Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED-es világítás

Témaindító: xodak, idő: Aug 6, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   169 / 184
(#) Mizse hozzászólása Okt 26, 2022 /

Sziasztok!
Mozgás érzékelős lámpánál mi okozhatja azt, hogy este bekapcsolom, világít max fenyerőn, majd egy idő után lecsökkenti a fenyerőt, (eddig rendben is lenne), de utána 1 másodpercen belül vissza is kapcsol mintha mozgást érzékelne?
Van valamilyen alkatrész aminek a cseréje megoldaná a problémát?
Vagy esetleg egy univerzális panel Kínából egyszerűbb lenne?
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2022
(#) uniman válasza Mizse hozzászólására (») Okt 27, 2022 /

Milyen a lámpa? (Fotó?)
Ha jól sejtem ez távirányítós...
(#) Mizse válasza uniman hozzászólására (») Okt 28, 2022 /

Sajnos konkrétan a lámpárol nem tudok képet feltölteni, külföldön dolgozom, faterom vette a piacon:/
De egy linket tudok küldeni, igen távirányítós ugyanilyen mint a linkelt keszleleken, annyi hogy a ledes része talán 3 részből áll. Napelemes. Bővebben: Link
(#) uniman válasza Mizse hozzászólására (») Okt 28, 2022 /

OK...van pár hasonló lámpám, de más elektronikákkal.
De ezeknek kb. azonos a működési elvük... A távirányítóval kéne üzemmódot váltani, de akár az akku is gyengélkedhet benne, vagy nincs feltöltve rendesen.

LED_Lamps.jpg

(#) Mizse válasza uniman hozzászólására (») Okt 29, 2022 /

Sikerült képet csináltatni róla. Világít teljes fenyerőn, elvileg jók az aksik fel vannak töltve. Olyan mintha az elektronika nem lenne jó.

Ezeknek a lampaknak milyen problémái vannak?
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2022
(#) uniman válasza Mizse hozzászólására (») Okt 29, 2022 /

Ilyen lehet a lámpád..
"távirányítóval kéne üzemmódot..." (Erre nem reagáltál!)
A tucatnyi lámpáimból alkalomadtán 1-1 db-ot "komplettírozok"... vannak problémamentesek is, de általában tönkrement akku (3,2V LiFeO4) vagy napelem törés a gondjuk...
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2022

LEDlamp.jpg

(#) Mizse válasza uniman hozzászólására (») Okt 30, 2022 /

Távirányítóra reagál. Ki-be kapcsolasra. Folyamatos vilagítasra. Induction gomb megnyomas után csinálja amit fentebb leírtam.
(#) uniman válasza Mizse hozzászólására (») Okt 30, 2022 /

Az az ON/OFF gomb...az "induction" az a radar mozgásérzékelőt jelzi...
Az on/off van a távirányítón is, meg több más funkció is, amit nem neveztél meg, pl. timer, fényerő... Ezek pontosabban a leírásukban szerepel.
Ha távirányítóval bekapcsolható és rendesen működik, akkor használjátok azzal...
A radar mozgásérzékelő nagyon érzékeny, átlát az üvegen, a fémen kívül más anyagokon is.
Ha előtte mozgás van...volt olyan lámpám, ami pont így viselkedett, hogy a 15 mp után kikapcsolt egy pillanatra, aztán be. Ezt mindaddig csinálta, amíg mozgást érzékelt.
(#) Mizse válasza uniman hozzászólására (») Okt 30, 2022 /

Próbáltam a szobában sötétben a falnak forditva, úgy is ki be kapcsolgatott. Esetleg nincs ugyanilyen nyákod mint amit elsőre fényképeztem?
(#) uniman válasza Mizse hozzászólására (») Okt 30, 2022 /

A bontott lámpáimban hosszúkásabbak az elektronikák, a rögzítő furatok távolabb vannak.
Egyébként szoktam csereberélni egymást közt ezeket...csupán az áramkorlátozó ellenállásokra kell figyelni...
(#) bobo36 hozzászólása Nov 8, 2022 /

Sziasztok!
Szaunába szeretnék uv-s ledszalagot(1m) rakni a mennyezetre ahol kb 80-100 fok van.
A vezérlője az kint lenne elhelyezve.
Kb heti 3 órát üzemelne.Megvalósítható ez szerintetek?
Minden tanácsot,ötletet szívesen fogadok.
Üdv
(#) Bakman válasza bobo36 hozzászólására (») Nov 8, 2022 /

Eléggé túl van az ajánlott üzemi hőmérsékleten, nem fogja sokáig húzni. Mellékletben egy SMD LED adatlapjából egy részlet, 85 °C a csúcs. Ha üzemel, ez pillanatok alatt feljebb kúszik.
(#) bobo36 válasza Bakman hozzászólására (») Nov 9, 2022 /

Köszi a választ.
Azt gondoltam hogy az alu profilnak csinálnék egy fa tokozást így az alu közvetlenül nem lenne kapcsolatban a forró levegővel.
Meg a profilt kitölteném szilikonnal talán az is fogna valamit a hőtől.
Vagy van e ötleted hogy mivel lehetne csökkenteni a hőterhelést?
Köszi
(#) Bakman válasza bobo36 hozzászólására (») Nov 9, 2022 /

A szilikonnal csak megtartod a hőt, már ha jól értem azt, ahogy csinálni szeretnéd.

Ha a profil eleje érintkezik a meleg levegővel, akkor mindegy, mivel trükközöl. A tuti az lenne, ha "ablakot" vágnál a szauna mennyezetébe.
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2022
(#) nedudgi válasza bobo36 hozzászólására (») Nov 9, 2022 /

Kérdés: mi a célja a LED világításnak?
Egy szauna kilowattos nagyságrendű energiát fogyaszt. Ennek töredéke a hagyományos izzólámpa fogyasztása. Értékelhető nagyságrendű lesz az energiamegtakarítás?
(#) Bakman válasza nedudgi hozzászólására (») Nov 9, 2022 / 1

UV LED szalagról van szó. Hangulat- vagy díszvilágítás lenne. Gondolom én.
(#) nedudgi válasza Bakman hozzászólására (») Nov 9, 2022 /

Többet kellett volna visszaolvasnom.
Ebben az esetben a levegőt kell a szauna légterében tartani, és forszírozott hűtéssel, kellő távolsággal méretes hűtőfelülettel ellátni a szalagot. Érdemes szem előtt tartani tervezéskor az egyszerű cserélhetőséget.
(#) bobo36 válasza Bakman hozzászólására (») Nov 10, 2022 /

A borítás (lambéria)fölött van egy párazáró fólia amit nem szabad átvágni.A fólia felett pedig 30cm kőzetgyapot szigetelés.
Ha tudtuk volna hogy ilyen igény lesz akkor úgy alakítottuk volna ki a mennyezetet de sajnos akkor ez az infó még nem volt.
Tehát ebből a helyzetből kellene valamit kihozni.
Nem tudom hogy ha egy vastagabb fatokba tenném a szalagot az mennyire melegedne át?
Mert a lambéria nem olyan forró annak neki is lehet dőlni háttal tehát szerintem az nem lehet 50fok felett

Igen díszvilágítás lenne.
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2022
(#) uniman válasza bobo36 hozzászólására (») Nov 10, 2022 /

Optikai szálakkal kéne a LED-ek fényét beküldeni a szaunába (ahogy a profik csinálják): Bővebben: Link
Persze több vele a meló és több pénz is kell hozzá...
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2022
(#) bobo36 válasza uniman hozzászólására (») Nov 10, 2022 /

Köszi
Körbe futom ezt a lehetőséget is.
(#) Bakman válasza bobo36 hozzászólására (») Nov 10, 2022 /

Ha olyan a szalag (jellemzően az olcsók), akkor már szobahőmérsékleten is dobank egy hátast 40-50 üzemóra után. Ha meg tudod oldani, hogy a fa tokban cseréled a levegőt (pl. kintről hideg levegőt fújsz be), akár jó is lehet. Igaz, a hideg felületen bőven ki fog csapódni a pára.

uniman írja a tutit, valamilyen üvegszállal kell bevinni az UV fényt, így akár egy csillagos mennyezet is kialakítható.
(#) bobo36 válasza Bakman hozzászólására (») Nov 10, 2022 /

Ebben az esetben lefele kellene hogy világítson hogy a fehér törölközővel való legyezést látványossá tegye ezért kell UV nek lennie.
az nem tudom hogy az üvegszál végeit hogy lehet mindet lefelé irányítani és az mekkora fényt adna
(#) Bakman válasza bobo36 hozzászólására (») Nov 10, 2022 /

Meglepően jól hajlik, szinte mint a horgászdamil, de jobban belegondolva, nem fog elég fényt adni hacsak nem használsz rengeteg szálat.

Nem vészesen drága, talán megér egy próbát: Bővebben: Link.
(#) Manó hozzászólása Jan 6, 2023 /

Sziasztok!

Van 2 db Philips okos ledes lámpám, ami B22es foglalattal készült. Ezt szeretném E27es lámpa foglalatban egy adapterrel használni. Hazai boltban (webshopon) hol lehet ilyet kapni?

Üdv. M
(#) proli007 válasza Manó hozzászólására (») Jan 6, 2023 /

(#) Manó válasza proli007 hozzászólására (») Jan 6, 2023 /

Köszi, de pont fordított adapterre lenne szükségem. Angol típusú ‘égőt’ szeretnék e27 foglalatba csatlakoztatni.
Ez a piactér nem hazai… megbízható?
(#) proli007 válasza Manó hozzászólására (») Jan 6, 2023 /

Van fordított is. De hogy ki megbízható, ki nem azt én nem tudhatom, mert én nem veszek semmit. (Meg egyébként sem állnék jót senkiért, még magamért sem..)
(#) vision61 válasza Manó hozzászólására (») Jan 6, 2023 / 1

Szia!

Az tény, hogy nem szégyenlősek az árazás tekintetében. Akciósan 5.090 Ft, + 5.349 Ft szállítási költség.

Ha van lehetőséged elkészíteni, 1.000 Ft alatt lesz darabja:
Villanyszerelési szaküzletben veszel 2 db rövid B22-es foglalatot, áruházak szelektív gyűjtőjéből 2 db E27-es LED "izzó", kevés vezeték, és kétkomponensű ragasztó.
10 perc alatt kész, 30 perc kötési idő.
(#) Manó válasza vision61 hozzászólására (») Jan 6, 2023 /

Köszi az ötletet.
Korábban nem láttam ilyen foglalatot a villanyszerelési boltban, bár eddig nem is kerestem.
(#) erbe válasza vision61 hozzászólására (») Jan 6, 2023 /

Szerintem gyorsabb és olcsóbb, ha egyből B22-es foglalatot vesz.
Átalakító itthon
Elkapkodtam. Régebben lehetett kapni ipari B22-es foglalatokat. Sehol nem látok. Talán, ha napokig keresném.
Csak autós kivitelt láttam.
Következő: »»   169 / 184
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem