Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Lapozás: OK   44 / 196
(#) morzsa15 válasza Imi69 hozzászólására (») Márc 16, 2016 /
 
Ez mennyibe kerül? Nem látok az oldalon árakat.
(#) mex válasza morzsa15 hozzászólására (») Márc 16, 2016 /
 
(#) tkovacs hozzászólása Márc 16, 2016 /
 
Tisztelt Fórumozók!
Egy ilyen élhajlító vételét tervezem. Van esetleg valakinek vele tapasztalata? Válaszokat előre is köszönöm!
(#) BarnaPili válasza tkovacs hozzászólására (») Márc 16, 2016 /
 
Nem túl széles. Nem nézted a használt cuccok között a "jófogas"-on. Pár éve egy barátom apja árult egy métereset olyan 50 ezer Ft körül.
István
(#) habazutty válasza BarnaPili hozzászólására (») Márc 16, 2016 /
 
A youtube (diy sheet metal bender, vagy bending brake) dugig van házilag készített, jobbnál jobb élhajlítókkal. Én is csináltam egyet. Tök jól sikerült, 50-es szögvasból, gyakorlatilag ingyen volt.

Ha van egy kis affinitásod hozzá, vagy egy lakatos ismerős, ennyiből pár sör melett jobbat is csinálhattok. A használt vonal is jó lehet, ahogy BarnaPili írta.
(#) Alkotó válasza tkovacs hozzászólására (») Márc 16, 2016 /
 
Jól gondold meg. Messze nem éri meg az árát.
Ráadásul az ilyen rendszerű hajlítók eredményessége is korlátozott. Kulcsfontosságú lehet mire akarod használni. Ez a hajlítási módszer, szélesebb kivitelben, tetőbádogozáshoz van kitalálva, és nagyjából ott is a reális helye.
A "minőségi" hajlítás kulcsa a penge és prizma megléte, illetve azaz erő, ami ezeket össze tudja nyomni (meg a jó prizmaszélesség és a jó pengerádiusz választás, amiben elég sokféle ajánlás létezik). És az erő nem csak a hajlításhoz kell, hanem a "vasaláshoz" is. Ez a vasalás alakítja ki a tényleges és főleg pontos rádiuszt, ami alappillére a pontos teríték meghatározhatóságnak, és az ebből való mérethelyes hajlításnak.
Semmiképpen sem venném meg. Ha az ezzel elérhető minőség elegendő, akkor azt szögvasakkal is meg tudod valósítani, csak kicsit többet kell vele vacakolni.
(#) szamóca válasza Imi69 hozzászólására (») Márc 16, 2016 /
 
Több mint húsz éve használok ilyen tárolókat. A nagy hátrányuk, hogyha sok alkatrészt teszel egy fiókba, a lábaik, vagy a nagyobb kondik beleakadnak a kihúzáskor a fémlemez belső élébe. Ma már nem vennék ilyet az biztos. De mivel strapabíró, lecserélni nem fogom e-miatt.
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2016
(#) Alkotó válasza szamóca hozzászólására (») Márc 16, 2016 /
 
Véleményem szerint van még egy apró, de jelen esetben lényeges hiányossága. Nem illeszkedik a szélesség a "szalagos" alkatrészekhez, ezért a kihasználhatósága korlátozott. Ez elsősorban nem a tároló hibája, csupán nem pont erre tervezték.
(#) tkovacs válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 16, 2016 /
 
Köszönöm a hozzászólásokat! Meggyőztetek arról, hogy erre most nem adok ki pénzt inkább tényleg csinálok egyet szögvasakból. Nem minőségi dobozokat akarok hajlítani csak inkább távtartó konzolokat a dobozon belül.
(#) Alkotó hozzászólása Márc 22, 2016 / 1
 
Valamikor szó volt a körfűrészek hasítóékeiről. Akkor ígértem, hogy megmutatom az én "felső változatomat", ha majd éppen nyiszálok valamit.
A melléklet szerinti képen látszik hogyan is néz ki ez a nagyon egyszerű, de hihetetlenül hatékony segédeszköz.
(#) Dreamer hozzászólása Márc 25, 2016 /
 
Sziasztok!

Mobil javító műhelyünket szeretnénk rendezettebbé tenni. Javaslatokat várok falra szerelhető alkatrész tároló szekrényekre, amibe a legapróbb csavartól kezdve akár az iPad kijelzője és háza is tárolható lenne biztonságosan (kb. 280x200 mm) Tehát egy egységes, jó megjelenésű rendezett megoldás kellene!

Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget!
(#) (Felhasználó 116638) hozzászólása Márc 25, 2016 /
 
Szia !

A Treston gyárt elég sok félét, sima,és ESD védett kivitelben is.

Treston

Nemrég vettünk tőlük a "cégnek" tárolórendszereket,alkatrésztárolókat.
Nem olcsó, de profi cuccok.
A kidolgozásuk,és az anyaguk is tökéletes.
(#) zolika60 válasza Dreamer hozzászólására (») Márc 25, 2016 /
 
Ez például jó megoldás lehet. Ezért kár volt új témát nyitni.
(#) Dreamer válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Márc 25, 2016 /
 
Köszönöm, de a Treston egy pici vállalkozás számára megfizethetetlen kategória.
(#) Dreamer válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 25, 2016 1 /
 
Miért volt kár? A megoldás nem megfelelő, a fiók csak megfelelő nagyságú helyen használható, szerinted miért keresek fali megoldást?
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2016
(#) zolika60 válasza Dreamer hozzászólására (») Márc 25, 2016 /
 
Ahogy köbzoli írja. Egyébként szerintem akár jó is lehetne.
Idézet:
„Helytakarékos megoldás.
- Igény szerinti egyedi változatokban készül.”

Tehát akár fali megoldású is lehet. Alkotó az igényeid szerint készíti.
(#) Imi69 válasza Dreamer hozzászólására (») Márc 29, 2016 /
 
egy kicsit fentebb már linkeltem, de itt vannak ismét a termékek és az árak: http://www.jarmukft.hu/tarolo-dobozok
(#) kameleon2 válasza Dreamer hozzászólására (») Márc 30, 2016 /
 
Csak javasolnám, hogy mindegy mi, de ha tényleg mobil - akkor zárható legyen. Mert a sima fiókos szekrényekből kihullik minden aztán válogathatsz mint én - 5 éve folyamatosan...
(#) Szebence hozzászólása Márc 31, 2016 /
 
Sziasztok!


Oszlopos fúrógépet szeretnék vásárolni. Ki milyet ajánl, mik legyenek a szempontok a választásnál? Szeretném minél olcsóbban megúszni, de egy-két ezer Forintot nem fogok spórolni, ha egyik gép másabb, jobb kialakítású mint az olcsóbbik.
(#) zolika60 válasza Szebence hozzászólására (») Márc 31, 2016 / 2
 
Ha nekem ilyen gondom volna, akkor egy használt még "szociali" magyar, vagy NDK gépet vennék. Az volt minden műhelyben, nagyon jók és a ma kapható többnyire kínai gépeknél százszor jobbak.
(#) Alkotó válasza Szebence hozzászólására (») Márc 31, 2016 / 2
 
Ami jó, vagy akár csak jobb, az nem olcsó.
Inkább vedd meg a legolcsóbbat. Általában nem kell egy oszlopos fúrónak túl precíznek lennie. Csak gondolj bele, kézi fúrógéppel is szokás fúrni, és ott csak a kezed adja a megvezetés. Ehhez képest egy oszlopos biztosan sokkal stabilabb. Ráadásul még nagy és egyenletes előtoló erőt is ki lehet fejteni, különösebb erőlködés nélkül.
(#) kitartás válasza Szebence hozzászólására (») Márc 31, 2016 / 1
 
Ha én venném akkor inkább valami jó állapotú "régiséget" keresnék. "Gyárilag" gépész a mesterségem, de ezek a mostani occo izék nem igazi fúrógépek (gyenge, karcsú, pici, sovány). Persze nem írtad, hogy mit, milyen gyakran, mekkora átmérőket szeretnél furkálni.
(#) satlokk válasza kitartás hozzászólására (») Márc 31, 2016 /
 
Sziasztok!
Ezzel én is egyett értek.Nekem is sikerült egy hasonlót beszereznem.Bővebben: Link
(#) 06smici válasza Szebence hozzászólására (») Márc 31, 2016 / 1
 
Leginkább felhasználstól függ. Én pr éve megvettem a legolcsóbb OBI-s gépet. Talán Asist a márkája és ez akkor akciósan 13000 volt. Csodát nem kell tőle várni, napi használatra nem ajánlanám.

De nekem amire kellett annak megfelel: elsősorban nyákok fúrására vettem, mert kézi fúróval esélytelen több 100 furatot kszíteni egy heggyel. Harmad annyiból kijön mint egy proxxon és ha 3-nál nagyobb fúrószárat akarok belefogni az sem probléma.

Hátránya, hogy négyszög tengely van benne, nem pedig bordástengely. ezért van némi kotyogása. A csapágyazása sem tökéletes, ráadásul egybeöntött csapágyháza van, úgyhogy azt nagyon cserélni sem lehet. A motor teljesítménye sem valami nagy. Acélban ha jobban nekinyomja az ember le lehet fogni a motort. És hosszabb használatnál melegedik is rendesen a motor.

Mindezek elelnére én azt mondanám hogy barkács kategóriának megfelel. Mai napig ezzel fúrom a nyákokat, és nem töri a hegyeket. Pedig 0,8-as wolfram karbid fúrókat használok. Minden mást is ezze fúrok, ami befér alá. Lépcsős fúrótól kezdve 20-as csigafúróig sok minden volt már benne.

De teljesen igazuk van az előttem szólknak. Ha akkoriban találok hasonló áron egy megbízható használt gépet, biztos hogy azt vettem volna.
(#) kocsgab002 válasza 06smici hozzászólására (») Márc 31, 2016 / 2
 
Sziasztok.
Ismét új lakó érkezett a műhelyembe, egy Hantek 4 csatornás digitális oszcilloszkóp személyében. Még meg kell tanulni kezelni, egyenlőre ismerkedek vele. A korábbi analóg Hameget és Hung Chang-ot fogja váltani. .
(#) kameleon2 válasza Szebence hozzászólására (») Márc 31, 2016 /
 
Szia! Én sem akartam spórolni. Két gép közül a drágábbat vettem. Hát - nem volt sokkal jobb. A csapágy helyett grafitcsapágy volt. Nem tudtam miért kezdett vibrálni mint a bolond. Az is lesújtó, hogy a rögzítőcsavarok rendre letörtek. A súlypont nagyon fent van, mert a talpból kispórolták az anyagot. Nem egy-kétezer Forint a különbség sajnos egy barkácsáruházas és egy jó gép között, hanem nagyságrendnyi. Amit én vettem az olyan 23.000 Ft volt akkor amikor 9000-ért is lehetett venni. De ami igazán jó konstrukció - az 60-70eFt volt.
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2016
(#) nagym6 válasza kocsgab002 hozzászólására (») Márc 31, 2016 /
 
Csak lesek, micsoda hasznos masina (tán Attila86 hajtotta előtted). 4 csatornás szkóp 1Mp felvétellel, külön gombokkal minden csatornán, logikai analizátor, DDS arbitrary függvénygenerátor, ideális mindenttudó a műhelybe. Én is nézegettem a hirdetésben, nagyon tetszett, csak már van mindenem. Ha nem lenne, azonnak megvettem volna. Azt mondják, mondom, jobb ha minden külön van, de akkor rettenetesen drága lenne mindez, annyiért már nem érné meg.
Szerintem ez nagyon jó vétel volt.
(#) rezsici válasza Szebence hozzászólására (») Márc 31, 2016 / 3
 
Csatlakoznék azokhoz akik a régi szoci darabokat ajánlják. Nem lehet őket egy lapon említeni a mai kínai sz*rokkal. Én is vettem 3 hónapja egy Gépszövös gépet, szétszedtem, felújítottam kicsit (semmi gépmunka csak 2 csapágy, takarítás és festék) és most kiválóan működik. 50eft-ért vettem, most el tudnám adni 80-90eft-ért, de hát nem ezért vettem hanem a műhelyem szerelem fel. Amit satlokk linkelt az egy dunavecsei gép, azok is nagyon jók eredetileg én is azt akartam, de azok 370W-osak 400V-al, nekem meg csak 1 fázisom van és ez 750W-os.
Szóval szerintem ilyeneket keress.
(#) szamóca válasza rezsici hozzászólására (») Márc 31, 2016 / 1
 
Az enyém is FO-13-as 400V-os, de deltába, frekiváltóról tökéletesen üzemel 230-ról.
Egyszer én is el akartam adni, és venni egy újat, ( egyébként rém lelombozott a borzalmasan rossz illesztésekkel, kotyogással, szerelési hiányosságokkal rendelkező a Quantum gépe amit kinéztem 165ezerért) de elkezdett ütni pont akkor, (mintha megérezte volna) így maradt, és kivettem felszabályoztatni a tengelyt belőle. Vettem rá egy professzionális Llambrich tokmányt, és azóta 0,5-össel is fúrhatok vele. El nem adnám most már.
(#) Alkotó válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 1, 2016 / 1
 
A tokmányod is többet ér mint egyik-másik komplett gép.
Minek egy ilyenhez frekiváltó? Bedugod a falba és kész. Ha meg kell odébb teszed az ékszíjat.
Következő: »»   44 / 196
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem