Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Li-Po - Li-ion akkumulátor és töltője

Témaindító: yokesz, idő: Máj 30, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   215 / 328
(#) martin96 válasza ink hozzászólására (») Szept 28, 2018 /

Biztos a cellák melegek és nem a töltő melegíti? Ha a cellák, akkor ott baj van. Én 2A-el merítem, de nem melegszenek.
(#) Kovidivi válasza ink hozzászólására (») Szept 28, 2018 /

A hőképződés azt jelzi, hogy nem.nagyon kellene nagyobb árammal később sem terhelni. Ha kettőt párhuzamosan kötsz, mehet a dupla áramú terhelés! A langyosodás jelzi, hogy a maximális áram közelében használod a cellát.
(#) MrBrown válasza RoliNyh hozzászólására (») Szept 28, 2018 /

Ja persze, nem folyamatosan villogna hanem a display gomb megnyomására egyszer lefutna a kb. 2 másodperces kijelző rutin mint ahogy ezt mások is csinálni szokták.
(#) vladcepes válasza Kovidivi hozzászólására (») Szept 29, 2018 /

Köszönöm! Egyenlőre még nem teszteltem multival az Imaxot. Viszont a kérdésem az lenne hogy teljesen fel lett töltve egy akku 1A el. Aztán lemeritettem 1A-el a kijelzőn a végén 1271-t írt. Ismét töltöttem 1A -el a töltés végén 1583-at írt. Mi saccolható erről az akkuról? Hány mA es?
(#) Kovidivi válasza vladcepes hozzászólására (») Szept 29, 2018 / 1

A bele töltött kapacitás mindig tòbb kicsivel, mint a kivett! Én 1270mAh@1A-t írnék a cellára. Meg a mérés dátumát. Ha minden cellád ugyanezzel a módszerrel méred (még akár ha hibásan is mér az Imax), akkor is össze tudod a celláidat hasonlítani.
(#) vladcepes válasza Kovidivi hozzászólására (») Szept 29, 2018 /

Rendben! Köszönöm!
(#) olahtamas válasza vladcepes hozzászólására (») Szept 30, 2018 /

Tapasztalat alapján egy rég nem használt akkunál, az első feltöltés és lemerités után kb 10% nagyobb kapacitás mérhető rajta.
(#) vladcepes válasza olahtamas hozzászólására (») Szept 30, 2018 /

Köszönöm!
(#) diysub hozzászólása Okt 1, 2018 /

Sziasztok!
5V-os aramforrasra lenne szuksegem kis hangszorohoz. Az erosito modul 2*5W teljesitmenyt tud leadni. Ez egy hordozhato cucc lenne, ezert tobb megoldason is gondolkoztam.
Az egyik sajat akkucsomag keszitese. Ket db 18650-es Li-Ion akku parhuzamosan kotve, toltomodul, BMS modul es Step Up modullal lenne meg az 5V. Csakhogy ilyen Step Up modult nem talaltam, ha 3V-nal szakadna meg az akksi kisutese. Tehat olyan Step up modul kene, amely tud 3--->5V, esetleg 6,5V es bir 10-15W teljesitmenyt. Az XL6009-es step up modul nem felel meg ennek.

A masik otletem egy egyszeru telefonos powerbank hasznalata. Nem igazan ertek az elektronikahoz. Az lenne a kerdesem, hogy mennyiben kulonbozne, ha a Powerbank 5V-os kimenetere kotnem az erositomodult, mintha sajat 18650-es akkupakkra?
Milyen elektronikaja van egy powerbanknak?
Tehat ez fix arammal tolt, vagy a fogyasztotol fugg a felvett aram nagysaga? Ezzel nem vagyok tisztaban, bajt meg nem szeretnek.
Tehat egy 5V 2,1A-es kimenetu powerbank hasznalhato egy kis 5V-os erositomodul taplalasara?

A valaszokat elore is koszonom.
Udv.
(#) vaszily válasza diysub hozzászólására (») Okt 1, 2018 /

Szia.
Nézd meg ezt: Bővebben: Link
Igen, a powerbankot is használhatod.
(#) Kovidivi válasza vaszily hozzászólására (») Okt 1, 2018 /

Ez a step up 6-9W-ig használható, könnyen tönkremegy, melegszik.Inkább használnék 2S akksit (talán az erősítő bírja a 8.4V-ot is), mint hogy step up-ozzak 3.5V-os tápról.
(#) Bakman válasza diysub hozzászólására (») Okt 1, 2018 /

Idézet:
„egy 5V 2,1A-es kimenetu powerbank hasznalhato egy kis 5V-os erositomodul taplalasara”
Igen. Talán ez a legegyszerűbb megoldás.
(#) forma3 hozzászólása Okt 1, 2018 /

SZiasztok!

Kínia alis, ebayes akksikon belül mi a tapasztalat, melyik márkát érdemes megvenni? 2S 3-5Ah, legalbb 25-sre lenne szükségem.
(#) diysub hozzászólása Okt 1, 2018 /

Köszönöm szépen a válaszokat. Akkor powerbankot fogok használni. Valamiért az hittem, hogy esetleg nem csak az erősítő áramfelvétele határozza meg az áram nagyságát, hanem a powerbank elektronikája esetleg alapból 2A-rel próbál meg tölteni, ezért tartottam attól, hogy elfüstöli az erősítőmodult.
A 2S akkucsomaggal annyi a bajom, hogy balanszolva kellene tölteni, amihez nem találtam korrektnek és megbízhatónak tűnő kész modult. Külön balanszos töltővel még mehetne, csak akkor ki-be kéne rakosgatni az akkukat és egy ilyenből egy normálisabb alapból drágább, ha jól láttam.
Köszönöm szépen a segítséget, marad a powerbank.
(#) vargham válasza forma3 hozzászólására (») Okt 2, 2018 /

A tapasztalat az, hogy egyiket sem. Kétszer vásároltam, mindkétszer megbántam. Ahogy a fórumokban látom, mások is így jártak. Eddig az vált be, hogy itthon bementem egy megbízható boltba, és megvettem a Samsung/LG/Panasonic, stb márkás cellákat. Azokkal nem volt gond.
(#) Kovidivi válasza forma3 hozzászólására (») Okt 2, 2018 /

18650-es jó cellát nehéz találni, 2-3€/db ár alatt ne is keress! Jó lipo pakkot viszont könnyű találni!
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2018
(#) rockersrac válasza diysub hozzászólására (») Okt 2, 2018 /

Arra figyelj, hogy a powerbankon legyen mindig pár100mA terhelés párhuzamban az erősítővel, mert így kikapcsol a powerbank egy idő után, mert úgy érzékeli nincs rajta terhelés.
(#) diysub válasza rockersrac hozzászólására (») Okt 2, 2018 /

Köszi a tippet, nagyon hasznos! Egyszer már próbáltam powerbankról működtetni egy ilyen pici erősítőt és sikeresen elfüstölt, ezért is kérdeztem meg, hogy a powerbank megfelelő-e erre a célra. Ezek szerint én voltam béna, ez jó, mert a powerbank kényelmes megoldás.
Xiaomi powerbank Ilyen powerbankom van. Ennek van olyan funkciója, ha duplán nyomom meg a gombját, hogy kisáramú kisütés, ami pl. Bluetooth headsethez jó. Ha ez nem működne, rakok rá valami terhelést. Köszi a választ!
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2018
(#) forma3 válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 2, 2018 /

LiPo pakkra gondoltam
(#) vladcepes válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 3, 2018 /

Már lemértem 4 cellát. 1310-és 1220 környékén vannak(most fejből nem tudom de ráírtam őket,+ dátum. A kérdésem: van egy 18V -os behajtó meg egy 12V-os. Átraktam a 12V-os belső részt a 18V-osba. Így a 18V-osnak nagyobb a dobozza ezáltal több cella is belefér,de a belső része 12V-os motor. Hány cellát lenne érdemes belerakni? 3S2P?- 12,6V? ez jó lenne? vagy legyen 4S2P? 16,8V? Ez már sok neki?
(#) Epu2 válasza vladcepes hozzászólására (») Okt 3, 2018 /

Inkább a 4s2p-t. A motor bírja.
A 9,6V-os fúrógépem 14,4V-ról megy. Egy baja van, erősebb.
(#) Kovidivi válasza vladcepes hozzászólására (») Okt 3, 2018 /

Logikusan átgondolva melyiket raknád?
12V helyett 12.6V ami 5%-kal nagyobb, vagy a 16.8V-ot, ami 40%-kal nagyobb feszültség?
9.6V-nál vagy -12%-kal kisebb, vagy 31%-kal nagyobb értéket tudsz összerakni, itt én is a magasabb érték felé hajlok inkább.
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2018
(#) vladcepes válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 3, 2018 /

Köszönöm nektek! Csak azért kérdeztem mert nem tudtam mennyit bírhat a motor.
(#) vladcepes hozzászólása Okt 5, 2018 /

Sziasztok! Ebbe a 18V-os behajtóba milyen aksik lehetnek?
Ugyan úgy 18650-esek?
(#) vladcepes válasza vladcepes hozzászólására (») Okt 5, 2018 /

Közbe néztem róla videót. 5db 18650 es van benne sorba,vagyis 5S ,ez hogy bírja? ,nekünk meg kell 5S2P
(#) Kovidivi válasza vladcepes hozzászólására (») Okt 5, 2018 /

Úgy bírja, hogy spéci, nagyon kis belső ellenállású cellát raknak bele (10mOhm körül), ami nagyon drága, és évekig bírja, ami rossz a cégnek, mert nem lesz forgalma. Ha belegondolsz, ezeknek az akksiknak csak a garancia idő végéig kell kibírniuk, tehát nem muszáj a cellának túl jónak lennie, csak ne melegedjen/robbanjon fel. Utána veszi a figura a következő pakkot. Ez az üzlet. Ez az oka annak, hogy 5S2P-t ajánlunk. A másik ok, hogy neked nincs hozzáférésed olcsó, kis belső ellenállású, jó minőségű cellákhoz, tehát valószínűleg középkategóriást fogsz beletenni. Abból pedig nem árt a több párhuzamos.
Egyszer mértem 5Ah-s 3S valamelyik nagy márka relatív friss pakkjában a cellákat, 20mOhm körül teljesítettek, tehát 3S2P pakknál 30mOhm össz belső ellenállást raktak össze. 20A-nál 0.6V esik, 12W hő keletkezik. Látszik, hogy nem a csúcs kategória, de használható hosszabb távon is, de garantált, hogy tönkre fog menni.
Nálad 5S1P-nél ugyanebből a cellákból 0.1Ohm-os pakkot lehetne összerakni, 20A-nál 2V esik, 40W hő keletkezik a pakkban. Garantált a tönkremenetel. 10mOhm cellával 50mOhm eredő, 1V esik 20A-nál, 20W hő. 20mOhm-nál jobb 18650 cellával még nem találkoztam, ami nem jelenti azt, hogy nem létezik (csak hogy drága és ritka).
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2018
(#) jano49 hozzászólása Okt 5, 2018 /

Üdv! Mindenkinek! Rendeltem innen 2S 7,4V 8,4V 8A-s BMS védőlemezt a rajz alapján nem egészen világos a bekötés .E szerint nem tudom hogy a kimenetet hova kössem mivel a B+ és P+ a szabadcsatlakozó a fogyasztóhoz és a töltőhöz.
(#) jano49 hozzászólása Okt 5, 2018 /

Itt az oldal. Bővebben: Link

A "LINK" gomb nem díszítő elemnek van!
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2018
Moderátor által szerkesztve
(#) RoliNyh válasza jano49 hozzászólására (») Okt 5, 2018 /

B- 1Cella-
BM 1Cella+ 2Cella- (a két cella közepe)
B+ 2Cella+

P+ és P- töltés+- és terhelés+-.
(#) Csupasz hozzászólása Okt 5, 2018 /

Sziasztok! Kaptam egy ASUS laptop akkumulátort (AS07A51), amely teljesen új. Egy Sanyó boomboxhoz szeretném használni, amiben 10db UM (15V) elem kell. Hogyan tudnám ezt tölteni, a Laptop nélkül? Vagyis milyen töltő kellene hozzá?
Következő: »»   215 / 328
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem