Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
A váltakozófeszültség szépségei
Egyébként ugyanígy van két fázis között 400V színuszos feszültség. Az is két, egymáshoz képest 120 fokkal eltolt 230V-os színuszos feszültség összege.
Sziasztok!
Kérdésem lenne, hogy van-e valaki köztetek aki vállal pic programozást? Természetesen nem ingyen. Led vezérlés a feladat. Van program is csak rendbe kéne rakni. Köszönöm! Laci
Kösz én kapott CD readme.txt a k szériánál nem volt 18F46K20 úgy látszik nem frissítették
Mondanál egy ismert hibát a 4520 hoz képest az angol nem az erősségem?
Köszönöm a hasznos összefoglalót egy délután alatt én is erre jutottam akkor szerintem inkább a K22 igaz az opto triakok elmennek 3 V ha jól nézzem!
A magyar sem.
A hibalista attól függ, hogy az IC melyik kiadását kapod kézhez (mióta porosodik a raktárban).
Az egyik meredek hiba: az ADC konverzió esetleg a teljes skála felére korlátozódik (a legfelső bit 0-ba ragadhat). Ez csak a legújabb kiadásban van kijavítva (B5). Egy másik érdekes hiba: ha a bemeneti változást jelző megszakítás be van kapcsolva, és a bemeneti szint magas, akkor az alvásból történő ébredéskor hamis megszakítás keletkezhet.
Bocs tényleg egy kicsit röviden írtam. De akinek írtam megértette!
Köszönöm az A/D nekem fontos úgyhogy erre figyelek ha esetleg mégis ez kell akkor csak B5 javított verzió a jó igazából nem a 300 Ft a jó, hanem 64 MHz a 40 MHz képest
Heló!
Ezt a kódrészletet szeretném basic-ből c-be fordítani:
Erre sikerült átírni, de sajnos nem működik:
Mi lehet a hiba? Előre is kösz!
Szervusz!
Ez így értékadási is egyben a C-ben: if (print2 = 1){ A print2 mindig 1 lesz a feltétel vizsgálat után! Ha nem ezt szeretnéd akkor: if (print2 == 1){
Ha így írod, akkor nem fogsz legközelebb ilyen nehezen felfedezhető hibát ejteni, mert a fordító kiabálni fog.
Persze az a==b viszgálatnál nem működik a trükk...
Kösz a segítséget, igaz, már többször belebuktam hogy kettő helyett csak egy egyenlőségjelet írtam, nem tudom miért csak egyet írtam. Kipróbáltam, de még mindig nem jó. Valamiért mindig 0 a print2. Hogy lehet ez?
Egy halom változód/tömböd van, ami word a basicben, és char/unsigned char a C verzióban. Ezek nem egyeznek meg méretben, az egyik 16-bites, a másik 8-bites.
Csatlakozom az előttem szólóhoz, 8 bites változón akarsz 16 bites műveleteket végezni:
print = font16x16[i] & 0x8000; print2 = print >> 15; Másrészt a basic változat működött egyáltalán? Itt kimaszkolod a 14. bitet: print = font16x16[i] & 0x8000; Ebben a sorban meg 15 hellyel jobbra léptetsz: print2 = print >> 15; Az eredmény mindig 0! Csak 14-el kell léptetni, hogy a 14. bit a nullás bitbe kerüljön.
Köszi, unsigned int-re átírtam és egyből jó lett!
Ez már a másik véglet, az uint 32 bites, az eredeti kód viszont 16 biteseket használ, a legjobb az unsigned short lenne(sajnos ezek a méretek változhatnak a fordítótól függően, a C32 viszont ezeket a típusokat a fentebb leírt módon fordítja).
Sziasztok!
Az volna a kérdésem, hogy PIC-USB-PC kapcsolat kialakítása esetén csak 20MHz-es kvarc jó, vagy ez csak a nagy sebesség miatt lényeges? Igazából 4 és 22MHz-es kvarcok vannak itthon.
Általában 4-gyel osztható MHz kell hozzá (4-24 között), ha kvarcot használsz. Szóval a 4MHz-nek is jónak kéne lennie.
Köszönöm a választ.
Akkor egy tesztet adok neki hamarosan
A 20 MHz-es kvarc szerintem onnan jött, hogy a PIC16 mikrovezérlőknél ez volt a csúcs. A PIC18F4550 és a hozzá hasonló felépítésűek PLL áramköre azonban 4 MHz-ből indul ki, tehát 4, 8, 12, 16, 20 MHz-es kvarc esetén 1, 2, 3, 4, 5-szörös előosztással kell kezdeni.
Ha 4 MHz-es kvarcot használsz 20 MHz-es helyett, akkor a konfigurációs bitek beállításánál az alábbi sor
helyett ez kell:
Köszönöm szépen.
Akkor úgy látom, hogy a 4MHz a minimum. Mégegyszer nagyon szépen köszönöm!!!
Sziasztok!
Mekkora az esély arra, hogy az LCD kijelzőmet a PICkit2 térdeltette le? Amikor programoztam a pic-emet, akkor rajta volt a kijelző... Köszi!
Elég kevés.
Főleg, ha a PIC meg túlélte a programozást...
Még is megadta magát... Se kép - se hang... A hangon mondjuk nem is csodálkozom...
Csak nem szeretném eljétszani ugyan-azt az újjal, mert vettem mégegyet...
Ha az LCD panel össze van kötve a PIC Vpp lábával, és nagyfeszültségű programozást használtál, akkor elszállhatott. Látni kellene hozzá a kapcsolásodat.
Idézet: Nincs rá oka, hogy össze legyen kötve. „Ha az LCD panel össze van kötve a PIC Vpp lábával...”
Rendben! Reggel összedobom, és felteszem... De a VPP-re egy gombot kötöttem, amivel jelzek a pic-nek...
Sziasztok!
Viszonylag kezdő vagyok pic c-ben. Olyan problémám akadt, hogy a pic-em nem hajlandó bemenetekről adatot beolvasni. Felhúzó ellenállásnak használtam kb 2k, 5k és 10k ellenállásokat is. De nem hajlandó azt csinálni amit szeretnék vele. A programomnak két RC szervót kellene majd megfelelő ütemben mozgatnia két előre definiált érték között egy külsö jelre. Ezt a jelet egy másik pic fogja szolgáltatni. Most egy darab dróttal és ellenállással próbáltam ki, a kimeneten pedig egy leddel. A szervó rutinok és definiált értékek megvannak, ezek működnek is. Így csak a bemenet kezelésben szeretnék segítséget kérni. (Kimenetnek definiálva működik ez a láb,ledet meghajtja szoftveres parancsra) A bemenetem RB6 lenne, a kimenetem amivel teszteltem pedig RB7. (nem ragaszkodok hozzá, de RB4 és RB5-ön vannak a szervók) Legújabb MPLAB-ot használok a legújabb C18 lite fordítóval és pickit2-vel programozom a 18f14k50-emet.
Az ANSEL lenne az első tippem (nem inicializálod, tehát alapbeállítással megy, amikor minden analóg bemenet analóg-only, a digitális bemenő meghajtó le van kapcsolva).
De az RB6-on nincs analóg bemenet... Amúgy mit jelent, hogy nem azt csinálja, amit szeretnél? Kint lehúzod, és nem jelenik meg a 0?
Egy olyan kérdésem lenne, hogy pic32mx795F512L-es picekhez milyen ethernet csatis trafó jó az alábbiak közül?
HR911105A vagy HR911102A A belső felépítésük is más, ha jól értelmezem az adatlapokat. Valaki használt már ilyen trafós csatikat már pichez? |
Bejelentkezés
Hirdetés |