Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Lapozás: OK   43 / 198
(#) -balint01- hozzászólása Márc 2, 2016 / 5

Vettem 2 szortimert már csak be kell laknom.
Olyan nézni őket, mintha karácsony lenne
(#) Nemtudhatod válasza -balint01- hozzászólására (») Márc 3, 2016 /

(#) -balint01- válasza Nemtudhatod hozzászólására (») Márc 3, 2016 1 /

szortírozó
(#) zosza18 válasza -balint01- hozzászólására (») Márc 3, 2016 /

Visszább olvasva meglátod az én karácsonyomat... 8db, már belakva. Nagyon jók és árban is.
(#) bbb válasza -balint01- hozzászólására (») Márc 3, 2016 / 2

Jó kis dobozok ezek, nekem is van belőle pár...
Ajánlom figyelmedbe az alábbi írásom a címkézésről, véletlenül pont ehhez a dobozfajáthoz készült
(#) kocsgab002 hozzászólása Márc 6, 2016 /

Sziasztok. Új lakók érkeztek a műhelyembe, egy Weller WAD100 hőlégfúvós páka, egy Hung Chang 6506 60MHz-es oszcilloszkóp, és egy Racal Instruments 6103 digitális teszter személyében. Az új eszközök nemsokára elfoglalják a helyüket.
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2016
(#) Norberto válasza kocsgab002 hozzászólására (») Márc 6, 2016 /

Zsírkirály!

A Racal-lal mi a célod, miket fogsz vele mérni? Telefonszervizelés?
(#) kocsgab002 válasza Norberto hozzászólására (») Márc 6, 2016 /

Igen, 10 éve vagyok mobil szervizes, eddig a munkahelyemen használtam ilyet. Itthon csak hobbim az elektronika, mobilokat meg pláne nem javítok itthon. Ezek a műszerek így egy pakkban voltak, így nem volt választásom, hogy kell-e vagy sem. Nem tudom még mi lesz a sorsa a teszternek, lehet eladásra kerül.
(#) zsoltee0001 hozzászólása Márc 10, 2016 /

Sziasztok
Vettem ezt a lidis élezőt fúró élezésre:
Bővebben: Link
Próbálta már valaki?
Üdv
(#) erdgab hozzászólása Márc 13, 2016 / 5

Sziasztok!
A tél,az internet mint ötletadó,némi elfekvő alkatrész késztetett apróságok létrehozására,a méreteket a képzelet szülte.A kis csiszoló motorját még 1976-ban vettem egy Ezermester boltban,mindössze 40wattos,apró dolgok csiszolására megfelel.A fúró élező ötlete innen van,fi 3-25-ig lehet élezni,csak rá kell jönni a dolog nyitjára.
(#) erdgab hozzászólása Márc 13, 2016 / 4

Még egy valami,ez egy diótörő masina,szintén a net adta az ötletet innen .
(#) erdgab hozzászólása Márc 13, 2016 / 3

És még egy apróság. Érdekessége,hogy a vágó alkalmatosság (fűrész,vágókorong) magassága állítható.A gépen látható fűrésztárcsa saját készítésű,magam fogaztam,hajtogattam és éleztem.Egy 230V/220W/1400 fordulatú motor hajtja.
(#) Alkotó válasza erdgab hozzászólására (») Márc 13, 2016 / 1

Mekkora a köszörűkő fordulata?
Szokatlanul keskeny a köszörűkő csapágyazása. Részben a forgó tömeg kiegyensúlyozatlansága miatt (a köszörűkő nem homokég anyag), részben a várható terhelés egyenetlenségei miatt, és a magas fordulat miatt is fokozott figyelmet érdemelne ez a rész.
Az ékszíj mérete brutális. Ilyen teljesítményhez, és ilyen ékszíjtárcsa átmérőhöz egy kb. 8-as szíj lenne megfelelő(vagy akár 6-os is), és lehetőleg olyan, ami keresztben "be van vagdosva" a könnyebb hajlás érdekében (mellékelve egy minta). Ez sokkal kevésbé terhelné a motort is, meg a csapágyazást is.
Nem bírom ki, hogy meg ne kérdezzem. Melyik lakatos nem tud kézből fúrót köszörülni? Akiket én ismerek, azok legendákat mesélnek erről, mikor pl. kézben tartott kis-flexel, félhomályban, egy lábon egyensúlyozva, 8 m magasban, félig részegen is megköszörülik.

Ékszíj.jpg

(#) KTobi válasza erdgab hozzászólására (») Márc 13, 2016 /

A háromfázisú csatlakozóról mutatnál közelebbi képet? Ilyet még nem láttam, milyen szabvány, vagy melyik régióban terjedt el?
(#) Bender92 válasza KTobi hozzászólására (») Márc 13, 2016 /

Ha jól látom a képről, akkor véleményem szerint a régi "piskóta" csatlakozó lenne.
(#) elektroncso válasza KTobi hozzászólására (») Márc 13, 2016 /

Nálunk varrógép csatlakozónak nevezik ha jól tudom, nagyon régi (kb. a 60-as évek). Három fázisú csatlakozó amúgy és a nevét onnan kapta, hogy ipari varrógépeken volt jellemzően használva.
Az ellen oldaláról itt van kép:Bővebben: Link. Sajnos kinyitva elfejetettem annó fényképezni.
U.i.:Viszont megtaláltam az interneten:zásuvka 5044-71.
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2016
(#) erdgab válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 13, 2016 / 1

Köszönöm hozzászólásod!
A korong kb. 2400n/p fordulaton megy,a motor 1400-as fordulatú.A követ gyémántszabályzóval szabályoztam le 3 oldalról,asztallal megtámasztva,minden fogás finoman állítva volt,nagyon simán megy.A várható terhelés minimális,élezésről van szó nem köszörülésről.Az ékszíj nem ékszíj,az egy (ki nem találnád) 150mm-es PVC cső tömítő gumi karikája,még nem volt lehetőségem ráillőt beszerezni,egyébként a szíjtárcsát is magam esztergáltam.A csapágyházban kettő csapágy van,az igénybevételt nézve,bőven elég.Hogy melyik lakatos nem tud fúrót élezni? vannak néhányan,én tudok fúrót élezni,nem emiatt készült a gép.
A végéből kimaradt,hogy éjjel kettőkor,hulla részegen,álmomban,hátrakötözött kézzel stb .......
(#) erdgab válasza KTobi hozzászólására (») Márc 13, 2016 /

Nagyon régi csatlakozó,nálunk piskóta dugónak mondják.Létezett 3 fázisú 380V és 3 fázisú 42V kivitelben.Ez utóbbit 3 fázisú 42V kézi köszörű,fúró gépekhez használták az iparban.Én még dolgoztam anno ilyenekkel az inas éveimben,elég nehéz kézi gépek voltak.A köszörű gépeket cender köszörűnek mondták és két kopottabb (kb. 300mm átmérő) vágókorong tettek fel a köszörűkő helyett,ezzel csiszolták a hegesztéseket,még mesélhetnék .........
Mutatom a képeket a dugóról és az aljzatról.
(#) morzsa15 hozzászólása Márc 13, 2016 /

Sziasztok!

Ti hogy oldjátok meg az ellenállások tárolását a legolcsóbban?
(#) zolika60 válasza morzsa15 hozzászólására (») Márc 13, 2016 /

Például így.
(#) nedudgi válasza morzsa15 hozzászólására (») Márc 13, 2016 /

A legolcsóbb megoldás (nekem) a filterenként csomagolt tea zacskója.

Img0056b.jpg

(#) Alkotó válasza morzsa15 hozzászólására (») Márc 13, 2016 /

Ezt is nézd meg. Az "A" fióktípus kimondottan szalagban tárolt ellenállások és diódák részére van kitalálva. Egy fiók éppen 24 rekeszes. ami pontosan illik az E24-es mérettsorhoz.
(#) morzsa15 válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 13, 2016 /

Igazából az a baj hogy az asztalon hely hiány van. Néztem a dobozodat csak az nagy lenne az asztalra. Egyébként kb 50 fajta ellenállásról lenne szó (képen látható). És erre szeretnék valami megoldást hogy ne zacskóba potyogjanak szét így egybe. És sajnos mivel ilyen sok van a teás kilőve.
(#) Alkotó válasza morzsa15 hozzászólására (») Márc 13, 2016 /

Én csak magam tudom ajánlani. Ez a tároló inkább polcra való mint asztalra. A doboz mérete is éppen ehhez igazodik.
A 7 fiókosban kényelmesen elfér 50-60 db ellenállás szalagban is. Ha kibontod a szalagot, akkor meg több száz.
Neked alig 2 fiók kell csak, de ha marad üres fiók/rekesz, gondolom azt is meg lehet értelmesen tölteni.
(#) csjoki válasza morzsa15 hozzászólására (») Márc 13, 2016 /

Szia!
Simítózáras tasak megfelelő méretben!?
(#) morzsa15 válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 13, 2016 /

Értem majd még méricskélek hogy hogy férne el és egy ilyen szekrénybe rekesz van?
(#) morzsa15 válasza csjoki hozzászólására (») Márc 13, 2016 /

Szia!
Lehet az lesz a végső megoldás és minden zacskóra felírni alkoholossal az adott értékeket.
(#) rascal válasza morzsa15 hozzászólására (») Márc 13, 2016 /

Nekem ilyen. Ez olcsó és tömör is. A kis teljesítményűek vannak a zacskókban nagyság szerint. Ha új érték érkezik, könnyű beilleszteni a sorba. A nagy teljesítményűek nálam egyenlőre még kezelhetőek így ömlesztve. Más kisméretű alkatrészeimet is ehhez hasonlóan tárolom.
(#) Imi69 válasza morzsa15 hozzászólására (») Márc 16, 2016 / 1

Szia,

Nem a legolcsóbb változat, de falra vagy állványra szerelhető fém ház, többféle fiók kialakítás + válaszlapok... ilyet vettem a gyártónál, azóta abban tartom az ellenállásokat és még sok minden mást is : http://www.jarmukft.hu/tarolo-dobozok/tarolo-doboz-hobbi-box-509 .
Én ebből vettem 4db-ot és 2x2 felállásban szereltem össze. Belefért a teljes E24 sor 1 ohmtól 10 Mohmig külön-külön fiókban az értékek... és még maradt szabadon is néhány oszlop
(#) pinyó39 válasza Imi69 hozzászólására (») Márc 16, 2016 /

Ezzel én is egyetértek, az idők folyamán különféle színűből (narancs, zöld, szürke...) összegyűlt több mint tíz darab, de nagyon strapabíró jószágok (néhány fül azért tört a hosszú évek alatt). De az aldis sem rossz. Alkotóéból kellene vennem, de most meg keveset elektronikázom.
Következő: »»   43 / 198
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem