Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2157 / 3613
(#) jani1987 hozzászólása Szept 7, 2013 /

(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 7, 2013 /

Szerintem kamu. Ilyen hülye nem lehet.
(#) Gafly válasza sargarigo hozzászólására (») Szept 7, 2013 /

Bartsch Esztergálás című könyvét annó megnyertem tanulmányi versenyen Bővebben: Link
Legnagyobb bajom az a dologgal, hogy életemben egyszer esztergálam....

Ha engem kérdezel, akkor ne erre költsd a pénzed...
(#) Gafly válasza Gafly hozzászólására (») Szept 7, 2013 /

Idézet:
„Ha engem kérdezel, akkor ne erre költsd a pénzed...”

Pontosabban 10.000 és 10.000.000 bárrnenyit elkölthetsz rá (határ a csillagos ég).
Azután hogy az az egy távtartó amit csinálsz vele megérte-e, az meg a saját döntésed...
(#) zolika60 válasza Gafly hozzászólására (») Szept 7, 2013 /

Honnan tudod mit szeretne csinálni? Szerintem nem baj, ha valaki hozzáértően esztergál.
Talán nem is olyan költséges.
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2013
(#) Gafly válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 7, 2013 /

Tőlem aztán esztergálhat amennyit csak akar...
Csak nehogy aztán rászokjon, mert utána annyi neki (láttam már rá példát)
(#) zolika60 válasza Gafly hozzászólására (») Szept 7, 2013 /

Van a fórumon olyan kolléga aki évtizedek óta űzi ezt a sportot. ( bijo )Nekem minden ilyen problémám megoldja. Nem baj, ha lesz még egy máshol.
(#) Schnitt válasza sargarigo hozzászólására (») Szept 7, 2013 /

Szia!
Én pár hónapja ugyanezt kérdeztem itt
Ezeket a válaszokat kaptam konkrét linkekkel:
Bővebben: Link
Bővebben: Link

A második linken lévő könyv megvan papíron is Köbzoli jóvoltából, az egy nagyonjó könyv, csak ajánlani tudom.
Az első linket még csak letöltöttem. arra még nem volt időm.
(#) Doncso hozzászólása Szept 8, 2013 /

Tegnap este olyan éhes voltam, hogy rendeltem egy hamburgert.
(#) sooty válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 8, 2013 /

Nincs annál bosszantóbb, mint amikor valamit csinálni akarsz és nincs hozzá megfelelő alkatrész kéznél. Vagy több ideig tart beszerezni esetleg elmagyarázni (dokumentálni) a gyártónak, mint megcsinálni a hiányzó alkatrészt. Na ilyenkor jól jön az eszterga, ha már megvan. Egy gép kihasználtsága az már más kérdés...
(#) Schnitt válasza Doncso hozzászólására (») Szept 8, 2013 /

Te jó ég!
Ki győzött?
Nem akarok reklámot csinálni a helynek, de privátban elküldenéd, honnét rendelted?
(#) sprofan hozzászólása Szept 8, 2013 /

Azt hiszem ez a nap is tökéletesen kezdődött.
Hajnali fél 1-kor tönkretettem egy 2x16-os LCD kijelzőt, utána még egyet de ez már olyat szólt hogy 10 percig nézegettem a kapcsoló üzemű tápot (azthittem eldurrant egy elkó) amikor megláttam hogy lyukas az LCD hátán az IC, majd ezek után szemem láttára viselkedett füstgépként a finom 50V-os váltóáramtól egy PIC. Majd ha ez még nem lett volna elég reggel fél7-kor lefelé jövet a padlásról egy nagy kartondoboz tele kb. 80db elektroncsővel a modern aerodinamikai ismereteinket megcáfolva kezdett hosszú repülésbe, majd hangos robajjal csapódott be a földbe mintegy 5 méterrel lentebb, molekuláira zúzva a benne lévő értékes, és kevésbé értékes csöveket... Azt hiszem jobb lesz ha ma inkább csak itthon maradok és Tv-t nézek.
A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2013
(#) sprofan válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 8, 2013 /

Szintén 50V váltót kapott a kis lelkem. Puszta figyelmetlenség volt az egész. Van két csatlakozó egyik fix 50V AC egy trafóról, másik a szabályzott fesz egy kapcsoló tápból, és persze hogy az előbbibe dugtam a dugót... Amikor rájöttem hogy mi a gond, el sem hittem hogy lehettem ilyen óvatlan... Persze ezt hívják úgy hogy tanulópénz.
(#) nagym6 válasza sprofan hozzászólására (») Szept 8, 2013 /

Ezért jó a beállítható áramkorlát a tápegységen. Akkor nincs füst, általában megússzák a kisérleti áramkörök is.
(#) pilotitalia válasza Doncso hozzászólására (») Szept 8, 2013 /

Szia!
Szép hamburger, egyik kedves barátommal mi is ettünk hambit,de szerintem az is volt ekkora

1.jpg

(#) nagym6 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 8, 2013 /

AC.-hez megfelelő értékű biztosítékot teszek be. Nem tökéletes, lassú, de sokszor jó lehet.
(#) SALáta válasza sargarigo hozzászólására (») Szept 8, 2013 /

A hobby cnc-n van esztergálás topic is.
Amúgy megérni ha a faluban te vagy az egyetlen. Nem nehéz szakma csak szokni kell.
Gép vásárláshoz minimum 2 hozzáértő személy legyen veled és a szerencse.
Bármi probléma egy esztergánál akár igen sok pénzedbe is kerülhet. Egy jó köszörűre( nem 5000 forintos kategória) és kőlehúzóra érdemes befektetni, vagy mondhatom ezek nélkül ne is indulj el. A szemednek fülednek előbb higgy mint a könyvnek, jó a lexikális tudás kell is de ráérzés nélkül kevés.
(#) Doncso válasza Schnitt hozzászólására (») Szept 8, 2013 /

Természetesen a hanburger győzött, ezt már nem bírtam megenni. Brutális volt.
(#) Doncso válasza pilotitalia hozzászólására (») Szept 8, 2013 /

Bakker, ez még komolyabb, gondolom itt is a hamburger győzött. Én nem birtam egyedül benyomni. De azért nem sokat hagytam belőle.
(#) pilotitalia válasza Doncso hozzászólására (») Szept 8, 2013 /

Igen győzött a hamburger kíváncsiságból lemértük kb mekkora lehet a sulya 4kg de a kisebb tesóját azt én megtudtam enni,de a képen a barátom a nagyot már nem tudta legyűrni
(#) Doncso válasza pilotitalia hozzászólására (») Szept 8, 2013 /

Azigen
(#) jani1987 hozzászólása Szept 8, 2013 /

Ha már esztergálás: én nem kaptam a telefon töltőhöz való csavar kiszedőt (tudjátok az a háromszögletű) semerre, ezért unalmamba 100-as szegből és a sarok csiszolóval végrehajtottam a nagy műveletet. És láss csodát: azóta van egy szerszámom.
(#) sargarigo válasza SALáta hozzászólására (») Szept 8, 2013 /

Jézusom! Nem gondoltam volna, hogy ennyi feltételnek meg kell felelni hozzá!
Szerintem most akkor még csak olvasgatok!
(#) SALáta válasza sargarigo hozzászólására (») Szept 8, 2013 /

Majd évekkel... A lexikális tudás ad egy alapvető tudást amivel már neki lehet kezdeni. A gépvásárlás főleg használt gép esetén necces. Amúgy pedig jó dolog, a köszörű és társa a kőlehúzó az alap szerszámod lesz. Ha már van 5-8 késed meg 2-3 gyorsacél alapanyagod és köszörűd illetve gyémánt lehúzód nagy eséllyel sok mindennel megbirkózol. Senki se felel meg ezeknek a dolgoknak először tudásszintileg.
(#) sargarigo hozzászólása Szept 8, 2013 /

Akkor előbb felkészülünk lélekben a kihívásra.. Ki kér egy kis oldalast?
(#) vicsys hozzászólása Szept 8, 2013 /

Segítsetek valami tippel, légyszi.
Kellene csinálnom egy egyszerű flash animációt, egy weboldal fejlécére. Fényképek úsznának be egymás után és ezt ismételgetné a végtelenségig. A kugli nem volt a barátom. Nem hiszem el, hogy nincs valami egyszerű fapados kis progi erre...
(#) sargarigo válasza vicsys hozzászólására (») Szept 8, 2013 /

Animált gif? Ha jól tudom van más formátum is ami tudja az animációt (talán a jpeg?). Egyszer lerendereled, aztán csak beilleszted mint mezei képet. Én speciel rühellem a flash-t és társait, alapból blokkolva vannak. Gondolom nem vagyok ezzel egyedül, csak egy átúsztatás kedvéért én nem használnám.

Szerk.: A png-nek van animált változata
(#) blackdog hozzászólása Szept 8, 2013 /

Sziasztok!

Régi vissza-vissza térő problémám. Ti hogyan látjátok a munkanélküliséget?
Én továbbra is azt látom legalábbis felénk Gy-M-S Megye, hogy csak az nem dolgozik aki nem akar.
Végig küzdöttem a nyarat ember hiánnyal és most is úgy vagyok, hogy bárcsak lenne legalább egy aki tud és akar is dolgozni. Én nagyon elfáradtam. Az én energiám sem végtelen....
(#) zolika60 válasza blackdog hozzászólására (») Szept 8, 2013 /

Ezt én is így látom, dolgozni lehet, kérdés fizetnek-e érte.
(#) Norberto válasza sargarigo hozzászólására (») Szept 8, 2013 /

A multiméterrel mit mértetek rajta? Zsírtartalmat?

Egyébként nagyon jól néz ki!
Következő: »»   2157 / 3613
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem