Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Nem kell különösebben aggódni, megfelelő kezeléssel a szú csak töltőanyag.
Üdvözlet! Elakadtam egy kicsit Standard Elit szuper (4233) javításában. Fél hangerő felett nagyon torzít. Hangszóró hibára gondolok. Van is rajta hangszóró kimenet amihez kimenő trafó is kell. Bármilyen típus pl: Néprádióé is jó hozzá vagy csak kössem le a gyári hangszórót, és tegyek rá másikat? Kimenő trafó is okozhat torzítást? Hálózati trafón van 2db 5n-f szűrő kondi. Mennyire kritikus az értéke, mekkora értékek között változhat?
Megtalálódott az Orion AT848 hiba! Az orvoslására szükségem lenne 11 kivezetéses primer tekercsre a sorkimenőbe, ha valakinél van elfekvőben, nagyon hálás lennék érte!
Köszönettel! t
Érdekelne az a kezelés. Most éppen egy szúval harcolok.
Próbáltam már fagyasztani is (kiraktam a -14Cfokba), de ez a kis dög terminátor.
Elviszem a Diósgyőri acélműbe az úgy is itt van a közelben és az olvadt fémbe fogom megmártani a dobozt.
Hátha beválik és kinyiffan Köszönöm a linket.
Ha a dobozt kezelésbe veszed, le kell a régi lakkot maratni kromofaggal, utána át kell törölni jó bőven nitrohigitóval. Ezt a kezelést szerintem egyetlen élőlény sem éli túl, ilyenkor a doboz majd egy hétíg bűzlik a párolgó agresszív vegyszertől. Utána a lukakat "folyékony fa" nevü töltőanyaggal kell eltüntetni, ami szintén vegyszeres, majd csiszolás, után újra lakkozni. Ezt a vegyszeres tortúrát a szú nem éli túl, úgy hogy külön irtásra általában nincs szükség. De mielőtt lelakkoznád, a sérült, elváló részeket össze kell ragasztani faragasztóval, illetve a furnírt pótolni kell. Üdv.
Ez még hatékonyabb ha egy kukászsákba teszi a dobozt a kezelés után és a gőz teljesen átjár minden kis zugot. Amúgy ma szereztem olcsón egy terta t425 -ös rádiót. A doboza javításra szorul ,de ez semmiség.A szövet jó,agombok és egyebek is meg vannak,a belseje meg nagyon jó.Még nem próbáltam ki a rossz kábel miatt,de hamarosan eljön az ideje.
Középen van egy üres csöved. Az cserés.
Ahogy Molnár Gergely írta, kukászacskós eljárást fogom alkalmazni. Egy hétig hagy álljon nitrohígítóban. Hagy járja át. Nem szeretnék lakkozás után lyukakat. A Velencémet fakittel javítottam, elég jól sikerült. Az éleket is sikerült legömböjítenem.
Ma hozzájutottam egy Orion 228A-hoz. A teteje fagyús, gondolom az idős néni szeretett gyertyát égetni. Kromofágos csiszolással le fog jönni nyomtalanul?
A terta rádió aljába találtam egy oda nem illő alkatrészt ,ez amúgy rossz is és csak az egyik pólusa van bekötve + a test.milyen volt az eredeti és mi volt az értéke?
A gyertya maradványait benzin is leszedi, a kromofágot meg tedd el mert nemrég kivonták a forgalomból, és később szükséged lehet rá. A bolti készleteket is visszaszedték
Nem hiszem, hogy a kimenő hibás lenne. Nézd át az ECL-hez csatlakozó valamennyi alkatrészt, munkaponti fesz.-eket, sajnos a cső is okozhatja ezt a hibát. Az 5nF nem kritikus érték, de több ne nagyon legyen!
Szerintem a 2x32microF szűrőkondi egyik felét pótolták ezzel.
µF-tényleg, kösz, a rossz pap is hóttig tanul(-hat, ha akar)!
Ez mikor volt? Pár hete még vettem. Nem mondta senki, hogy készleteznem kéne.
Ez jóféle kis masina! Nekem is van felújításra várva.
Hiba megvan. Hangszóró " lengő" vezetéke hibás volt, és egy kondi! Amit már másodjára cserélek. Többet is vettem de mind rossz.
Forgó kondin van kettő talán kondenzátornak mondott réz valami. Ami egyébként el van törve. Mi a szerepe?
Idézet: alatta egy kis csillám szigetelővel trimmer kondenzátort képeznek. A két rezgőkör együtt futását lehet beállítani velük. Tekercsekkel a kisebb frekvencián, a magasabb frekvencián a trimmerekkel kell az oszcillátort skálahelyesre illetve a modulátort hangolási pontokon maximumra állítani. „Forgó kondin van kettő talán kondenzátornak mondott réz valami.”
Hello!
Arról tudnátok nekem valami tapasztalatot írni, hogyha egy rádióhoz nincs meg a hullámcsapda "kocka" (orion 122) attól még rá lehet bírni hogy valamilyen adót fogjon?(felújítás után persze) Mert ez ugye plusz tartozék volt hozzá, s persze az enyémbe nincs benne semmi ilyen....
A helyét rövidre kell zárni a mellékelt kép szerint és akkor él a külső antenna csatlakozó.
Köszönöm! Tippem helyes volt hogy kondi és most már azt is tudom miért is van!
Köszi! Még annyit hogy ugye egy ilyen régi rádiónál az "eredeti" állapotot illene visszaállítani? Minden évek alatt keletkezett kókányolást ti is kiszednétek belőle? Mert nekem van beleeszkábálva egy néprádió hullámváltó kapcsoló, ide a hullámcsapda kocka helyére.
Szerviz utasítás a 122-höz
Még egy linket küldök ez segíthet a teljes felújításban.Bővebben: Link
Köszi mind a kettőt! Ahogy olvasom sokat fog segíteni!
Helló.Neked ez a kondi egy nagyobb kétpólusú, vagy két kissebb ami párba van?És ha nam gond le tudnád fotózni?Előre is köszi.
A skálaüveg mögött fent is van egy kondi az is rossz szerintem,két pólusú +test,de csak az egyik pólus van bekötve. ennek mi az értéke?Az enyémen nem látszik.Nem egypólusú ez?,vagy már kókányolt.
Előszedem a rádiót s lefotózom!
Sziasztok!
Belefogtam egy Orion 115A néprádió rendberakásába. Sajnos a második bekapcsoláskor (amikor már antennával próbáltam volna) már nem fűtött, az UBL21 fűtőszála megszakadt. "Emberbarát" áron beszerezhető egy ilyen cső valahonnan?
Üsd be a Vatera keresőjébe, nekem 7 darabot dobott ki 300 ft-ért. Pl:Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |