Fórum témák
» Több friss téma |
Amikora leírt jelenség történik, van a bemeneten jel, tehát PC-re van kötve és az is be van kapcsolva?
Nincs jel a bemeneten - direkt nem kötöttem rá, nehogy kárt tegyen a VGA-ban egy esetleges zárlat. De ha nincs jel, akkor ki kellene íria hogy No Signal... De azt is csak egy pillanatra írja ki, ameddig a sípolás tart, aztán készenlétbe kapcsol.
Ez fontos infó, mert eszerint semmi baja a processzornak, csak a háttérvilágítás ál le, az inverternél nézz körül, illetve nem lepődnék meg, ha csőhibás lenne.
A csöveknek - merthogy 4 darab is van benne - szerintem nincs baja, lévén hogy kiírja egy pár másodpercig hogy No signal. Ha újra bekapcsolom, megint egy pár másodpercig... A csöveket nem tudom kimérni, mert ha jól tudom ezek a CCFL csövek 1500V-al "indulnak", a műszerem pedig csak 700V-ig mér.
Idézet: Ez utal a bajukra, mind a négy cső fényét látod rendesen így beépítve? Nem! Az invertert is ellenőrizheted, kezdetnek mérd meg a trafók szekunderének ellenállását. „lévén hogy kiírja egy pár másodpercig hogy No signal.” A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2015
Ilyet még nem igazán méricskéltem, szóval teszek fel egy képet a panelről, és bejelölnéd rajta hogy mit mérjek és hol?
A transzformátorok szekundere az, ami a csövekre van kötve. Ott kell ellneállást mérni és a kettőt összehasonlítani.
Ezt a "magas lábú" 24c16-ot beforraszthatom az smd helyére? Mondjuk nekem könnyebb lenne, smd forrasztásban nagyon béna vagyok. Engem nem zavarna, hogy magasan pöffeszkedik a panelen. Valamint ha üres az eeprom, akkor ugyanúgy tud majd működni vele a monitor mint előtte?
Azért próbálj már picit önálóan gondolkodni. Nézd meg az adatlapját az IC-nek, ha egyforma a lábkiosztásuk, akkor nyílván berakható a helyére! Ha bontott az IC és nem üres, akkor ne is próbálkozz vele.
Mit gondoltok az LCD monitor ledesítésről? Megéri megcsinálni? (az egyik monitorom fénycsőhibás)
Ha normálisan meg tudod csinálni, akkor megérheti, bár anyagi szempontból nem feltétlenül.
Meg tudnám oldani! Csak drága a led szalag! (+ a dimmer hozzá)
Szerintem éppen az a baj, hogy "önállóan gondolkodom" ezért kérdezek marhaságokat. Nem bontott IC lenne, hiszen a Hestoreból rendelném, (amit ajánlottál) tehát üres. Viszont nem láttam még olyan megoldást, hogy smd helyére "lábas" ic-t raknak, de biztosan nem nekem jutott ez először eszembe.
Nos köszi a segítséget, és ezt a megoldást még kipróbálom, ha nem megy, akkor kuka lesz a panel....
Flatron m227wd monitoromnak hibája:állandóan lekapcsol a kijelzője a kék led viszont világít tovább.Tápegységben volt egy hibás kondenzátor azt kicseréltem! Viszont a hiba tovább is fent maradt! Szeretnék segítséget kérni hogy mi lehet a hiba?!
Gondolom csak a háttérvilágítás kapcsol le, nézd meg, hogy rávilágítva látszik-e a kép.
Kalapácsot neki!!
Ha lehúzott a monitorról a bemenet kábelét akkor is elmegy a kép, amikor no signal-t írna ki? Biztos, hogy nem látszik?
Nem látszódik semmi sem. Ha újra bekapcsolom, akkor megy egy darabig, aztán pislogva kikapcsol, de a hang marad.
Sziasztok!
Egy Mirai monitorral kapcsolatban van egy olyan problémám, hogy elpukkant a nagy puffer kondija. Ezt, valamint a többi elkót is kicseréltem újra, de sem a 13, sem az 5 volt nem jelenik meg rajta. A puffer elkón 310V egyenáram van. A trafó szekunder oldalán már nem jelenik meg feszültség. Mi okozhatja a hibáját? A táp egy Delta DAC-19M005 típusú tápegység. Köszi és üdv: spgabor
Elgg sokminden elpukkanhatott mg mellette. Optocsatoló, ellenállások, IC, fet. Ilyenkor végig kell méregetni, vagy céltudatosabban is nekiindulhatsz, mérd meg, hogy az IC kap-e tápfeszt.
Sajnos no signal mellett sem látszik semmi!
Az, hogy így menjne tönkre a scaler nem valószínű, továbbra is úgy gondolom, hogy csak a háttérvilágítás kapcsol le.
Hogyan oldódhat meg ez a probléma? Mi okozhat ilyen jelenséget?
Inverter, vagy csövek hibája esetleg mindkettő.
Üdv!
Odáig 'fajult' a dolog, hogy leemeltem a régi Fujitsu-siemens 19"-os monitorom hulláját (annak valószínűsíthetően a TFT panel meghajtó chipje haldoklik/halott, mert a tesójának scaler-paneljával is döglődött) a polcról, és kipróbáltam annak a táppaneljével. Tökéletesen működik. Illetve, mintha kicsit sötétebb lenne a képe, mint amit én megszoktam, de ezt a monitort nem láttam működés közben. Ha felhúzom a menüben ~100%-ra a brightnesst, akkor jó. De a fuji táppaneljén van egy áramerősség beállító jumper, amivel 6,5 - 7 - 7,5mA közül lehet választani (alapból 6,5mA-on volt/van). Használhatom-e biztonsággal (tartósan) ezzel a táppal, ha - az eredeti 14V-ot, ez viszont csak 12V-ot ad (de kipróbáltam pc-ről, adja a képet, ahogy kell) - ez a monitor egy 16:9-es, ~430x280mm-es, de amibe a táp volt az egy 5:4-es 400x330mm-es ? (más a csőhossz) - valószínűleg kívülre kerül a táppanel, természetesen a saját (eredeti) fémburkolatában, érintésvédelmileg szigetelve, a gyógyítani kívánt monitor hátuljára (sajnos nem tudom belefaragni, mert teljesen más alakú és méretű)? A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2015
A 14V csak az inverter szempontjából lényeges, olykor a kijelzőnek stabilizálnak a 12-14V-ból, de az sem gond, használhatod nyugodtan.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |