Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Szerintem kamu. Ilyen hülye nem lehet.
![]()
Bartsch Esztergálás című könyvét annó megnyertem tanulmányi versenyen Bővebben: Link
Legnagyobb bajom az a dologgal, hogy életemben egyszer esztergálam.... Ha engem kérdezel, akkor ne erre költsd a pénzed... Idézet: „Ha engem kérdezel, akkor ne erre költsd a pénzed...” Pontosabban 10.000 és 10.000.000 bárrnenyit elkölthetsz rá (határ a csillagos ég). Azután hogy az az egy távtartó amit csinálsz vele megérte-e, az meg a saját döntésed...
Honnan tudod mit szeretne csinálni? Szerintem nem baj, ha valaki hozzáértően esztergál.
Talán nem is olyan költséges. A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2013
Tőlem aztán esztergálhat amennyit csak akar...
Csak nehogy aztán rászokjon, mert utána annyi neki (láttam már rá példát) ![]()
Van a fórumon olyan kolléga aki évtizedek óta űzi ezt a sportot. ( bijo )Nekem minden ilyen problémám megoldja. Nem baj, ha lesz még egy máshol.
![]()
Szia!
Én pár hónapja ugyanezt kérdeztem itt ![]() Ezeket a válaszokat kaptam konkrét linkekkel: Bővebben: Link Bővebben: Link A második linken lévő könyv megvan papíron is Köbzoli jóvoltából, az egy nagyonjó könyv, csak ajánlani tudom. Az első linket még csak letöltöttem. arra még nem volt időm.
Tegnap este olyan éhes voltam, hogy rendeltem egy hamburgert.
![]()
Nincs annál bosszantóbb, mint amikor valamit csinálni akarsz és nincs hozzá megfelelő alkatrész kéznél. Vagy több ideig tart beszerezni esetleg elmagyarázni (dokumentálni) a gyártónak, mint megcsinálni a hiányzó alkatrészt. Na ilyenkor jól jön az eszterga, ha már megvan. Egy gép kihasználtsága az már más kérdés...
Te jó ég!
Ki győzött? Nem akarok reklámot csinálni a helynek, de privátban elküldenéd, honnét rendelted?
Azt hiszem ez a nap is tökéletesen kezdődött.
Hajnali fél 1-kor tönkretettem egy 2x16-os LCD kijelzőt, utána még egyet de ez már olyat szólt hogy 10 percig nézegettem a kapcsoló üzemű tápot (azthittem eldurrant egy elkó) amikor megláttam hogy lyukas az LCD hátán az IC, majd ezek után szemem láttára viselkedett füstgépként a finom 50V-os váltóáramtól egy PIC. Majd ha ez még nem lett volna elég reggel fél7-kor lefelé jövet a padlásról egy nagy kartondoboz tele kb. 80db elektroncsővel a modern aerodinamikai ismereteinket megcáfolva kezdett hosszú repülésbe, majd hangos robajjal csapódott be a földbe mintegy 5 méterrel lentebb, molekuláira zúzva a benne lévő értékes, és kevésbé értékes csöveket... Azt hiszem jobb lesz ha ma inkább csak itthon maradok és Tv-t nézek. A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2013
Szintén 50V váltót kapott a kis lelkem. Puszta figyelmetlenség volt az egész. Van két csatlakozó egyik fix 50V AC egy trafóról, másik a szabályzott fesz egy kapcsoló tápból, és persze hogy az előbbibe dugtam a dugót... Amikor rájöttem hogy mi a gond, el sem hittem hogy lehettem ilyen óvatlan... Persze ezt hívják úgy hogy tanulópénz.
Ezért jó a beállítható áramkorlát a tápegységen. Akkor nincs füst, általában megússzák a kisérleti áramkörök is.
Szia!
Szép hamburger, egyik kedves barátommal mi is ettünk hambit,de szerintem az is volt ekkora ![]()
AC.-hez megfelelő értékű biztosítékot teszek be. Nem tökéletes, lassú, de sokszor jó lehet.
A hobby cnc-n van esztergálás topic is.
Amúgy megérni ha a faluban te vagy az egyetlen. Nem nehéz szakma csak szokni kell. Gép vásárláshoz minimum 2 hozzáértő személy legyen veled és a szerencse. Bármi probléma egy esztergánál akár igen sok pénzedbe is kerülhet. Egy jó köszörűre( nem 5000 forintos kategória) és kőlehúzóra érdemes befektetni, vagy mondhatom ezek nélkül ne is indulj el. A szemednek fülednek előbb higgy mint a könyvnek, jó a lexikális tudás kell is de ráérzés nélkül kevés.
Természetesen a hanburger győzött, ezt már nem bírtam megenni. Brutális volt.
Bakker, ez még komolyabb, gondolom itt is a hamburger győzött. Én nem birtam egyedül benyomni. De azért nem sokat hagytam belőle.
Igen győzött a hamburger kíváncsiságból lemértük kb mekkora lehet a sulya 4kg
![]() ![]()
Azigen
![]()
Ha már esztergálás: én nem kaptam a telefon töltőhöz való csavar kiszedőt (tudjátok az a háromszögletű) semerre, ezért unalmamba 100-as szegből és a sarok csiszolóval végrehajtottam a nagy műveletet. És láss csodát: azóta van egy szerszámom.
![]()
Jézusom! Nem gondoltam volna, hogy ennyi feltételnek meg kell felelni hozzá!
Szerintem most akkor még csak olvasgatok! ![]()
Majd évekkel... A lexikális tudás ad egy alapvető tudást amivel már neki lehet kezdeni. A gépvásárlás főleg használt gép esetén necces. Amúgy pedig jó dolog, a köszörű és társa a kőlehúzó az alap szerszámod lesz. Ha már van 5-8 késed meg 2-3 gyorsacél alapanyagod és köszörűd illetve gyémánt lehúzód nagy eséllyel sok mindennel megbirkózol. Senki se felel meg ezeknek a dolgoknak először tudásszintileg.
Akkor előbb felkészülünk lélekben a kihívásra.. Ki kér egy kis oldalast?
![]()
Segítsetek valami tippel, légyszi.
Kellene csinálnom egy egyszerű flash animációt, egy weboldal fejlécére. Fényképek úsznának be egymás után és ezt ismételgetné a végtelenségig. A kugli nem volt a barátom. Nem hiszem el, hogy nincs valami egyszerű fapados kis progi erre... ![]()
Animált gif? Ha jól tudom van más formátum is ami tudja az animációt (talán a jpeg?). Egyszer lerendereled, aztán csak beilleszted mint mezei képet. Én speciel rühellem a flash-t és társait, alapból blokkolva vannak. Gondolom nem vagyok ezzel egyedül, csak egy átúsztatás kedvéért én nem használnám.
Szerk.: A png-nek van animált változata A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2013
Sziasztok!
Régi vissza-vissza térő problémám. Ti hogyan látjátok a munkanélküliséget? Én továbbra is azt látom legalábbis felénk Gy-M-S Megye, hogy csak az nem dolgozik aki nem akar. Végig küzdöttem a nyarat ember hiánnyal és most is úgy vagyok, hogy bárcsak lenne legalább egy aki tud és akar is dolgozni. Én nagyon elfáradtam. Az én energiám sem végtelen....
Ezt én is így látom, dolgozni lehet, kérdés fizetnek-e érte.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |