Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Mozgás érzékelős lámpánál mi okozhatja azt, hogy este bekapcsolom, világít max fenyerőn, majd egy idő után lecsökkenti a fenyerőt, (eddig rendben is lenne), de utána 1 másodpercen belül vissza is kapcsol mintha mozgást érzékelne? Van valamilyen alkatrész aminek a cseréje megoldaná a problémát? Vagy esetleg egy univerzális panel Kínából egyszerűbb lenne? A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2022
Milyen a lámpa? (Fotó?)
Ha jól sejtem ez távirányítós...
Sajnos konkrétan a lámpárol nem tudok képet feltölteni, külföldön dolgozom, faterom vette a piacon:/
De egy linket tudok küldeni, igen távirányítós ugyanilyen mint a linkelt keszleleken, annyi hogy a ledes része talán 3 részből áll. Napelemes. Bővebben: Link
OK...van pár hasonló lámpám, de más elektronikákkal.
De ezeknek kb. azonos a működési elvük... A távirányítóval kéne üzemmódot váltani, de akár az akku is gyengélkedhet benne, vagy nincs feltöltve rendesen.
Sikerült képet csináltatni róla. Világít teljes fenyerőn, elvileg jók az aksik fel vannak töltve. Olyan mintha az elektronika nem lenne jó.
Ezeknek a lampaknak milyen problémái vannak? A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2022
Ilyen lehet a lámpád..
"távirányítóval kéne üzemmódot..." (Erre nem reagáltál!) A tucatnyi lámpáimból alkalomadtán 1-1 db-ot "komplettírozok"... vannak problémamentesek is, de általában tönkrement akku (3,2V LiFeO4) vagy napelem törés a gondjuk... A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2022
Távirányítóra reagál. Ki-be kapcsolasra. Folyamatos vilagítasra. Induction gomb megnyomas után csinálja amit fentebb leírtam.
Az az ON/OFF gomb...az "induction" az a radar mozgásérzékelőt jelzi...
Az on/off van a távirányítón is, meg több más funkció is, amit nem neveztél meg, pl. timer, fényerő... Ezek pontosabban a leírásukban szerepel. Ha távirányítóval bekapcsolható és rendesen működik, akkor használjátok azzal... A radar mozgásérzékelő nagyon érzékeny, átlát az üvegen, a fémen kívül más anyagokon is. Ha előtte mozgás van...volt olyan lámpám, ami pont így viselkedett, hogy a 15 mp után kikapcsolt egy pillanatra, aztán be. Ezt mindaddig csinálta, amíg mozgást érzékelt.
Próbáltam a szobában sötétben a falnak forditva, úgy is ki be kapcsolgatott. Esetleg nincs ugyanilyen nyákod mint amit elsőre fényképeztem?
A bontott lámpáimban hosszúkásabbak az elektronikák, a rögzítő furatok távolabb vannak.
Egyébként szoktam csereberélni egymást közt ezeket...csupán az áramkorlátozó ellenállásokra kell figyelni...
Sziasztok!
Szaunába szeretnék uv-s ledszalagot(1m) rakni a mennyezetre ahol kb 80-100 fok van. A vezérlője az kint lenne elhelyezve. Kb heti 3 órát üzemelne.Megvalósítható ez szerintetek? Minden tanácsot,ötletet szívesen fogadok. Üdv
Eléggé túl van az ajánlott üzemi hőmérsékleten, nem fogja sokáig húzni. Mellékletben egy SMD LED adatlapjából egy részlet, 85 °C a csúcs. Ha üzemel, ez pillanatok alatt feljebb kúszik.
Köszi a választ.
Azt gondoltam hogy az alu profilnak csinálnék egy fa tokozást így az alu közvetlenül nem lenne kapcsolatban a forró levegővel. Meg a profilt kitölteném szilikonnal talán az is fogna valamit a hőtől. Vagy van e ötleted hogy mivel lehetne csökkenteni a hőterhelést? Köszi
A szilikonnal csak megtartod a hőt, már ha jól értem azt, ahogy csinálni szeretnéd.
Ha a profil eleje érintkezik a meleg levegővel, akkor mindegy, mivel trükközöl. A tuti az lenne, ha "ablakot" vágnál a szauna mennyezetébe. A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2022
Kérdés: mi a célja a LED világításnak?
Egy szauna kilowattos nagyságrendű energiát fogyaszt. Ennek töredéke a hagyományos izzólámpa fogyasztása. Értékelhető nagyságrendű lesz az energiamegtakarítás?
UV LED szalagról van szó. Hangulat- vagy díszvilágítás lenne. Gondolom én.
Többet kellett volna visszaolvasnom.
Ebben az esetben a levegőt kell a szauna légterében tartani, és forszírozott hűtéssel, kellő távolsággal méretes hűtőfelülettel ellátni a szalagot. Érdemes szem előtt tartani tervezéskor az egyszerű cserélhetőséget.
A borítás (lambéria)fölött van egy párazáró fólia amit nem szabad átvágni.A fólia felett pedig 30cm kőzetgyapot szigetelés.
Ha tudtuk volna hogy ilyen igény lesz akkor úgy alakítottuk volna ki a mennyezetet de sajnos akkor ez az infó még nem volt. Tehát ebből a helyzetből kellene valamit kihozni. Nem tudom hogy ha egy vastagabb fatokba tenném a szalagot az mennyire melegedne át? Mert a lambéria nem olyan forró annak neki is lehet dőlni háttal tehát szerintem az nem lehet 50fok felett Igen díszvilágítás lenne. A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2022
Optikai szálakkal kéne a LED-ek fényét beküldeni a szaunába (ahogy a profik csinálják): Bővebben: Link
Persze több vele a meló és több pénz is kell hozzá... ![]() A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2022
Ha olyan a szalag (jellemzően az olcsók), akkor már szobahőmérsékleten is dobank egy hátast 40-50 üzemóra után. Ha meg tudod oldani, hogy a fa tokban cseréled a levegőt (pl. kintről hideg levegőt fújsz be), akár jó is lehet. Igaz, a hideg felületen bőven ki fog csapódni a pára.
uniman írja a tutit, valamilyen üvegszállal kell bevinni az UV fényt, így akár egy csillagos mennyezet is kialakítható.
Ebben az esetben lefele kellene hogy világítson hogy a fehér törölközővel való legyezést látványossá tegye ezért kell UV nek lennie.
az nem tudom hogy az üvegszál végeit hogy lehet mindet lefelé irányítani és az mekkora fényt adna
Meglepően jól hajlik, szinte mint a horgászdamil, de jobban belegondolva, nem fog elég fényt adni hacsak nem használsz rengeteg szálat.
Nem vészesen drága, talán megér egy próbát: Bővebben: Link.
Sziasztok!
Van 2 db Philips okos ledes lámpám, ami B22es foglalattal készült. Ezt szeretném E27es lámpa foglalatban egy adapterrel használni. Hazai boltban (webshopon) hol lehet ilyet kapni? Üdv. M
Köszi, de pont fordított adapterre lenne szükségem. Angol típusú ‘égőt’ szeretnék e27 foglalatba csatlakoztatni.
Ez a piactér nem hazai… megbízható?
Van fordított is. De hogy ki megbízható, ki nem azt én nem tudhatom, mert én nem veszek semmit. (Meg egyébként sem állnék jót senkiért, még magamért sem..)
![]()
Szia!
Az tény, hogy nem szégyenlősek az árazás tekintetében. Akciósan 5.090 Ft, + 5.349 Ft szállítási költség. Ha van lehetőséged elkészíteni, 1.000 Ft alatt lesz darabja: Villanyszerelési szaküzletben veszel 2 db rövid B22-es foglalatot, áruházak szelektív gyűjtőjéből 2 db E27-es LED "izzó", kevés vezeték, és kétkomponensű ragasztó. 10 perc alatt kész, 30 perc kötési idő.
Köszi az ötletet.
Korábban nem láttam ilyen foglalatot a villanyszerelési boltban, bár eddig nem is kerestem.
Szerintem gyorsabb és olcsóbb, ha egyből B22-es foglalatot vesz.
![]() Átalakító itthon Elkapkodtam. Régebben lehetett kapni ipari B22-es foglalatokat. Sehol nem látok. Talán, ha napokig keresném. ![]() Csak autós kivitelt láttam. |
Bejelentkezés
Hirdetés |