Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Mar nem kell kvarc.
Csak azert volt rátervezve mert f€ltem hogy a wpower bezavar a belső RC nek. Mint kiderült nincs hatással rá. Így lehagyható a kvarc. Csak biztonsági tartalék volt...... -200Ft ![]() A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2017
Nekem is efféle gondjaim akadtak. PI 2 VAGY PI 3 van csak mindenhol
Azt furcsállom hogy millioszámra adták el a pi ket és igazából semmire nem jó a pi1. Már akkor elavult volt mikor kijött, csak a maketingje volt jó.
Erre nagyjából mindenki rájött aki megvette. Akkor viszont hol vannak? Kéne egy csomó eladónak lennie....... A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2017
Aki valamibe beépitette az ott végzi a dolgát nem bolygatja szerintem.
Pont ez a lényeg. Nem volt érdemes beépíteni. MP3 lejátszónak vagy torrentre jó de kell hozzá még egy NAS abban még úgyis benn a torrent CL,....Viszont a HDMI miatt sokan média centernek szánták de nem tud lejátszani 1080as videót normálisan.
Számítógép helyett sem jó mert megőrülsz annyira lassú a böngésző alatta. Ráadásul a hang kimente is ócska. Valahol ezek a motyók pedig vannak ![]() A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2017
Sziasztok!
9V tápra méretezve kész a WP is. terhelés nélkül 11,6V ekkor a tápból 40mAA áramot vesz fel. Terhelve 12V 5W izzóval 7,6V ekkor 330mA. Közben kaptam 2db RFM75 v1.0 modult is. Már csak nyákok kell terveznem a WP alkatrészeinek.
Úgy néz ki lesz egy pi olyan milyen a tiéd.Az árát már elutaltam..
Most írta kitől vettem van még egy ha kell valakinek..
Mondtam én, hogy ha te homokot szórsz bele is elindul mi meg szívunk vele meg cserélgetjük a kondikat
![]() Nekem már más nincs is az asztalon csak MKP meg WIMA.
Röhej de igazad van. Nem tudom miert szívsz vele. De nem nagyon publikálsz így nem tudunk segíteni. Egy biztos ferritben 4 menet ,68nf es az a fet amit adtam működő kombináció. 6V tápról hajtva.
Pontosan az van megépítve nálad mint a rajzon van? Nálam igen,még a zenerek is benn vannak. A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2017
Szóval PI.
Kb ez is microchip ![]() Olvasnivalót: Bővebben: Link Nekünk a rev2 jó. A rev egy is jó csak minimális SW módosítás szükséges. Más portjai vannak a csatlakozón.......Senki ne csináljon RFM hez ocsipanelt mert megpróbálok olyan portokat keresni ami azonos a két cuccon. Ahogy elsőre néztem csak hagyni kell a "hézagot" De még nézegetm hátha máson is variáltak. Nem tudom hova tették a GPIO27 et de akár ártalmas is lehet most a rev1 en futtatni a rev2 re írt sw_t. Senki ne próbálja ki. A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2017
Akkor az amit jelöltél az jó a másik kétes ugye..Akkor a v2 ,v3 gondolűm alapból bukás tesztek nélkül..
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2017
Igen a rev2 vedd meg. Rev1 ről most olvasgatk még. Számomra ez a rev1 szívatás új információ de 99% hogy az is jó lesz.
V2 semmiképpen. V3 verzió lesz ha majd veszek egyet egyszer..... A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2017
Nekem nem tudom milyen van mert nincs ráírva de én már csináltam az rfm-hez panelt és működik is vele. Nekem akkor maradhat az vagy lesz új sw más gpio kiosztással??
Másik port lesz és rev2 van neked. Lehet hogy jó lesz a panaled mert csak egy tuskevel kell tovább menni. A 27 és kimarad.
Ha egy tüskével megy feljebb akkor nekem pont kiesik a GND.
Addig jutottam a táppal, hogy egy 7805-ös stabról járatva üresjárat 60mA, összezárt ferritel és egy 12V/2W izzóval 220mA de mind ez CX kondi nélkül és semmi meleg. CX kondival 9nf,100nf,68nf, minddel 400mA lesz az üresjárat és ha ráteszem az izzót el sem indul, de a fet meg izzad rendesen. Fontos oda az a CX kondenzátor? Pontosan mi jelentősége van és mit okozhat ha kihagyom?
Kipróbáltam 9 voltról táplálva egy 7909-el és a következő történt.
Nyugalmi áram 1,5nf CX-el 160mA, Fet melegszik. Terheléssel 12V/2W izzóval 1,5nf CX-el 320mA,Fet hideg. Nyugalmi áram CX nélkül 90mA.Fet hideg Terheléssel 12v/2W izzóval CX nélkül 330mA, Fet hideg. Nagyobb CX-el próbálva nő a nyugalmi árama is és az izzó meg sem nyekken de a Fet szinte megfoghatatlan. Ha úgy indítom, hogy rajta van a terhelés és össze van zárva a 2 ferrit akkor akár órákig is működik minden hiba nélkül. Ha terhelésen széthúzom a 2 ferritet egymástól akkor néha" de nem mindig" felugrik a nyugalmi árama 200mA fölé is és a Fet forrósodik. Erre nem tudtam rájönni, hogy az mitől lehet, hogy ha terhelésen széthúzom a két ferritet akkor mitől ugrik meg a nyugalmi áram felvétele olyan drasztikusan. Lehet ezzel nem is kéne foglalkozni, hiszen ha össze van szerelve a fej akkor az nem fog egymástól eltávolodni soha!? A 2db 16V zener ami a táp kapcsolási rajzán is van azt be se tudom tenni mert egyfolytába forrósodik. Ha azokat kihagyom lehet valami gond?
Nem úgy van hogy gondolod.
Ez a két lehetőség közül lesz valamelyik. A jobb oldali lenne a szerencsésebb mert így tudnék DMA-t használni. Próbáltam már de elsőre nem ment. Nekifutok még egyszer. A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2017
A táppal kapcsolatban lenne valami ötleted, már leírtam mindent amit tapasztaltam.
Zener, CX, Nyugalmi áram ugrás?? Zener,CX esetleg elhagyható? nyugalmi árammal ne foglalkozzak, hogy néha megugrik ha széthúzom a ferritet? Ezeken túl úgy néz ki, hogy 9 volttal működne a dolog, ha 12V-ot adok rá akár egy pillanatra is akkor a fet elmegy a túlvilágra. A tekercs már nem gyári, megtekertem úgy ahogy neked is van 4 menet van alul primeren. A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2017
Én még ezt próbálnám ki.
XC mindenképp kell valamekkora mert különben csak gerjed az egész. Lásd Patexati méréseit. A zenerek semmiképp nem melegedhetnek. MIlyen értékű a zener? Semmiképp nem lehet a tápfesz magasabb mint a zéner, sőt egyforma se. Zéner értéke legyen legalább pár volttal magasabb. A tápfojtót (100uH) értékét is növelheted ízlés szerint....
A zenerek 16 voltosak és a tápfesz meg 5 és 9 volttal próbáltam.
Itt írtam a zenerek feszültségét. Ezt még kipróbálom, hogy beteszem azt a 10K-s ellenállásokat. A 68uh-nak sajnos maradnia kell ha tetszik ha nem mert nincs más itthon és ezekből vásároltam be, és végül is működne ezzel is csak ez az áramugrás nem tetszett. A fet is ugyan az ami a rajzon van.
Rakhatsz sorba több 68uH így növelve az értéket. Több darabot is próbából sorbaközhetsz.
Ha a zéner 16V akkor nem melegedhet mivel nem is nyithat 5-9 V táptól. Ha mégis meleg akkor gerjed az egész cucc.
Most meg azt csinálja, hogy csak akkor indul el, hogy ha kézzel hozzáérek a GND-hez.
Így a nyugalmi árama 30mA és terhelve izzóval meg 330mA. Zener még nincs benne a fet nem meleg. Videó A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2017
A két ellenállat csak segíti/gyorsítja a lezárást igaz? Csak mert most tervezem a panelt ami befér a videófejbe, és akkor lehet rátervezem.
Felraktam töltőre a zsugorító pisztolyt.
Igen azért gondoltam berakni, hogy tuti lezárjon. Nehogy valami parazita kapacitás miatt maradjon nyitva.
Cx mindenképp tegyél anélkül ne is próbálgasd felesleges.
Próbáld növelni a 10K egy nagyságrenddel. Tedd be a zenert is. A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2017
Másik ötlet ,hogy mostantól sajnos életed végéig fognod kell
![]() ![]() Nem értem miért de ha a műszer nincs bent sorba és nem mérem az áramát hanem csak direktbe adok tápot neki akkor nem kell fognom a gnd-t és elindul rendesen. Egyenlőre ott tartok, hogy 40mA nyugalmi és 330mA terhelésen 9V-al járatva ha hihetek ezek után ennek a műszernek. Most teszek bele egy fokkal nagyobb 16v zenert mert amit a kapcsolási rajz írt BZX84C16 350mw sot 23 szerintem kicsi bele és azért melegszik de mindjárt kiderül. |
Bejelentkezés
Hirdetés |