Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   217 / 313
(#) Buvarruha válasza Helios hozzászólására (») Jún 5, 2015 /

Amikora leírt jelenség történik, van a bemeneten jel, tehát PC-re van kötve és az is be van kapcsolva?
(#) Helios válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 5, 2015 /

Nincs jel a bemeneten - direkt nem kötöttem rá, nehogy kárt tegyen a VGA-ban egy esetleges zárlat. De ha nincs jel, akkor ki kellene íria hogy No Signal... De azt is csak egy pillanatra írja ki, ameddig a sípolás tart, aztán készenlétbe kapcsol.

Ez fontos infó, mert eszerint semmi baja a processzornak, csak a háttérvilágítás ál le, az inverternél nézz körül, illetve nem lepődnék meg, ha csőhibás lenne.

A csöveknek - merthogy 4 darab is van benne - szerintem nincs baja, lévén hogy kiírja egy pár másodpercig hogy No signal. Ha újra bekapcsolom, megint egy pár másodpercig... A csöveket nem tudom kimérni, mert ha jól tudom ezek a CCFL csövek 1500V-al "indulnak", a műszerem pedig csak 700V-ig mér.

Idézet:
„lévén hogy kiírja egy pár másodpercig hogy No signal.”
Ez utal a bajukra, mind a négy cső fényét látod rendesen így beépítve? Nem! Az invertert is ellenőrizheted, kezdetnek mérd meg a trafók szekunderének ellenállását.
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2015

Ilyet még nem igazán méricskéltem, szóval teszek fel egy képet a panelről, és bejelölnéd rajta hogy mit mérjek és hol?

A transzformátorok szekundere az, ami a csövekre van kötve. Ott kell ellneállást mérni és a kettőt összehasonlítani.

Rendben van, megnézem.
(#) Laurox válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 6, 2015 /

Ezt a "magas lábú" 24c16-ot beforraszthatom az smd helyére? Mondjuk nekem könnyebb lenne, smd forrasztásban nagyon béna vagyok. Engem nem zavarna, hogy magasan pöffeszkedik a panelen. Valamint ha üres az eeprom, akkor ugyanúgy tud majd működni vele a monitor mint előtte?
(#) Buvarruha válasza Laurox hozzászólására (») Jún 6, 2015 /

Azért próbálj már picit önálóan gondolkodni. Nézd meg az adatlapját az IC-nek, ha egyforma a lábkiosztásuk, akkor nyílván berakható a helyére! Ha bontott az IC és nem üres, akkor ne is próbálkozz vele.
(#) szucsistvan123 hozzászólása Jún 6, 2015 /

Mit gondoltok az LCD monitor ledesítésről? Megéri megcsinálni? (az egyik monitorom fénycsőhibás)
(#) Buvarruha válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Jún 6, 2015 /

Ha normálisan meg tudod csinálni, akkor megérheti, bár anyagi szempontból nem feltétlenül.
(#) szucsistvan123 válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 6, 2015 /

Meg tudnám oldani! Csak drága a led szalag! (+ a dimmer hozzá)
(#) Laurox válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 7, 2015 /

Szerintem éppen az a baj, hogy "önállóan gondolkodom" ezért kérdezek marhaságokat. Nem bontott IC lenne, hiszen a Hestoreból rendelném, (amit ajánlottál) tehát üres. Viszont nem láttam még olyan megoldást, hogy smd helyére "lábas" ic-t raknak, de biztosan nem nekem jutott ez először eszembe.
Nos köszi a segítséget, és ezt a megoldást még kipróbálom, ha nem megy, akkor kuka lesz a panel....
(#) Redoxid hozzászólása Jún 9, 2015 /

Flatron m227wd monitoromnak hibája:állandóan lekapcsol a kijelzője a kék led viszont világít tovább.Tápegységben volt egy hibás kondenzátor azt kicseréltem! Viszont a hiba tovább is fent maradt! Szeretnék segítséget kérni hogy mi lehet a hiba?!
(#) Buvarruha válasza Redoxid hozzászólására (») Jún 9, 2015 /

Gondolom csak a háttérvilágítás kapcsol le, nézd meg, hogy rávilágítva látszik-e a kép.
(#) Redoxid hozzászólása Jún 9, 2015 /

Sajnos nem látszik!
(#) szucsistvan123 válasza Redoxid hozzászólására (») Jún 9, 2015 /

Kalapácsot neki!!

Ha lehúzott a monitorról a bemenet kábelét akkor is elmegy a kép, amikor no signal-t írna ki? Biztos, hogy nem látszik?
(#) Redoxid válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 9, 2015 /

Nem látszódik semmi sem. Ha újra bekapcsolom, akkor megy egy darabig, aztán pislogva kikapcsol, de a hang marad.

És no signal felirat mellett?
(#) spgabor hozzászólása Jún 10, 2015 /

Sziasztok!

Egy Mirai monitorral kapcsolatban van egy olyan problémám, hogy elpukkant a nagy puffer kondija. Ezt, valamint a többi elkót is kicseréltem újra, de sem a 13, sem az 5 volt nem jelenik meg rajta. A puffer elkón 310V egyenáram van. A trafó szekunder oldalán már nem jelenik meg feszültség. Mi okozhatja a hibáját?
A táp egy Delta DAC-19M005 típusú tápegység.

Köszi és üdv:
spgabor
(#) Buvarruha válasza spgabor hozzászólására (») Jún 10, 2015 /

Elgg sokminden elpukkanhatott mg mellette. Optocsatoló, ellenállások, IC, fet. Ilyenkor végig kell méregetni, vagy céltudatosabban is nekiindulhatsz, mérd meg, hogy az IC kap-e tápfeszt.
(#) Redoxid válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 10, 2015 /

Sajnos no signal mellett sem látszik semmi!
(#) Buvarruha válasza Redoxid hozzászólására (») Jún 10, 2015 /

Az, hogy így menjne tönkre a scaler nem valószínű, továbbra is úgy gondolom, hogy csak a háttérvilágítás kapcsol le.
(#) Redoxid válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 10, 2015 /

Hogyan oldódhat meg ez a probléma? Mi okozhat ilyen jelenséget?
(#) Buvarruha válasza Redoxid hozzászólására (») Jún 10, 2015 /

Inverter, vagy csövek hibája esetleg mindkettő.
(#) BEMcorp válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 10, 2015 /

Üdv!

Odáig 'fajult' a dolog, hogy leemeltem a régi Fujitsu-siemens 19"-os monitorom hulláját (annak valószínűsíthetően a TFT panel meghajtó chipje haldoklik/halott, mert a tesójának scaler-paneljával is döglődött) a polcról, és kipróbáltam annak a táppaneljével.

Tökéletesen működik. Illetve, mintha kicsit sötétebb lenne a képe, mint amit én megszoktam, de ezt a monitort nem láttam működés közben. Ha felhúzom a menüben ~100%-ra a brightnesst, akkor jó.
De a fuji táppaneljén van egy áramerősség beállító jumper, amivel 6,5 - 7 - 7,5mA közül lehet választani (alapból 6,5mA-on volt/van).

Használhatom-e biztonsággal (tartósan) ezzel a táppal, ha
- az eredeti 14V-ot, ez viszont csak 12V-ot ad (de kipróbáltam pc-ről, adja a képet, ahogy kell)
- ez a monitor egy 16:9-es, ~430x280mm-es, de amibe a táp volt az egy 5:4-es 400x330mm-es ? (más a csőhossz)
- valószínűleg kívülre kerül a táppanel, természetesen a saját (eredeti) fémburkolatában, érintésvédelmileg szigetelve, a gyógyítani kívánt monitor hátuljára (sajnos nem tudom belefaragni, mert teljesen más alakú és méretű)?
A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2015
(#) Buvarruha válasza BEMcorp hozzászólására (») Jún 10, 2015 /

A 14V csak az inverter szempontjából lényeges, olykor a kijelzőnek stabilizálnak a 12-14V-ból, de az sem gond, használhatod nyugodtan.
(#) BEMcorp válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 10, 2015 /

Köszi, akkor nekiülök, és ráfaragom (remélem nem én faragok rá... )
Következő: »»   217 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem