Fórum témák
» Több friss téma |
Ha rávilágítasz az monitorra látsz halványan valamilyen képet?Ha igen akkor vagy cső hiba , vagy inverter, esetleg táp.Ha nem akkor táp vagy scaler panel.Nézd át találsz e benne púpos kondit, de ha vissza olvasol pár oldalt akkor gyakorlatilag minden le van írva mit kell megnézned.Mivel azt írod , hogy a power világít tovább akkor szerintem az első (cső ,inverter)lesz a ludas. Ha jól láttam 2006-os gyártmányú tehet idő szerű a csövek elöregedése.
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2015
Kicsit késve nézem az oldalt, de én úgy látom hogy a két jobb felső oldali nagyobb kondi az bizony már a púpos kategória .
Üdv! Van egy hannsg monitor aminek a hibajelensége, hogy a felső egyharmadon rendes kép van az alsó kétharmada viszont sokkal világosabb, éles határ van az átmenetnél. Mi okozhatja ezt?
Sziasztok!
Van egy Philips 170 S5 típusú monitor, ami azt a hibát produkálta, hogy pillanatnyi áramszünet után nem indult el egy ideig. Majd később be lehetett kapcsolni és ismét működött. Tegnap reggel megint volt egy rövid áramszünet, azóta nem tudom elindítani. Ezt a hibát mi okozhatja, hol keressem? A kondikat kiforrasztottam,átmértem, a félvezetőket is, kivéve az SMD-ket. Szabad szemmel hibát nem látok. A bekapcsoló gombot cseréltem, mert nyomásra csak 6-700 ohm-ot adott, nem rövidzárat. Viszont ettől még nem javult meg. Merre induljak a hiba keresésben?
Van-e tápfeszültség? A többi gombot is ellenőrizd, bármelyik átvezet már meghűlyül.
Szia!
Tápfesz van, a 100µF/450v-os kondin 300v-ot mérek. A gombokat átnéztem, a többit jónak találtam.
A szekunderen van-e tápfesz az a kérdés.
Na, ott viszont nem tudok mérni semmit.
Akkor meg is van a hiba oka, nem indul a táp, azt kellene ellenőrizni, kondenzátorok stb.
Szia! Köszönöm,hogy foglalkoztál a problémámmal! Megnéztem,és rávilágítva az lcd-re halványan látszik a kép a háttérben.Ilyenkor az történik,hogy rávizsgál a fénycsövek fényerejére,és mivel nem megfelelő,lekapcsol?
A trafó primer oldalán ott a feszültség, a szekunder oldalon csak akkor tudok feszt mérni, ha a szekunder lábait kiforrasztom. Ha vissza forrasztom, akkor már nem. A kondikat átmértem műszerrel és jók.
Nem fényerőre hanem áramra. A CCFL csövek áramára, Ha sok az is baj , ha kevés az is.
Akkor nem tudom csak úgy simán átverni,hogy még jó a cső? Mert egyébként arra a pár másodpercre tök jó a kép fényereje.És gondolom a csöveket már nem éri meg kicserélni.Tényleg,olvastam olyat,hogy valaki átalakítja ledesre a háttérvilágítást.Gondolom,hogy ott
is átverik valahogyan az elektronikát..
Érdekes hiajelenség, a szekunder oldali diódákra tippelnék ezek után, lehetséges, hogy valamelyik rövidzáras.
Ledesítésnél nyílván nem az inverterrel hajtják a ledeket, teljesen át kell alakítani (tákolni) hozzá. Valamelyik inverter leáll, attól, hogy "tökéletesnek" tűnik a fény még nem valószínű, hogy minden rendben is lenne, ellenőrizni kell az invereter tranzisztorait, transzformátorait, ha jól sejtem ez is ilyen Benq beles szörnyűség, a szokásos rezonáns inverterrel, ami hajlamos ledurranni.
Szia!
Az előttem szólót kiegészítve egyszerűen leállítják az invertert, azaz megszüntetik a tápellátást mind a tranzisztorok , mind a vezérlés felé.Erre az ágra tesznek egy KA78r12 kapcsolható 12v stabilizátor IC-t és a kapcsoló szálat pedig rákötik a Scaler on-off pontjára.(nagyobb monitorok esetén KA278R12 használnak.)Kb ennyi a módosítás.
Diódákat is mértem, nem találtam rosszat. Megpróbálok rajzot keresni, hátha okosabb leszek.
Tápvezérlő IC-hez keress doksit azt tanulmányozd, hogy mekkora tápfesz kell neki, majd mérni, hogy megvan-e stb.
Köszönöm a segítséget! Amúgy ez egy HP monitor,kb.8 éves..
Köszönöm a segítséget! Akkor lehet,hogy majd megpróbálom "ledesíteni"
A csövek cseréjét felejtsem el ugye? (mármint az ára miatt) Egyébként ki tudom próbálni bárhogyan a csöveket?
Nem feltétlen, csak akkor biztosra kell menned az inverter "jóságával" kapcsolatban. Kb 5000 ft a négy cső + a szállítás, már ha kell.A ledesítés is kb annyiban van , de akkor az invertert nem kell javítanod, és nem vettél potyára csövet,ha netán mégis az inverter rossz.De nagyon óvatosnak kell lenned. (Ha vissza olvasol , akkor látni fogod hogy nekem sikerült egyet elcsesznem , de azóta jó pár darab kikerült már a kezem közül , épen egészségesen tökéletesen)Javaslom mielőtt nekifognál nézzél meg egy jó pár videót , szerezd be a monitor szétszerelési leírását, valamit a kapcsolási rajzot.Annyi lesz még a változás hogy nem tudsz majd fényerőt állítani a monitoron , de ha végig nézed a WIN7 tesztjét, meglátod hogy nem is kell mert pont jó.Ha kell segítek a (innen az oldalról
![]() A csöveket csak teszterrel, vagy egy tökéletesen működő monitorral tudnád kipróbálni. Szétszedni a jó monitor , és a te csöveidet rádugni a jó inverterre. meg lehet oldani. A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2015
Nagyon köszönöm,akkor most jön az olvasgatás..
![]()
Mérj rá még az inverter trafó szekunder ellenállására.Nekem volt ilyen problémám ott a trafó csere megoldotta a hibát.
Sajnos a trafók jónak tűnnek,és közben már az összes kondit is kicseréltem a tápjában...
De köszönöm!
Rendben, de sajnos csak hétvégén van időm behatóbban foglalkozni vele. Majd jelzem az eredményt.
Sziasztok! nekem van egy Acer AL1716-os LCD monitorom ami nem ad semmilyen képet. csak a bekapcsoló gomb zöld ledje világít egyfolytába, szal kikapcsolni meg be sem lehet, egyfolytába csak ég, mi lehet a problémája?
Agyhalott, FW újraírás talán segítene rajta, ha beszerezhető, de érdemes ellenőrizni a tápfeszültségeket a scaler panelen, nyomógombokat stb.
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2015
Szia!
Nézd meg a tápokat 3,3V 1,8V , meg a szokásos kondi és , és egyéb sérülés vizsgálata.
Sziasztok van egy samsung lcd monitorom be lehet kapcsolni meg ki is a bekapcsoló gomb ledje világít de viszont képet nem ad mi lehet a gond
|
Bejelentkezés
Hirdetés |