztonsági termosztát és hol lehet ki/bekapcsolni vagy hogyan kapcsol ki/be?
Köszönöm a segítséget!
A tisztítás megtörtént szerelő által, de még sem oldódott meg!
Köszönöm mindenkinek a segítséget, de még küzdünk a problémával.
Azt szeretném kérdezni, hogy tudnátok-e ajánlani Budapesten, Nógrád megyében, vagy Hatvan környékén olyan üzletet (és nem webáruházat!!), ahol lehetne vásárolni IMMERGAS Eolo Star gázkazánt, és kb. menyibe kerülhetnek? Keresgéltem a neten, de ami nem webáruház, ott nem tüntetnek fel árakat. Illetve még az is érdekelne, hogy ha más típusú készülékkel helyettesítenénk a gázkazánt, milyet érdemes venni, amelynek passzol a parapet kiállása és a vízcsövek illetve a fűtéscsövek kiállása méretileg, hogy ne kelljen "építkeznünk" az új kazán be és üzembe helyezésekor. Köszönöm, ha tudtok még segíteni.
Sziasztok!
Van egy Beretta SMART 24 CSI kazánom, és az a problémám, hogy ha bekapcsolom a fűtést, akkor 1.2 BAR-ról 10-12 perc alatt a nyomás felmegy 3.5 BAR-ra (3 BAR-nal kezdődik a piros zóna) és még menne fentebb is, ha nem kapcsolnám ki. A vízhőmérséklet 50-60 fok között van Mi okozhatja, hogy ennyire megnő a nyomás a fűtésrendszerben? Eddig minden ősszel karban lett tartva a készülék és működött is rendesen. Tavasszal jött elő ez a probléma, de eddig nem törődtem vele, mert nem kellett fűteni Segítségeteket előre is köszönöm szépen: Gábor |
Bejelentkezés
Hirdetés |