Fórum témák
» Több friss téma |
Igen, azt töltöttem le, és ez se jelzi hogy sikeres lett volna a telepítés.
Sziasztok
Van egy régi P4 Asus laptopom amibe gyenge proci van.Szereztem bele 3GHz 1M 800Hz 478 as, procit,és elindul felpörög a HDD és lekapcsol 5másodperc mulva.Melegszik is ez idő alatt.A tipusa Asus A2400H. Bios 2004-es és elvileg a legfrissebb is hozzá. CPU listát nem találtam hozzá hogy miket támogathat. A régi procival megy de netezni is nehézkes vele.2:2GHz 512Kb 400Hz Köszi előre is. A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2017
Sajna akkor más ötletem nincs...
ktulu AdwCleaner megoldotta, 24 valami nem odavalót törölt. De indul a Malwarebytes is.
simpi Avast blokkolgatott kártevőket, akkor innen ez a probléma. Indítónál átírt. KTobi Így volt ahogy írod. A Firefox.exe után írva a link, pontosabban egybeírva. Koszi mindenki segítségét. A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2017
Hello! Ezt magadtól találtad ki, hogy egy "Mobile Processor" helyére egy asztali gép procijára cseréljed?
A laptop chipset-jét ismered ? A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2017
Szia!
Azt a régi laptopot bármennyire is fáj, de időszerű lenne lecserélned. ![]()
Szia!
Sajnos neked is ugyanazt tanácsolnám, mint "blasz"-nak. Ezek a P4-es gépek már nem felelnek meg a mai kor alapkövetelményeinek. Akkor sem, ha most futna le a gyártói szalagról.
Igazad van,elavult darabok.Nekem hibakód kiolvasásra kell autókhoz.Most is müködik de nehézkes vele az élet.
Sajnos tudom. Arra, hogy apukám olvasgasson rajta, tökéletes lenne. Elég csendes gép, egy ventilátor van a tápban, ez hűti a procit is.
Legfeljebb beszerzek egy kisebb SATA-s vinyót, ha nem sikerül az IDE-s részt megcsinálnom.
Annyi ötletem lenne még, (gondolom Windows XP menne a gépre) hogy a BIOS beállításban, ha szerepel "IDE" , akkor erre állítsd és ne a SATA módra ill. AHCI-ra.
A CR2032 elemet cseréld ki az alaplapon, hogy a BIOS megtartsa a beállításokat. Valószínűleg régi gyenge. Leállítás, újraindítás után ez okozza a fagyást.
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2017
Próbáltam minden mást letiltani, de semmi javulás. Ez az alaplap nem tud AHCI-t.
Egyetértek gyuszo-val. Valóban lehetséges, hogy gyenge az elem. Az költségben is minimális, próbát megér.
A dolog érdekessége, hogy letöltéshez a Google keresőbe beírva "AdwCleaner" nem jelent meg a találati lista, viszont más keresések listája megjelent. Másik gépen töltöttem le, pendrájvval átvittem gépemre így futtattam. Lehet, hogy a kártevő blokkolja az AdwCleaner és hasonló ellenségeinek letöltését? Miután vírusok törölve, rendben megjelenik a google keresőben az AdwCleaner találatok listája.
Igen, sajnos sok kártevő ilyen dög, hogy az "ellenségét" letiltja keresési találatként, vagy akár direkt a címet beírva se engedi megnyitni, míg látszólag a HOSTS fájl rendben van...
Nem kell komolyan venni, minnél több kártevő elleni programot használ valaki, annál több kártevő fog erőlködni, hogy bejusson a gépre és végül a rendszer összeomlásához vezet. Megoldás: Körültekintően netezni, felugró szép csicsás ablakokra ne klikkelgessünk észnélkül és főleg ne nyissunk meg kétes jellegű fájlokat, úgy hogy előtte nem készítettünk adatainkról másolatot.
Üdv: Kaptam egy régi kis notit Dell D430 as. Nos a gondom az hogy fel instalálom pl xp vagy 7-est.
Szépen hiba nélkül fel is játsza. Node mikor ujra indulna, bios betölt,azt elkezdi a win is,de mikor elkezd futni a kis csik,1-2 forgás azt kikapcsol. És kezdi elölről. Ram jo, Hdd is. De mi lehet. Kis vid róla. De sajna csak igy lehet. Bővebben: Link http://s1.toldacuccot.hu/en/download? Bővebben: Link http://s1.toldacuccot.hu/en/download?
Ma tettem bele újat, bár ez csak valami kínai. Holnap teszek bele másmilyet.
Azt az elemet, hogy jó-e meg is lehet mérni.
Szia!
A video linkje nekem nem működik. Egy D630-ast használok másodlagosan asztali PC mellett. Kérdésem az lenne, hogy hangjelzés van-e a betöltéskor? Az elem gyengülése ez esetben is okozhat ilyen problémát. Még az lenne a kérdés, hogy a leutóbbi BIOS frissítés meg lett-e csinálva? Továbbiakban a BIOS beállítása alapértéktől eltérően lett-e állítva telepítés megkezdése elött?
Ezeknél a kínai elemeknél a feszültség semmit nem jelent. Azért majd holnap megmérem.
Köszi. Ép olvasom.
Nos . Igen van hangjelzés is. Win2000 -es volt rajta. Az szépen ment. Bios A02 volt. Átirtam A09 re. Szintén 2000 ment. De már xp ,7 nem. Csak Csak átirva lett,simán a biosa.
Windows 10 simán fut nekem rajta, ezért is kérdeztem. Rátesz minden drivert, kivéve a hang illesztőt, azt pedig Windows Vista kompatibilis módban futtatva rá lehet telepíteni. Az alap persze, hogy x86-os (32 bites) rendszer kerüljön rá. Most néztem a Dell támogatási oldalát, valóban A09 az utolsó D430 esetében, így sajna max. Windows 7 mehet rá, de az is jól működött nekem.
Üzibe irok. Akor nem tudom miért nem akar menni. Már próbaltam több féle winnel is. xp ,7.
Kösz.
A merevlemezt mivel tesztelted? Biztos jó? (Megnéztem a videót.)
Igen, valóban, leadott áramerősség is jó kell, hogy legyen, ezt is mérd meg.
Tettem bele másik elemet. Ezzel is ugyanezt csinálja. Megmértem őket terhelve és terheletlenül is, tartják a 3-3,2 V-ot.
Sziasztok!
Valaki tudna abban segíteni hogy a bios elem hogyan táplálja a bios IC-t?Arról van szó hogy egy DC7100 alaplap minden kikapcsolás után , mármint a hálózatról való leválás után kiírja hogy a valós idejű óra nem működik , és hogy nem kap táplálást a BIOS. Az elemtartó eléggé laza de nem akarom addig bolygatni amíg nem tudom hogyaz elemet máshová rátudom e majd kötni, vagy közvetlenül rá lehet e rakni a bios ICre.
Szerintem szimplan le van merulve az elem ha minden igaz kicsereled es jo lessz.Bios beallitasokat is elfelejti az alaplap?
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |