Fórum témák
» Több friss téma |
Miele w 1714 a típusa. És még 1 éves sincs.
A +víz opció sem növel vízszintet.
Akkor hívd ki szervízt. Garanciában megcsinálják.
Esetleg kipucolhatod a légsűrítőt lehet hogy eldugult.Bár 1 éves gépnél.....nem hiszem.A szervíz menüben be lehet állítani hogy több vízzel mosson.
A légcsapdát már néztük, ott nincs gubanc, de a szervíz menüt megpróbáljuk!
Sziasztok !
Lenne egy olyan mosógép gondom, hogy a processzort ha kicsit melegítem, akkor beindul a gép, ha hidegebben van, akkor nem indul, kontakt hibák kívül ellenőrizve, hogy nem e valamelyik lába pl. nincs megforrasztódva vagy ilyesmi. A gép panel típusa Whirlpool L1274, a processzora MC908AP32. Megnéztem mifajta ez a proci, de ha nincs meg a programja, amit be lehetne égetni, akkor ugye nem lehet vele mit kezdeni, hiába vennék bele egy nyerset, meg égetőt is ha csinálnék hozzá. Esetleg ha lenne valakinek ilyen panelje amiben ez jó. Akkor úgy gondolom meg lehetne gyógyítani, ha nem valami más oka van. Köszönöm a segítséget, ha valakinek van ötlete, vagy alkatrésze ehhez. Üdv. A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2013
Üdv!
Köszönöm, hogy foglalkozott a kérdésemmel!!! Ha zárlatos a forgórész (gondolom a dobot meghajtó motorra gondolt), akkor hogyan tud egy főzőmosás program hiba nélkül végigmenni a cserélt panellal (kb. 2 óra)? Ma már eljutottunk addig, hogy 700-as fordulaton sem nyitogatja a vízbetáp szelepeket a gép centrifugálás alatt. Mintha gyógyulna ![]() Ez a szikrázás nem tudja a vezérlőpanelt is megbolygatni? Talán pont ezért megy a saját régi paneljével csak egy percig minden program, aztán reset.
Kedves Fórumtársak!
Segítségeteket szeretném kérni. Néhány hete meghibásodott a mosógépünk. A Mosógép típus Electrolux EWT1340 felültöltős mosógép, PNC: 913204051I01. A program vagy centrifuga elindulása után a mosógép néháyn fordulat után 5 másodperc múlva EA6 hibakóddal megáll, ürítési program végigmegy hibajelzés nélkül. Kihívtam a mosógépszerelőt, aki megmérte a tachogenerátort, ami jónak bizonyult, így ő elektronika cserét (25eFt) javasolt. Az elektronika típusa EWM2000EVO. Pestre felkültem egy elektronika javítóhoz, ő nem talált rajta semmilyen hibát, bár nem tudta az elektronikát kipróbálni egy ugyan ilyen mosogépben. Az interneten keresgélni megtaláltam a mosógép szervizkönyvét. A hibakód alapján (EA6): 3 dolog lehetséges: - szíjszakadás - a szíj rendben - DSP hiba - leellenőriztem, kimértem a szervizkönyv szerint, DSP hibátlan. - Dob tető nincs zárva - ezt nem tudom leellenőrizni, hogyan lehet megállapítani hogy az ajtó zár hibás vagy hibátlan? Csatoltam a szervizkönyvből kiemelt zár fotót és leírást. Segítségetek előre megköszönve, Tibor
De természetesen a panelnak sem tesz jót.Ha a motorral gond van az ellenőrizhető.Ha a szikrázás nem szűnik meg az új kefékkel sem olyan 5-6 mosás után akkor biztos hogy zárlatos a forgója.Ha másik panellal megy akkor az eredetin valami elszállt ki kell keresni.
A hibakód alapján a dob pozícionálót okolja.Azt is megnézted?
Igen, megneztem. Az ellenallas erteket megmertem, rendben van, valamint a pozicio fuggvenyeben van feszultseg vagy 0v feszultseg van a kapcsain.
Köszönöm Botesz!
A szikrázás azonnal megszűnt, amint beletettem az új szénkeféket, a motor újraéledt! Ki tudna nekem segíteni a hiba keresgélésben? Van aki ezzel foglalkozik, hogy vezérlőpanelt "gyógyítson"? Én ezen a szinten már nem vagyok jártas, ennyire nem értek hozzá - sajnos. Áram alatt meg nem is merek hozzányúlni. Az egész történetben az érthetetlen számomra, hogy soha nem jelzett hibakódot a mosógép. Soha! A hegesztő hang tűnt fel nekünk. Minden "fittyfenét" olvasok itt, hogy kijeleznek a kijelzők, de a mi gépünknek ez nem okozott problémát? Érthetetlen....
Az elektronika ilyet nem nagyon tud érzékelni csak azt hogy nem forog és akkor jelez.Ha van hozzá másik panel akkor miért nem azzal használod?
Tisztelt Botesz!
Ismételten köszönöm, hogy foglalkozik a kérdéssel!!! Egyrészt örülnék, ha rájönnék mi a baja a régi panelnak - mégiscsak azt tették bele gyárilag. A beletett csere vezérlőpanel nem annyira "bizalomgerjesztő", nem tudom mennyi van neki még hátra - elvégre ez bontott alkatrész 1 évvel öregebb, mint a gép... A centrifugázás közbeni szelepnyitogatása lassan szűnik, de 800-as fordulaton előjön, igaz az elején 500-as fordulaton is csinálta. Arra gondolok, hogy a motornak kell tisztulnia, akkor rendbe jön a szerkezet ![]()
Ha kiveszed és kifújod levegővel az nagyon jó(én is úgy csinálom) ill. ha egy fűrészlap sarkával kihúzogatod a kommutátor közöket azzal kiszeded a szeletek közé rakódott szénport vagyis megszünteted a rövidzárat.
Üdv!
Kipucoltam a motort. Egyenként az összes kommutátor hézagot. Rengeteg "dzsuva" volt benn. Az érintkező felületek is szépek lettek (benzinnel lepucoltam) Bekapcsoltuk, ugyanaz. Azaz 800-as fordulaton, ill fölötte szépen nyitogatja véletlenszerűen a beömlő szelepeket. A mosógép eredeti vezérlő panelján kicseréltem egy fóliakondit is 1mikroF 250v-os (az elkókat már kicseréltem régebben). Így ezzel a vezérlőpanellal nem állt meg a gép 1 perc után, mint eddig tette, szépen ment, de elkezdett amperszaga lenni a gépnek... A szag a fóliakondi felől jött.... Maradunk a cserepanelnél, mert az működik - ki tudja meddig, tovább nem kíséretezem. Köszönöm a segítségeket!
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni az alábbi dologban: AWE 7100-as mosógépem van.kb 4 éves.Eddig nem volt vele gondom. A napokban mosás közben el kezdett minden pirosan világítani,hibakódot nem írt ki. Lekapcsoltam,aztán "mosott" tovább. Azaz nem mos, nem centrifugáz,mintha nem forogna a dob.A beállított programon becsületesen végig megy,de a ruhákat ugyan olyan állapotban veszem ki mint ahopgy betettem. Van ötlet mi lehet a gond? Válaszotokat köszönön.
Sziasztok,
Segítségeteket szeretném kérni a következőben. Van egy Whirpool AWT 2284/1 - 800-as típusú 10 éves mosógépünk. A mai napig szépen működött, semmi problémája nem volt, ám ma már nem forgatja a motor a dobot. Az időzítő része halkan kattog ahogy szokott, a vizet fűti és a szivattyúzás is gondtalanul működik. Apró hibája hogy nem mos. Mi lehet a baja? Én a program kapcsolóra gyanakodom, mert ugyan kattogni kattog, de magától már nem képes forogni. Ha manuálisan forgatom, akkor megengedi a vizet, fűti, leengedi, de egyszer sem próbálja meg forgatni a motort s ez által a dobot. Esetleg tudtok segíteni valamilyen ötlettel, hogy mit kellene megnézni rajta mint esetleges hibaforrás? Néztem hozzá programkapcsolót, de 28 ezer ft, így ezért elsőnek szeretnék meggyőződni arról, hogy vajon mi lehet a baja. Válaszotokat előre is köszönöm. Üdvözlettel: Gab_Bee
Üdv
Először én a motorba nézném meg a szénkeféket, nagy valószínűséggel azok koptak el. Ha nem akkor van a gép hátsó oldalán egy kis elektronika, azon egy 1,5µF os kondi gyengélkedik. Vagy mind a 2 hiba egyszerre ![]()
No meglestem a szénkeféket, azok szerintem jók. kb 1cm- hosszúak és erőteljesen nekinyomja a rugó a kommunátornak.
Hát, az 1cm már határeset. Azért egy motor takarítás is lehetne, kommutátorok közti lerakódás, de lehet a programkapcsoló van "beégve" és kontakthibás. A motor kap feszt, mikor mennie kellene?
A Motorra menő csatlakozón 6 pólus van. mot 1-től mot 6-ig címkézve a kábel. Itt melyen kellene mérnem feszültséget?
Szerk: Az esetleges programkapcsoló beégést lehet javítani házilag? A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2013
Ahogy elnézem a manualt, a 4-5ös csati lesz a motor.
Hát ahhoz szét kell szedni annyira, hogy a kontaktusokhoz hozzá lehessen férni. Ha csak el van koszolódva, akkor törlés, és nagyon finom csiszolópapír kell hozzá. Mos: Ahogy nézem valamilyen szinten szétszedhető, hogy nem kapod szét a házat, de így gugli képről nehéz megmondani ![]() A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2013
Sajnos, ahogy néztem csak a forgató motort tudnám leszedni a programkapcsolóról, a többi az szegecselve van.
![]()
Ha csinálsz jó fotókat, megnézem, hogy lehet "belejutni"
Ilyeneket sikerült:
1-2. kép a program kapcsolóról 3. kép a gép hátulján található panel |
Bejelentkezés
Hirdetés |