Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   218 / 313
(#) spgabor válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 11, 2015 /

Az IC egy EA1532A smd ic, ami megkap kb 300V-ot két ellenálláson keresztül a pufferről, valamint megkapja az 5V-ot. SMD ellenállásokat és diódákat végigmérve hibát nem találtam. A kapcsoló fet-ből van egy másik fet-em,csak kevesebb A-t visel el. Azzal összehasonlító méréssel ugyanazt a nagyságrendi eredményt kapom. Optot kimérve is jónak tűnik, reagál a led nyitásra a másik oldala mindkettőnek.
(#) spgabor válasza spgabor hozzászólására (») Jún 11, 2015 /

két kép lemaradt...
A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2015
(#) Buvarruha válasza spgabor hozzászólására (») Jún 12, 2015 /

Az 1-es láb az IC tápja, ott kell lennie 10+V-nak. Szedj le hozzá doksit és tanulmányozd a mukodését.
(#) spgabor válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 12, 2015 /

Igen, azt tudom, hogy az egyes láb a tápja, viszont adatlap adatlapja szerint mennie kellene 5V-tal is.
(#) Buvarruha válasza spgabor hozzászólására (») Jún 12, 2015 /

Miért is? Mellesleg mindegyik 10V-tól indul.
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2015

teasupply.jpg

(#) spgabor válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 12, 2015 /

Oh, tényleg, most megnéztem még egyszer. Jól benéztem ezt a datasheet-et, bocsi. Akkor végjárom az IC segédtápját, hátha csak ennyi baja van.
(#) tallerkrisztian hozzászólása Jún 14, 2015 /

Üdv! Akadt egy kis gondom az ACER B193 LCD monitorommal.Gépindítás nélkül minden jó eljut odáig hogy No Signal és lemegy Stand by - ba, viszont amikor elindítom a gépet akkor Windows logóig nincs jel, kép. De ha rákötök egy régi CRT monitort akkor a (Win 7) bejelentkezési felületig csak a CRT-n utána meg átteszi az LCD-re a képet de ekkor is csak 1024*768-ra áll fel a monitor maximumához képest. Látszólag nem az LCD monitorral van a hiba, de ilyen esettel még nem találkoztam. Mi lehet a hiba?
(#) Buvarruha válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Jún 14, 2015 /

A videókártya megdöglött. Manuálisa be tudod álítani a felbontást?
(#) tallerkrisztian válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 14, 2015 /

A monitort megnéztem multival DVI csatlakozóig elmegy a feszültség. A felbontást 800*600 illetve 1024*768 között tudom állítani,de az Nvidia szoftver is nehezen tölt be. Én is a vkarira gyanakszom,legalábbis a DVI oldala tuti halott lehet, a DSUB az elvileg jó mert a CRT monitor végig ad képet,a dvi-on a bios boottól a Windows bejelentkezésig semmi, még jó hogy garis.

Ha van bemenet az analóg csatlakozón, akkor nem is fog képet adni indulásig az normális.

Nem is az analóggal van a gondom.(dsubon crt, dvion lcd monitor egyszerre)
Akkor másképp fogalmazok, a gond az, hogy Stand by-ból nem kapcsol, nem adja be a boot folyamatot (RAM teszt, hardvereszközök stb..) dos alapon csak hallom a rövid sípot utána stand by leddel marad egészen a win bejelentkezésig az LCD moncsi DVI-on.Itt a gond!!

Értem én, de fogd már fel, hogy amíg rajta van a D-SUB is ez normális jelenség, akkor csak az analógon van kép normális esetben is, így ezt nem lehet tesztelni azzal, hogy mellé raksz egy monitort. Eszközkezelőben ott van a VGA? Driver elindul látszólag rendben van?

Vkari halott,drivert ami fenn volt töröltem,visszaraktam volna az eggyel korábbit ,de semelyik verzió nem települ. A grafikus illesztő sikertelen, a többi Phisx stb.. Fel se települ csak CRT monitorral, LCD-n meg már abszolút nem ad képet DVI on. Megy gariba!! Windows érzékeli,de nem tudja telepíteni az illesztőprogramot hiányzó fájlra hivatkozva(az összes rendelkezésre álló verziónál ezt írja ki)!!

Akkor döglött mehet vissza.

Na valami csoda folytán felment a driver,közben eszembe jutott hogy van egy nem használt gyengébb vkarim pcie-s,kicseréltem a kettőt és a monitor irányába kell menjek mert ezen a karin sincs kép a dvi-on.Csak monitor indítással :
Stand by>LOGO>No Signal> Stand by - na amikor indítom a gépet akkor innen nem ébred fel a monitor (elkók kizárhatók egy hete cseréltem Low ESR re azokat amelyeket lehetett)

Hol lehet a hiba ?

Álítgasd a felbontást, hogy van-e olyan amikor nem ad képet.

1280*1024 amit tudna max a monitor,de azt már nem adja beállítási lehetőségnek. 800*600 vagy 1024*768(natív) amit ad, de azok be is állnak.

Most megnéztem milyen monitor ez, és ránézésre az amiket FW hibával diagnosztizáltam anno elég sokat, de nem találtam hozzá így nemt udtam velük mit kezdeni, persze az is lehet, hogy a scaler IC a hibás. AIDA64 mit mutat a Megjelenítés/képernyő menüpont alatt?

AIDA64 képernyő menüpont alatt nem mutat semmit igaz nekem csak próbaverzióm van. Az eszközkezelőben is csak nem PnP monitorként látja eddig felismerte rendesen. A driver is csak digitális megjelenítőnek ismeri fel.
(#) Buvarruha válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Jún 15, 2015 /

Igen, akkor a scaler-en van a probléma, a javításra nem sok esély van főleg olcsón.
(#) tallerkrisztian válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 15, 2015 /

Mi az ami ilyenkor szóba jöhet hibalehetőségként?
(#) tallerkrisztian válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Jún 15, 2015 /

Hozzá kell tennem, bár nem tudom mennyiben javít a helyzeten. De áramtalanítás után bő 5-10 perc elteltével vagy kóbor áram maradhatott a panelon vagy valahol zárlat keletkezett. Volt egy alkalom hogy forrasztási pontnál hozzáért a karom és éreztem hogy ráz,fáziskereső is mutatta. DT9205A multival hogyan lehet zárlatot/szakadást mérni? Még alig ismerem ezt a műszert
(#) tallerkrisztian válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Jún 15, 2015 /

Megtaláltam a monitor angol nyelvű leírását bár igaz szervízrajzot sehol nem találok róla.
(#) Buvarruha válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Jún 15, 2015 /

A primer pufferben maradhatott fesz, gondolom AC megszakadása esetn leáll a táp s nem süti ki a kondenzátort, erre oda kell figyelni 300V DC is maradhat benne.
Idézet:
„valahol zárlat keletkezett”
Tudod mit jelent a zárlat, vagy rövidzár? Belátható, hogy "zárlat" esetén éppenhogy nincs feszültség. Mellesleg ezzel nem fogsz tudni mit kezdeni, de kezdetnek Firmware-t kellene bányászni hozzá.
(#) doni82 hozzászólása Jún 16, 2015 /

Üdv mindenkinek.Van egy Samsung 20"lcd monitorom,a hiba jelensége,hogy a kèpernyõ szellemkèpes.De annyira hogy nem látni szinte semmit.Ugy tudom hogy a kondik a táp részen ki lettek cserélve.
(#) Buvarruha válasza doni82 hozzászólására (») Jún 16, 2015 /

A menö is szellemképes, illetve a no signal felirat?
(#) doni82 válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 17, 2015 /

Igen.
(#) Buvarruha válasza doni82 hozzászólására (») Jún 17, 2015 /

Az már kellemetlenebb, fénykpet készíts a hibáról légyszíves.
(#) doni82 válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 17, 2015 /

Csak stand by modban tudok kèsziteni kèpet nincs gèpem amire kössem
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2015
(#) Buvarruha válasza doni82 hozzászólására (») Jún 17, 2015 /

Ebből sokat nem lehet kivenni, a monitor képének egészéről készíts fényképet bár jobb lenne, ha lenne rajta valami kép.
Következő: »»   218 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem