Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   260 / 587
(#) spykiller hozzászólása Nov 22, 2013 /

Sziasztok! Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy van nekünk egy Fagor 1-FE 417 mosógépünk, de olyan gond van vele, hogy nem mindig centrifugázza ki a ruhákat. Van amikor minden jó de ez a ritkább. Mi lehet vele a gond?
(#) botesz válasza spykiller hozzászólására (») Nov 22, 2013 /

A légsűrítőt és a fali lefolyót(ha a falba van kötve)nézd meg.Lehet hogy eldugult.
(#) mufflin válasza palko0125 hozzászólására (») Nov 22, 2013 /

Szia!

A fűtőbetét 2 pontja között 30,4 Ω-ot mérek, emellett a betét egyik vagy másik pontja és a test között nem mutat a műszer rövidzárat, sőt semmilyen ellenállás értéket. Az NTC két pontján jelenleg 22.9 kΩ-ot mérek, amely érték a panel csatlakozási pontjain is mérhető (vezeték és csatlakozási problémákat is kizárhatunk)

Üdv, zsolti
(#) neanita hozzászólása Nov 23, 2013 /

Whirpool AWT 2285-s mosógépem egy ideje mikor nyomja ki a vizet úgymond horkol. Régebben is csinálta de ilyenkor csináltam egy ecetes átmosást és elmúlt a horkolás. Tegnap újra megcsináltam az ecetes átmosást. Utána nem is horkolt de ma megint amikor mostam újra hangosan horkol a víz ki szivattyúzásánál. A szivattyúval lenne valami probléma?
(#) Bizsu válasza palko0125 hozzászólására (») Nov 23, 2013 /

Sziasztok! Pontosan mit jelent az NTC hiba?
(#) botesz válasza Bizsu hozzászólására (») Nov 23, 2013 /

Hőérzékelő hiba.
(#) zolika60 válasza Bizsu hozzászólására (») Nov 23, 2013 /

Ahogy botesz írja hőérzékelő. Valami ehhez hasonló alkatrészt keress.
(#) Bizsu válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 23, 2013 /

A pára és nedvesség figyelö érzékelöket ki lehet kerülni? Átmenetileg.

Pontosan miben is?Mosógép szárítógép?Nedvesség és pára érzékelő mosógépben és szárítóban sincsen.Biztos ki lehet kerülni a hőérzékelőt ha beteszel a helyére egy bizonyos értékű ellenállással szerintem.
(#) spykiller válasza botesz hozzászólására (») Nov 23, 2013 /

A légsűrítő tiszta (ha a gép alján az van, és a kupak kitekerésekor kb.2-3L víz kifolyik) A víz pedig egy csaptelepbe folyik, és szerintem a kivezetésen sincs dugulás
(#) botesz válasza spykiller hozzászólására (») Nov 23, 2013 /

Amiről Te beszélsz az a szűrő.A légsűrítő tisztításához meg kell bontani a gépet.A légsűrítő az üsthöz csatlakozik és ionnan egy vékonnyal a szintszabályzóhoz.
(#) Bizsu válasza botesz hozzászólására (») Nov 23, 2013 /

Ez egy Zanker (Elektrolux?) és a hibaüzenet szerint " földelési hiba. párásodás, nedvesedés figyelö szenzor ill túllépett programidö". A földelést kimértem, lekövettem, oké. Gondoltam, ha kiiktatom a párásodást figyelö szenzort akkor kizárásos alapon a programidö a gond. Mi a véleményed?

Bocs, mosógêp

Abban nincs nedvességérzékelő.Csak szintszabályzó.Én a helyedben mindent átnéznék.Főleg a fűtőbetétet testzárlatra.

Baljóslatú amit írsz. A srác akitöl vettem is azt mondta, hogy a gép alján van egy kütyü ami ha vizet érez akkor tiltja a masinát, és a gép aljân tényleg van vmi cucc, egy hungarocell lapocska választja el a lemeztöl. Szerinted az mi lehet?

Az az elárasztás elleni védelem.Ha valahol folyik a víz akkor az megemeli benne a nikecel úszót ami egy kapcsolót kapcsol.Vagyis valahol ereszt és ezért tilt le ha az a baja.

Ilyen gond nincs. Ma kitöröltem a gépet papirtörlövel, ami max nyirkos lett. Egyébként a zanker.de oldalon találtam a hibaüzenet kódjait. (C6)

Rákeresve a neten a C6 az szintszabályzó hiba de írja mellé hogy érdemes a fűtőszálat is megnézni.

Hol találtad ezt a magyarázatot?

Köszönöm.
(#) Gafly válasza Gafly hozzászólására (») Nov 24, 2013 /

Még mindíg az Energolux ajtó reteszelő.

Arra jutottam, hogy véletlenszerűen bekötve sem lehet semminek baja (most is minden rövidre van zárva).
Bár a reteszelő fűtőszála ezért leéghet...

Enegolux rajzot még mindíg nem találtam, csak Energomat-ot, de azt viszont sokat
(#) botesz válasza Gafly hozzászólására (») Nov 24, 2013 /

Én kiszoktam kötni a reteszt.Ha valaki olyan hülye hogy centrifugálás közben kinyitja az meg is érdemli hogy pofáncsapja a víz.A gép meg amúgy is leáll ha kinyitod az ajtót.
(#) stevepapa válasza Bizsu hozzászólására (») Nov 24, 2013 /

Az akkor aktiválódik ha folyik valahol a víz. Egy sima mikrókapcsoló szokott lenni, ha alul nincs víz mennie kell. Nézd meg a kart ami a kapcsolót működteti, lehet szállításnál felakadt.
(#) neanita hozzászólása Nov 24, 2013 /

Sziasztok!
Whirpool AWT 2285-s mosógépem egy ideje mikor nyomja ki a vizet úgymond horkol. Régebben is csinálta de ilyenkor csináltam egy ecetes átmosást és elmúlt a horkolás. Tegnap újra megcsináltam az ecetes átmosást. Utána nem is horkolt de ma megint amikor mostam újra hangosan horkol a víz ki szivattyúzásánál. A szivattyúval lenne valami probléma?
(#) palko0125 válasza Bizsu hozzászólására (») Nov 24, 2013 /

Hát, hogy az NTC szakadt, vagy zárlatos, de ezek szerint azzal nincs gond. Hát nem nagyon van más ötletem, hogy mi lehet. Hátha valakinek van még más ötlete is.
(#) Gafly válasza botesz hozzászólására (») Nov 24, 2013 /

Idézet:
„A gép meg amúgy is leáll ha kinyitod az ajtót.”

Ugye mivel itt a retesz egyben van a kapcsolóval ezért nem áll le (Energolux nem Energomat mint mondtam)...
Másrészt mivel nem az én mosógépem, valamint abban kért a barátom segítséget hogy javítsam meg a reteszelését és meg is vette hozzá a szép új három kivezetéses hozzávalót, enyhén szólva is hűlyén venné ki magát, ha megint összedugnám a három sarut, ahogy eddig volt "osz't jónapot"

A retesz sose van egyben a kapcsolóval.A kapcsolót azt a gép fedelében lévő mágnes kapcsolja és az oldalt van nem elöl.Nekem van fotóm a bekötésről ha a kábelek színe egyezik akkor az alapján be tudod kötni.
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2013

DSCN2389.JPG

(#) Gafly válasza botesz hozzászólására (») Nov 24, 2013 /

Köszönöm szépen, pontosan erre volt szükségem.

Nincs mit csak sajna nekem is most jutott eszembe hogy nekem van erről fotóm is
Következő: »»   260 / 587
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem