Fórum témák
» Több friss téma |
Nézegetem a jó öreg 16F628 adatlapját. Az EEPROM fejezetben csak az EEPROM írás/olvasása szerepel. Ezek szerint ő még nem tudja a saját programmemóriáját olvasni?
Szeretnék adatokat letenni a flash-be, de nem RETLW-vel, hanem 2x7 bit adat formátumban. Letenni még csak le tudom, gondolom ( az MPLAB-nak van rá direktívája ) de ezek szerint visszaolvasni nem fogom tudni?
Vagy RETLW, vagy semmi, ahogy elnézem.
Arra gondoltam, kis másolgatással talán meg lehetne csinálni: ha párokban gondolkodunk, akkor az egyik fél mehetne egy regiszterbe, a másik pedig visszatéréskor a W-be. Ehhez csak az kell, az utasításszám miatt, hogy a párok azonosítóját (0-val kezdődő számozás) meg kell szorozni hárommal. Valahogy így képzelem:
???? Sajna elég rég foglalkoztam ezekkel a PIC-ekkel, nem igazán tiszta, amit javasolsz. Nekem arra lenne szükségem, hogy minél jobban ki tudjam használni a memóriát. SMS-szövegeket szeretnék tárolni. RETLW-vel egy 14bites rekeszbe csak egy értékes adat fér. Ha a teljes rekeszt ki tudnám olvasni, akkor dupla annyi ( igaz, csak 7 bites ) adatok tudnék ugyanannyi helyen tárolni. Szóval nem a párosítás a fontos szempont, hanem a helykihasználás.
De máshonnan is ezt a választ kaptam... ![]()
Sziasztok.
egy kis segítség kellene,nem tudok eepromot írni 16F628 pic-el mplab programfejlesztővel próbáltam,de nem sikerült,viszont a 16f84 az igen. Ha valaki tudna ide küldeni egy program részletet nagyon hálás lenék,köszönöm.
Ez a kód 16F628A-n működik.
Sziasztok.
Egy újabb kérésem lenne. Egy program részlet kellene 16F628A ra fotó tranzisztort vagy ellenállást szeretnék illeszteni egy kapcsoláshoz. A lényeg hogy sötétedéskor és virradatkor legyen egy szintváltás valamelyik PIC kimeneten. Sajnos a PIC analóg részét nem ismerem ezért ha valaki tud egy ilyen program részletet megköszönném pláne ha lenne a sorok után egy rövid magyarázó szöveg hogy melyik sor mit csinál. Előre is kösz.
Sziasztok!
Adott egy pic16f628 amibe program van égetve. Ki lehet olvasni belőle és egy másikba bele tenni, klónozni? Köszi a válaszokat!
Ha nincsa kódvédelem bekapcsolva, akkor igen.
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy PIC 16F628A vezérlőm és hozzá a programok, felprogramozná nekem valaki?Lehetőség szerint szeged és környéke, de postáznám is pic-et. Köszönöm!
Már két éve fent vagy az oldalon : tudhatnád hogy egy kérdést kérést nem teszünk fel több témába !Egy témában is megkapod a választ ha jól és jó helyen kérdezel üdv
hello mindenki volna egy fontos és siteős kérdésem miszerint pic 16f628-nak a programozási lábak meikek mivel rendeltem egy fasza programozót japánból meg is érkezett fasza és van rajta 6 tüske amikre az van írva hogy
LOW PGC PGD GND VCC VPP na szoval ezekígy sorba gondolom ha ezek a pic-re vannak kötve akkor ezeken keresztül is programozni ha valaki tudna abban nekem segíteni hogy ezek hanyas lábaira is kerülnek a pic-re megköszönném
Egyszerűen töltsd le a pic adatlapját és olvasd át ...
A gugli meg iskeresi neked ![]()
átolvastam áttanulmányoztam de nem találom hogy hova megy a low kivezetés help please !!!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |