Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Neked is mindenki másnak azt tudom , (tudjuk) mondani, hogy hibás a háttár fény .Ha belevilágítasz a monitorba , és halványan látszik a PC által kiadott kép, akkor tuti háttér fény hiba. Vagy cső vagy inverter, esetleg mindkettő. Ha a kép a te monitorodé, akkor az alsó trafó nagyon fura.. Rá kell mérni, összehasonlítani egymással, vagy egy másikkal.Kondikat is át lehet nézni, és az ilyenkor szokásos hibakeresés. Ha nem látszik semmi akkor a táp szigorúbb vizsgálata.
Köszönöm a segítségeteket! Végül az én Hp monitorom is megjavult az összes elko cseréje után.A hibajelenség nálam is az volt,hogy bekapcsolás után pár másodperc múlva kikapcsolt ,de rávilágítva a kijelzőre,a háttérben látszódott a kép.
Szia igen a kép az én monitoromé bele világítottam monitorba és halványan látszik a kép holnap meg próbálok egy közelebbi képet csinálni róla
Szia küldtem egy jobb képet
Szia!
Sok sajnos nem derült ki.A szokásos eljárás követendő: Tápészültségék ellenőrzése ,trafók összehasonlítása. Ha tudsz szerezni tuti jó csöveket, akkor inverter ellenőrzése.Ha rendben megy akkor csőcsere.Ha nem , és a scaler viszont dolgozik , akkor már ellehet gondolkodni a folytatáson.Vezérlő IC soros nagyfesz kondi STB
Szia volna itt valami amikor a monitor bekapcsolom elkezd valami sípolni pár másodpercig és aztán el hallgat
Sziasztok!
Van egy Dell monitorom, Benq belsővel. Az egyik oldalon a fénycső tranzisztorok mentek ki benne, mindkettő. Összebányásztam két tranzisztort innen-onnan, ment is velük egy darabig, amíg össze nem raktam. De most úgy néz ki, hogy tönkrementek, szedhetem szét újra. C5707-es tranzisztor helyett rakhatok-e BD243C-t? Illetve lehet-e még egyéb oka is, hogy a tranzisztorok tönkrementek? Ha az egyik tönkremegy, akkor viszi magával a másikat is?
Valamelyik trafó zenél. Általában túlterhelés okozza . Nyilván ezért szabályoz le az inverter. A trafókat mérd ellenállásra. A magasabb a jobb.
Szia!
Bár a BD 243c 2A val kevesebbet bír, szerintem elmenne (Nincs csúcsra járatva). Esetleg egy típus számot adnál? A 0,22U 160V kondit cseréld. A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2015
Jobban megnézve az adatlapot más eltérés is van. Ne cseréld, fel egymással. A panelre még rákeresek.
Van ott 4DB 2-2 párhuzamosan kötött kondi 0,150U azokat cseréld ki, és a trafókat is ki lehet mérni .
Akkor ez is okozhatja a háttér világítás gondot
Szétkaptam újra a monitort. Úgy néz ki, mérésre, hogy a tranzisztorok jók maradtak. A két fóliakondit ki kell szednem, megmérni, mert a tekercsekkel párhuzamosan vannak.
Ha esetleg a kondik zárlatosak, akkor MPP jelölésűek jók helyettük?
Miért kettőt? 2-2 van párhuzamosítva , szerintem mind a négyet cseréld.Jó bele az MPP , a lényeg hogy feszültségre , és kapacitásra megegyezzen.
Azért, mert sajnos itt a közelben nincs alkatrészbolt. Úgy néz ki, hogy a tranzisztorok voltak a ludasak. Betettem a 2db BD243C-t, most felvillan 2mp-re. Gondolom, hogy kicsi az erősítése, olyan kellene mint a gyárié (C5707).
Milyen kompatibilis tranzisztort tudnék olcsón, könnyen beszerezni hozzá? Ez a 8A-es kapcsolási áram szerintem nevetséges, a BC639-es nagyobb méretű. Arra is gondoltam, de az 1A szerintem határeset lehet. A két párhuzamos kondi helyett, tehetek egy 300nF-ost is, vagy biztonsági okokból van kettő? 10%-ot el lehet térni, ha éppen nem kapok olyat?
Hali!
Szerintem meg tudod rendelni (én is így szoktam, igaz egy kicsit többe kerül) itt a Hobbin.vagy valamilyen alkatrész kereskedésnél ( HQ-nál)Jó lenne ha a csöveket valakinél pl egy másik működő monitorral letesztelni, nehogy az legyen a ludas.(Nem kell teljesen szétbontani a monitort, csak a hátulját levenni és általában be lehet dugni a próba csövet úgy hogy semmi baja nem lesz a tesztermonitornak) A tranzisztorokat ki tudod mérni egy béta mérővel , majd mindegyike multiméteren van.A BC639 felejtős és minden más BC sorozat.Ezek a tranyók nagy sebességű kapcsoló tranzisztorok tehát minden más csak tüneti kezelés.A kondik a terhelés miatt vannak "felezve" de átmenetileg mehet bele a 300nF is. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2015
Üdv!
Van egy olyan érdekes problémám hogy a monitoromon az összes új fajta (sima egyszerű bolti) elosztóval halványan látható csíkok futnak folyamatosan de ez nagyon zavaró tud lenni. Egy ezeréves megsárgult hosszabbítóval amin még a két vezeték nem is egy szigetelésben van bent hanem két külön szál van spirálisan tekerve azzal egyedül nem csinál semmi ilyet. Ezt mivel lehet kiküszöbölni? Ja és raktam már mindenhova, azt is kizártam hogy esetleg más eszköz zavarna be, és másik konnektorban is próbáltam...
Ezekkel a bolti hosszabbítókkal nagyon kell vigyázni.Volt olyan hogy Fi relés lakásnál a PC és a konnektor közti hosszabbító szigetelésén fázist mértem. Ne kérdezd hogy smit de ez volt.Ha van jártasságod a villanyszerelésben akkor csinálj egy hosszabbítót mondjuk centrifuga hálózati zsinórjából.Az szabványos színekkel van jelölve nem mint ezek a gagyi kínai cuccok. Lehet kapni szerelten csak dugalj kell a végére.Vagy megnézheted zavarszűrős hosszabbítóval, lehet valamilyen zavar jel kerül a kábelre.Esetleg szomszédnál egy próba.De lehet földhurok probléma is .
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2015
A zavarszűrős hosszabbító a földhurokra is jó?
Ez bizony földhurok lesz, a D-SUB kábeled nem az igazi, mert nem kellene lennie, a maszek hosszabítóban gondolom szakadt, vagy nincs bekötve a földelés, azért nem hurkos vele, de a hibát a D-SUB kábelben kell keresni.
Ha van másik akkor igen .Előtte rendezd át a rendszert.A monitor - PC-Audio egy konnektorra legyen csatlakoztatva , egyenlőre semmi ne legyen bedugva a PCbe ami más elektromos eszközhöz csatlakozik. Csak simán a monitor és a PC.Úgy is nézd meg hogy vibrál e. Most olvasgattam hasonló topikokat, és sokan panaszkodnak a gagyi hosszabbítóra.Egy a lehető leg rövidebbel próbálkozz.
Jut eszembe nekem is volt hasonló jelenségem és most vissza gondolva egy hibás Jack dugót cseréltem (laza volt) és azóta nem is vibrál a monitor, de ez csak most tűnt fel. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2015
[ VGA jelet kap, akkor is csak egy pillanatra villan fel az egyébként teljesen jó ]
Gondolom, a VGA csati a ***... Rossz! Amit írtál azt ne a VGA csatlakozón keresd! -moderátor- A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2015
Megvan a hiba Van egy tv kártyám a gépben az abba jövő antenna kábel zavarja meg ha be van dugva. Csak azt nem tudom mit tudok ez ellen tenni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |